úterý 4. února 2020

Lednové výlety


1.1. Modřín. Ve středu na Nový rok jedeme s Ivkou ven. Volíme Modřín, je krásně, jasno a hodně teplo. U Berušky sucho, ale docela výheň, lezu do půl těla. Chyty nedrží, na pokus můžu zapomenout. Trochu pozměníme betu, tak snad příště. Beruška nám nějak nejde, dva kroky dost těžké. Přesun na Rybu, kde zlobí levá pata, několikrát se zvednu, ale nedrží to. Ještě stihneme pár náletů v Mandragoře, lišta se od minulé návštěvy výrazně zaoblila a už tolik nekouše, asi důsledkem příznivých větrů :). Krok je hodně dlouhý, tohle se dá zkoušet doma. Modřín je fajn.
Azuro na Nový rok
6.1. Modřín. V pondělí jedu opět na Frndu. Je šedivo, zima, bohužel skoro celodenní poprašek sněhu v předpovědi nebyl. Spodek drží, kroky jdou postupně dobře a spoďáček beru dnes i bez tejpy, vršek je bohužel vlhký a zasněžený. I tak dám dva dobré pokusy, kdy vylítnu nahoře. Přesun nahoru, kde se několikrát zvednu, toť ale vše. Nakonec se zaseknu na Ringlocku, postupně koduji, kousavá dvojdírka je ale mokrá a dává mi stopku. Paráda, hlavně když se daří...
Podmínka

Moc nebavilo
12.1. Modřín. V neděli jedeme s If opět na Modřín. Je krásně, tedy až na ten brutálně ledový vítr. Vlastně ani není krásně, je hrozná zima až do kosti. Rozlez u Madragory v Kartáčích, taková pěkná jednokrokovka. Bohužel špička nějak nefunguje, párkrát líznu chyt, ale to je vše. Přesun ke kampusu za roh, Ivka chudák zimu nedává, boule sklí, nohy zmrzlé, dlouhý povinný krok.
Přísný morfo
Párkrát pohladím lištu, po chvíli už ne. Přesun k Ring locku, kde If nahned udělá asi crux ala Zeros, ale zima brzdí větší akci. Mně funguje beta z minula, nahned dolézám nahoru, kde se bohužel zaseknu v kroku do trhliny. Zmrzlé Pythony smekají, člověk je vysoko, dnes ne. Přesun k Frndě, tady je aspoň závětří, docela to drží, síla už dochází. Vymýšlíme nějaké usnadnění pro menší, ale nic moc nejde. Já seberu všechny zbylé síly a konečně přelézám, pro mě těžké céplus, pokud se tedy neuhýbá doleva
( https://www.youtube.com/watch?v=d82jLmldMnY ). Přesun o patro výš, vše konečně drží, pata nesmekne a přelézám dvakrát Rybu straight
( https://www.youtube.com/watch?v=HFEIFmMyRdA ). Lehké cejdo. Ještě nakrokuji Rybu doprava, pokud je to bez omezení, víc jak céplus to bohužel není. Jeden dobrý pokus, než vypne všechno definitivně.
Matrix v IQ
15.1. Modřín. Dnes opět na Modříně, táhnu tři matice na kolmičky, u Ryby bezvětří a sluníčko. Po aktivaci jdu na pokusy, jeden dobrý, kdy smeká noha v půlce, dalším posílám ( https://www.youtube.com/watch?v=6ehkI-V7EEY ). Céplus asi sedí, pro dlouhé softovka. Přesun k Mrdodějovi, kde mi dává stopku hned první krok. Věčně mokrý spoďák a mokrá řezka a daleko do boule, kde je vylezeno. Počasí se rapidně horší a začíná foukat oblíbený leďák přímo do starých kostí. Boj v kolmičkách, v Paragonu se sám bojím, v Ringu překopu spodek, klíčem pro oba se stává nabrat trhlinu nahoře, což se mi v té kládě nedaří. Ach jo, jeden blbej krok, ale už to mám snad nakoukaný. U Kartáčů vše při starém, blbý krok za špičku - skoro a vůbec. Po včerejším bazénu s Ivankou a dopoledním cvičení dost vadnu, ještě sáhnu do zapomenutého bouldru u Bellen. Super kroky za bočák a odtlak, silovka, mokrý konec a pro dnešek odzvonilo.
Super kroky
19.1. Hřensko. V neděli chce If do Hřenska, jsme sice rozsekaní z páteční kvalitní polezenice v Makáči, ale jedem.
V Makáči je fajn
Je vlhko, bezvětří, jakoby to drží. Rozlez u Jury dobrej, chvíli laboruju, jestli tu neokousat prsty. Přesun k Nudě, If zkouší, ale dnes je chybí snad všechno, únava, síla, vlhké chyty, kůže, HLAVA. Přesun ke Středozemi, kroky jdou dobře a nahned, že bych konečně odpytlil nočního motýla? Ne. Dva pokusy, kdy nenaberu ideálně divnomisku, čumím do chytů, to půjde jinak. Nakonec zkouším jen z pravé nohy, se silou to jde dobře, pak už hůř, prší, chyty mokré, šmytec. If se v tom hýbe solidně, nejtěžší stejně zůstává krok do madla z levé nohy. Tak zase nic, ale na třech chytech jsme se totálně rozkašili.
Dortíčky v Turnově
22.1. Žitava. Ve středu jedeme s Benym a ohařkou do Žitavy. Psyche is high, Ondra tu ještě nebyl a je nadšený. TSV bohužel černí a vršek pod krustou. Ani rozlez tady není to pravé ořechové. Přesun k Pavučině, jeskyně v lati, tedy než začne mžít, foukat ledový vítr a postupně vlhnout. Nicméně super sešna v těžkém spodku. Ondrovi sedí taková divnopata, mně docela jde má beta. Poprvé jsem schopný skoro spojit dva klíčové kroky, což potěšilo. V pátek chceme jet znovu, bohužel pocitovka minus šest a chřipka nás poslala aspoň do Makaku.
Beny in Zittau
26.1. Žitava. Nedělní protažení na tři hoďky. Sice s chřipkou, ale musím ven. Je o něco málo líp než minule, i tak hnusný vítr a zmrzlé nohy. Rozlez ve standu Pavučiny nic moc, až po delší době zlobí jen krok z paty do misky. Ve stropě chybí kůže, i tak jdou kroky chvíli dobře, drobná změna nohou, příště snad už větší akce. Ještě zkusím Džangliho projekt za Jacobem, hned druhý krok dává s tejpou stopku. Další pěkná a těžká věc! T.
Super projekt