čtvrtek 5. dubna 2018

28.3., 30.3., 2.4. Polsko, 4.4. Sasko


Chřipka pomalu ustupuje, holky konečně zpátky, babička také, pondělí oblíbená botanka s malou.
Akvárka vedou, velká želva, perutýni, muréna, klauni, piraně, skaláry, rejnoci i bahník s bichirem. Vše už bezpečně poznáme. Nějak za ten týden, co jsem ji neviděl, vyrostla a zmoudřela.
Buchta naše
 Stále vstřebávám dojmy ze dvou návštěv Saska a bohužel také pociťuji bolavé prsty a šlachy. Dva dny nemůžu zavřít ruce v pěst, tedy aspoň ráno.
  Ve středu máme klasicky hlídání, všude má po obědě pršet, tak to nechávám na If. Ta chce kupodivu do Polska, fajn, jedeme. Před polednem jsme u Nadstachu, fouká a je vlezlá hnusná zima. Nejsem schopen se vůbec rozhýbat, tak to vypadá na rest. If statečně rozmrzá, ale dnes je vážně hodně vlezle. Rozděláváme tedy oheň, který nás dnes zachraňuje. S rozehřátými prsty a vyhřátými lezkami se tu hned hýbe lépe. Vadou je kouř, který čoudí přímo do ďoury, jsme jak uzenky. If konečně a několikrát sama udělá klíčový krok v Progresu, což je pecka a velký progres. Dělá ho stejně jako já, akorát z vyššího levého, tím si ubrala jeden krok na závěr.
Žádná omáčka
Já se taky rozhýbu, prsty naštěstí fungují a nakonec dnes nejlepší sešna tady pro nás pro oba. Nejprve vylezu dvakrát za sebou Low bez třech prvních kroků ( jsem tam jinak než v Progresu), pak poprvé bez prvních dvou kroků (pravá nástupová lišta, levá spoďák), to potěší. If ladí detaily, příště by už mohla dávat pokusy. Já ještě na závěr zkusím tři pokusy, ve druhém jsem schopný zvednout obě nohy za pravý stisk. Super den.
 V pátek je v plánu pozdě odpolední či snad noční sešna na Progresu. Zítra má - mělo údajně dost pršet, nakonec jedu dřív. Kolem jedničky jsem v jeskyni a je to tu na slunečník. Rozdíl dvou dnů a pocitové teploty minimálně 20stupňů. Ve středu bych bez ohně asi nelezl, dnes rozlez do půl těla v kraťasech. Kroky jdou vcelku hned, ale není power, není kůže, chyty v tom teple nedrží.
Nad šest osm stupňů to tu vážně nemá smysl, nebo musí fičet, pršet nebo já už vážně nevím. Dávám pár nálezů, ale dolezu jen do bočáčku a ani nezvednu nohy. Nebaví, mizím ještě omrknout Polish star.
Tady je ještě mraky sněhu, na cestě klasicky nasráno, skála suchá. Oživuji kroky, kůže pálí, docela to jde. Co nejde je špička v první části. Zase ty boty!
Převísek pod sněhem
 Na Velikonoce s If opět Sokolíky. Je zima, fouká, ale je už o něco tepleji. V díře sníh, chyty vymrzlé, před dírou sluníčko. Klasicky dlouhý rozlez, tady se nic neurychlí. Já docela funguji, Ivča je chudák dnes zmrzlá a jede na půl plynu. Na oheň to tu dnes není, všude mraky lidí. Cítím se dobře a vše zatím hraje. Po rozlezu dávám třikrát crux Progresu do madla, potom low bez dvou kroků. Chyty nečerní, pauza na ostráky. If se snaží rozhýbat, ale dnes bojuje spíš se zimou. Jsem na řadě. První dva ostré chytnu blbě pravý bočák, začínám být nervozní. Další pokus, jdu, jak mám, bočák konečně naberu dobře, zvednu nohy a už jsem v Progresu, palba pravou, začínám se rosit, topové madlo nedržím dobře, ale přidám na tři vteřiny jak na závodech, je to tam!!! PROGRES LOW, pravděpodobně nebo spíš určitě můj nejtěžší boulder
( https://www.youtube.com/watch?v=lkhyv53neEA ). Číslo není až tak důležité, schová se pod něj cokoliv. Pro mě HARD, ale je to ( i vzhledem k možnosti lézt jinak - dlouzí ) jen v osobní rovině. Super lezení, velký převis, zámky, silovka. Po dlouhé době se něco vylezlo a zrovna tohle, mám radost. Nesundávám ani boty a dávám během pěti minut 2x Regres, dlouhý krok nahoře je pořád dlouhý. Zábava tu ještě nekončí, uvidíme, co bude na podzim. Balíme a přejíždíme ještě na Chaos.
Chaos
Výlez dnes suchý a jde, crux jsme ale nerozkličkovali. Je tu docela teplo, ale dá se. Na závěr ještě sáhnu do Rajbana, první dva kroky jdou hned (z levé paty), zbytek zkusíme jindy.
Tohle by šlo

Tohle taky
V úterý je nádherně, jdeme omrknout oblíbený park. Hrazdy stojí, malá hned vyzkoušela visy, už se těšíme na pravidelnější návštěvy.
V parku

Holky
 Ve středu chceme na rychlý Bor, ale Magnus hlásí totální mokrotu. Volba je na Ivče, opět překvapila, chce omrknout Sachsen. V jedenáct vykládám náklad u Kriegu a jdu hledat Gotthaus. Je krásný letní den v dubnu. Na sluníčku trenky tričko i bez. If hlásí, že malá lišta dnes nejde držet, což chápu. Namotivuji ji do skokové verze, pro malé docela prasárna.
Zamířit

a letět, kam oko dohlédne
V nejlepších pokusech je schopna pohladit doskokový chyt, šance tu je, ale také tu může proskákat půl sezony. Další zastávka Medvěd. Mně se daří poměrně lehce dolézt zestoje do nohandu, ale první a třetí krok dnes nejde.
Saská perla
Nohy nateklé, prsty po chvíli otlačené. Boží boulder. Ivča také zkouší a musíme se smát. Morfo jako prase v každém kroku. Přecházíme k Shivě, která je aspoň půlkou ve stínu. Mně se daří konečně dekodovat Ondrovu kumite betu, dnes funguje překvapivě dobře, kroky jsem schopen dělat opakovaně.
Benyho kumite

Zato konec, který je na slunci, dnes pěkně ztěžkl. Teď už konečně regulérně zkrokováno, těším se na další návštěvu. Nakonec pěkný letní den. T.
Na zahradě v lese