čtvrtek 14. listopadu 2019

Kvočny - completed!

Zpátky v čase
4.10. Modřín. Po dlouhé době venku. Počasí extra hnusné, šedivé a vlezlé, ostatně jako posledních 14 dní. Jedeme s Tomem dost na riziko k Wendolům. Hýbat se dá, ale není to žádná hitparáda. Výlez vlhký, pak na hoďku oschnul, než začalo opět pršet. Ani jednou jsem neudělal kroky přes placku, navíc jsem protrhl prsteníček, vůbec poprvé tady. Jeden silný pokus do placky, oživil jsem tedy betu co jsem vymyslel s Benym a vcelku lehce jsem několikrát udělal celou sekvenci. Nechápu nic, asi jsou věci tak nějak dané, co, kdy a proč. Jestli sem ještě bude možnost letos zajet, polezu to již jen takto. Tom se dnes necítí úplně top, dva pokusy do stisku, pak ladí detaily v Aixu, také protrhává, i tak je v tom dobře. Začíná pršet, přesun k Ester, která se nachází na polici s možností pádu šest metrů dolů. Již první kroky ultimátní, psycho co hlava nechce a to pokračuje až do konce. Délka opět velká výhoda, Tom dosáhne z dvouprdy až do druhého chytu, jeho šance tu jsou o mnoho větší. Dnes poměrně deprese, žádná radost, i věk se hlásí zase o něco hlasitěji. 
6.10. Drábovna. V neděli jedeme s Lubou omrknout Koblížka na Drábovnu. Včera jsme tu byli na houbách a stálo to věru za to. Za půl hodiny dva koše trofejních hřibů, nádhera.
Pravák

Krájíme
 Koblížek byl včera suchý, dnes také. Po hodince zlobí jen megakrok za patu, který přes veškerou snahu nejsme schopni udělat.
Luba v cruxu
Luba silnej, opřel se na stará kolena do tréninku a nahánění mladejch kluků na plastiku a je to znát. Jsi borec, kamaráde! Boulder nádhernej, bohužel materiál je horší a bez zásahu chemie se brzy odrolí a zničí. Ještě přejedeme na Panťák, tady bohužel vlhko a samozřejmě nasráno, což jsem se osobně opět přesvědčil. Příjemné tři hodinky venku.
8.10. Vesec. Po včerejší motivaci od Zákoře mi to nedá a jdu druhý den ráno pozkoušet po hodně dlouhé době sedovou verzi do Tygra. Jsem tu před devátou, už mírně mrholí a pršet bohužel začíná už před jedenáctou. Tření spíš mizerné, i tak se solidně pohýbu. Vše je o dvou třech chytech na levou, které chvíli drží a pak zase vůbec. Pár změn, jakoby naladěno, až vše utne déšť.
Projekt ze sedu v dekáči
11.10. Modřín. V pátek po deštích opět na riziko s Tomem, chceme být venku, očekávání žádná. Dopoledne hodně vlhko, mokro, Aix dobrý, výlez Wendolů nachcanej. Tři hoďky zablbneme, beta bez placky dlouho nejde vůbec, časem jde dobře, než protrhnu dva prsty. Posral jsem kůži Antihydralem a trhám na požádání, paráda. Ještě předtím alespoň kroknu spodek After party, na větší akci dnes kašlu. Tom opět zjistí, že původní beta bude ta nejlepší. Přesun k Ester, kde rozjíždíme hroznou prdel, až mě bolí břicho, jako už dlouho ne. Prostě dva starý kominíci, co vymetají komíny a ďoury. Ester totál psycho, těžký kroky, malý spoďáky, všude hrozí rána nebo dotek. Žádná hitparáda. Alespoň jsem pochopil a jakoby udělal kroky uprostřed, začátek a konec zatím zero. Nakonec zase dobrej veteránskej sranda vejlet. T.
S tetou v Mirákulu

Ďoura do podzemí
14.10. Labák. Dnes sám na dalším pěkném místě u Lajny. Nunyč tu těžce zaškodil, že dopo prý podmínka. Přijíždím déle, silnice do Hřenska na dva měsíce rozkopaná, musím tedy zpět přes Děčín. Kopec, dvě matice, docela tortura. Nahoře je příjemně, sice teplo, ale pofukuje a je fajn. Včera jsem dost cvičil, tak jsem rád za každý pohyb. Postupně krokuji Lajnu, chybí jen krok z lišty doleva na konci. Lišta moc nelepí a dopad je dost psycho. Mám radost, že se hýbu, příště snad nějaký pokus, ramínka odcházejí hodně rychle. Chvilku ještě imituju v Toreru, omrknu opět mokrou Magii a s nádherným slunečným dnem mizím.
Pecka střecha
Druhý den omlouvám Ivču ze školky a jedeme na zvířata do Dvora. Přenádherný podzimní slunečný den, málo lidí, vynikající výlet, balzám na duši. Nosorožci, želvy, sloni, všechno bylo.
Nový pavilon nadchnul

Safe the rhinos

Temno a lebky
17.10. Labák. Dnes opět u Lajny. Doráží i Beny a tím to dostává ty správné grády. Dopoledne je tepleji než minule a boule moc nedrží, odpo i foukne a je líp. Dnes několik změn v nástupovém strůpku, eliminování vývlaje, všechny kroky několikrát i v sekvencích, víc dnes nešlo. Ondra vymyslí rychlejší a míň silový přechod za dvouprdu, která mě strašně tahá, a nečekaně rychle a pěkně posílá Lajnu! Trochu a muerte, paráda, kámo, starý dobrý Ondra. Přesun k Toreru, nejdříve krokne Ondra, na konci dne i já, z čehož mám radost. Nutno dodat, že se musí lézt po hraně, ne úplně spodem, kudy by to také šlo. Všechny kroky i s únavou, krokově lehčí než Lajna, uvidíme příště. Velkoparádní bouldering na krásným místě.
Beny a Lajna
19.10. Labák. Dnes to bylo něco. Jsem sice bolavej a bez kůže, ale lepší než doma. V noci tu dost sprchlo, celý den bezvětří, skála docela černí, ale lézt se dá. Chvíli po mě doráží Vasil, rychlý rozlez a boom, celé Torero v kabeli. Uff, ani jsem se nestačil rozlézt. Zkouším také Torero, postupně vychytám pár detailů a překvapivě dávám dva dobré pokusy, v lepším končím na mokré ruce při přendání levé paty v Muletě. V dnešní podmínce jsem za to rád. Lukáš rychle posílá Torero, síla, váha a mládí je hold znát a třendo nepotřebuje. Ladím už jen konec Lajny, prsty pálí, konec jde kupodivu dobře, zlobí velká boule. Luky nemá dost, trochu motivace, zkouší Sicarios a po chvíli hned dává ostrý pokus, kdy padá z police v Muletě! Ty vole, zážitek parádní, tohle jsem možná ještě nezažil. Čistá síla a radost, pecka. Přes už trapnou imitaci ve Fandangu to dnes balíme, další zážitkový den v super střeše za námi.
Mladej je jinde
22.10. Žitava. Počasí je opět na prd, jedu tedy na dvě hoďky omrknout Pavučinu a TSV. Je teplo a to i v noci, skála je vlhká a tahá vodu. Bohužel i Pavučina nedrží, síla je, ale chyty příšerně koušou a nedrží. První čtyři kroky udělám poprvé lehce, ale zabrat za chyty a poslat to daleko do díry je dnes nad mé síly. Přesun k TSV, kde je černo, ale ne mokro. Zopakuji spodní pasáž včetně cruxu, celé cejdo bohužel nachcané a ani ho nekroknu. Zaujalo mě, jak tu od jara uschly a pomřely všechny velké stromy, asi něco není v pořádku.
24.10. Labák. Ve čtvrtek unavenej a zcela neočekávaně u Lajny. Je slušně, teplo a černí to, ale je tu krásně. Doráží Magnus, celý hrr a rychle přelézá celé Torero. Já se hoďku peru se zbytečně urvanou nástupovou patou, nakonec naladěno, i když hnusně. Ještě dva detaily a dávám pěkný pokus, kdy padám v kroku do police. Nutno dodat, že v teple se dá spadnout i v dalších krocích, tedy aspoň já. Chvíli poblbnu v Lajně, než se po obědě rozsvítí a to je čas zmizet. Doma druhá fáze na desce a s činkama, opráším Korny, pátek zvířecí výstava v Lysé a v sobotu letošní poslední Mirákulum.
 Ivka v poslední době zaměřila pozornost na Kvočny a postupně to z ní leze. Už v září se jí podařilo přelézt Kuře Joe, plotna se tedy otevřela i pro delší bouldry. 
Dopňuji alespoň videa Kuře na paprice a Flying dreams 
 24.10. Kvočny. Dnes se mi podařil Přelez S hlavou v oblacích. Přeladila jsem závěr a ke konci mi tak nenateklo, tudíž jsem konečně v kroku do placky nespadla a hrnula jsem to dál až nahoru do police. S jednou maticí, bez chytače, darda, ale když si to pohlídáš, přežiješ. Jen škoda, že jsem se tomu nepověnovala dříve a lezla Limonádového Joe, který mi přijde těžší. Mohla jsem mít první babský přelez, ale na tom zas tolik nesejde. Každopádně parádní vytrvalostní bouldering po chytech. Ohledně obtížnosti, třeba Star gate mi přišla těžší, A+ by mělo sedět. If
Malování baví
Ve studni

Mystic

28.10. Labák. Na Státní svátek mě nabírá Luba a jedeme k Lajně. Je slušně, nálada dobrá, po rozlezu dávám dva parádní pokusy v Toreru, kdy padám v kroku do přídrže pod policí. Dvě chybky, ale super. Luba  dlouho ladí výlez Mulety, po hoďce ho dá pokaždé. Doráží Kozlík, je dobře. Kluci rychle přelézají Stroposkop, bohužel kousek klíčového chytu ve stropě nevydržel a ani levý nástupový, ach jo. Všechno je během pár minut jinak, Torero zhrublo, ale lézt se dá. Zkouším Lajnu, kroky jdou dobře, dobrý pokus, ale síla odchází. Dnes bylo dobře, škoda, že to tam nepadlo, ale už jsem si nějak zvykl.
30.10. Labák. Dnes jedu sám po obědě, chci si vyzkoušet boty v Hřensku. Je dobře, ale jsem  neodpočatý a hodně slabý. Dobrý pokus v Lajně, ale krok na konci jsem dnes neudělal ani odděleně.  Jdu se tedy projít na Hřebíky, šílený pochod a hlavně úplně zbytečně. Hrozné řezky, utíkám hodně rychle, sestup roklinami nazdařbůh úplně nedoporučuji. Dnes marnost v podmínce a boty už neměli. T.
31.10. Kvočny. Dnes se mi podařilo uzavřít sektor Kvočny a to dnešním přelezem Limonádového Joe. Pro mne určitě těžší, než S hlavou v oblacích, daleký poskok do horní placky pravačkou, kde jsem tak 8x natečená spadla, chtělo to i trochu tření. Nepovedlo se mi závěr zlehčit, tudíž jsem si to vyloženě "odskákala". Krásný bouldering, škoda, že toho není poblíž více, ale ono se něco najde, podzim začíná. If