pátek 25. září 2020

Letní pinožení

Škoda ho
1.6. Havran. Po práci vyrážím na Havrana, mám tam resty, docela fičí, ale i tak je teplo. Chvíli svítí do bouldru, ale pak to docela drží. Beru to tréninkově. Zkouším Fetisch, ale pořád mi nejde krok z Vejcovodu do hrany. Z minulé návštěvy jsem si neudělala video z Rabenei, tak si to ještě jednou vylezu. Zkouším Karabu, tak snad příště padne a Fetische odložím na neurčito, je to daleký krok. Kirikou je tady pro mně zatím taky zavřený, dokud neudělám krok z Vejcovodu do hrany :(. Ale dobrý trénink, docela silovky. If.
Zvíře z jiné planety

U světských
3.6. Desná. Dnes jedu i přes vedro omrknout Desnou. U Ledního medvěda si z lana na slunci ani neškrtnu, navíc si mě tu turisté fotí jako exota, tak to rychle balím. U Draka mně chvíli fungují a baví špičky, ale za chvíli vedrem nevydržím ani v botách. Debakl, nebavilo.
Ptačí agresor

Sysláků přibylo
U divizny


6.6. Kralupy. Jj, Kralupy, už na ně taky došlo :).

Kralupy, vole!
Chtěl jsem na Bivak, ale píše Majkl, že tam se Zuzou jedou a že to bude super. Chyty zajímavý, materiál beton s pískem, místo docela hezký, teda než člověk vidí, co tam projde za zvěř - už bych tam malou asi nevzal. Majkl se Zuzkou pokusují desítku, která odolala, navíc vyžranej Majkl urval klíčovou lištu. Já zkouším kdeco, ale v podstatě nic nejde. Padne Magnusovo sedmbé, pěkné kroky. Asi nejhorší bouldering u nás, ale neříkám, že jsem tu byl naposled :).
9.6. Bor. Dnes sám dost na riziko, ale má fičet.
Pan Šutr
A fouká celý den, bohužel z cesty nahoru chčije voda, což nevěstí nic dobrého. Navíc se tu těžilo, takže člověk jde blátem až nahoru. A kopec bolí a ukrutně nebaví. Nahoru mela, dolů strašně bolí staré koleno. Záře polomokrá, aspoň si konečně v klidu naladím ty nohy, když už jsem tu. A aspoň to se naštěstí podařilo, což mám radost. Grif - bližší hrana a nepřesouvat nohy, stzejně to zase do příště zapomenu. Problém je s mazlavou levou řezkou, ale i tak dvakráttřikrát i s přendáním nohou. První dva kroky šly minule dobře, dnes to nedrží. A to bylo dnes vlastně vše. Naplivu na hroby nešlo, stejně tak i Duch a klíč Short attacku, vylezu si aspoň znovu Shortcut ( https://www.youtube.com/watch?v=ZVGkhsCLehk&feature=youtu.be ). Bor asi na dlouho konec, navíc prý už nebude vyjímka. Nebo už dávno není?
Kravičky
10.6. Havran. If opět tréninkově na Havranu, prý Fetish padnul.
16.6. Havran. Jedeme s malou podpořit mámu, je silná, po aktivaci a pádu uprostřed padla Karaba, což je fajn a tím pádem dvě horší třetiny z Havraní linky vyřešeny ( https://www.youtube.com/watch?v=XdFjSmWV8Ms ). Já jsem si vymyslel parádní přímý a těžký jednokrok vpravo od Kolumba, nadzvednutí těžké prdele je zatím maximum.

To neomrzí
17.6. Teplice. Dnes jedu po dlouhé době a poněkud chaoticky směr Teplice.
Tepličky
Pět let jsem tu nebyl, u Diktátora snad sokolíkovi vadit nebudu, naproti už stejně hulákají lanaři. Příjezd zadem dost krkolomný, chudák ereso. Diktátora po chvíli bloudění nacházím. Až na hejna much, vedro a hodinový teplý déšť, který neměl být, tu je nádherně. Teplice jsou chrám, zavzpomínám na starý dobrý lanařský časy, na Kartu a Akumulátora zírám jak puk.
Aku výzva

Morfo Diktátor
Že by zase někdy laso? Diktátor je v podstatě morfo jednokrokovka, klíčový dlouhý krok-skok do hrany. Magnus si umí vybrat, jak oslnit kamarádku osmáčkem v letní podmínce :). Dlouho ladím rukosled, jak zvednout nohu a odpálit to do hrany. Nakonec i přes antipodmínku snad naladěno, i když hranu jsem jen několikrát pohladil. Nakonec pěkný letní den v krásném teplickém Chrámoví.
Velká voda

Pod deštníkem

Bylo to ochlup
23.6. Teplice. Dnes repete na Diktátorovi. Tajně doufám, že udělám klíčový dlouhý krok. Jedu dříve, ale stejně svítí, nedrží to, je to bída. Hranu skoro doskočím hned asi po 15minutách, ale po dalších dvou hodinách žádný posun, spíš naopak. Vymýšlím kde co, opačně ruce, ale ze stupu se neodrazím. Beta pravou z dírky a tření je asi klíč. Počasí, gramlavá noha a mělká dírka na tlustý bolavý prsty byly proti.
Crux hold
Ach jo, ale je tu krásně. U auta přes dvacet, ale pocitově nebylo chvílemi tolik. Přejezd po letech k Dlaňáku na repete nebyl nejlepší nápad, ani si neškrtnu. Dnes zábava veliká, to mám rád, grrr.
Dlaňák se mi dnes vysmál
7.7. Hřensko. Po hodně dlouhé době jedu ven, ranní sešnu s Mástrem double tátou Marťasem si nemůžu nechat ujít.
U Toxika
Dorážím před osmou, Marťas už stihnul vylézt půlku Toxika a za chvíli hned celého. Já se v podstatě v ničem nehnu, tak jen čumím. Marťas se přesunul doprava a po půlhodince nahned přelézá super projekt. Pak následuje Pig problem, který odolává možná dvacet minut. Na celý už nezbyl power, ale příště prý na rozlez :). Fantastická podívaná sledovat Mistra, jak každodenní poctivou dřinou a tréninkem posouvá výkonnost stále dál, kromě vstávání třikrát za noc na krmení kluků, práce a dalších povinností. Velký respekt!  Marťas to balí, já se ještě mrcasím v nástupu Pig poweru, který nakonec i přes bolest a pálení prstů alespoň kroknu do madla, věšet lano nahoru bylo dnes celkem zbytečné.


Na rybách

Branžež

Oblíbený Rokyťák

Se ségrou v Bibione
11.7. Labák. Po dlouhé době výborná sešna s Tomem. Jedeme zkusit Lajnu, po osmé ho nabírám v Jbc, před desátou už čumíme do převisu. Vzduch stojí, hýbat se dá a to nám tady dnes stačí. Výlez Mulety klasicky nahned, kroky v Toreru postupně jdou také, ale vždycky po třech krocích to přestává držet. To samé i v Lajně, ale alespoň se lépe nalítal začátek. Tom se rozjíždí pomalu, nakonec jsme nadšení a spokojení z pohybu. Příště se snad zakousnem více do Lajny. Otepluje se, luštění Fandanga už je čisté utrpení. Super lezecký den po dlouhé době.
U divizny 2

Mirákulum s Jířou
12.7. Polsko. Druhý den po lajně vcelku nečekaně zlomím Toma a jedeme po více než roce omrknout zdevastovanou Porebu. Po dvojím zničení dopadiště asi od místních skalkařů se někdo úplně pomátl nebo nasral a celé to tu zapálil. Nádherné top bouldry Czech a Polish star nenávratně zmizely, skála nevydržela šílený žár. Místo toho tu Jedrzej vytvořil nový směr, který chceme pozkoušet.

Nová Poreba 

 Po deváté jsme na místě, prvotní šok se mění v nadšení, nový sice siklý směr vypadá parádně. Komprese, lepší chyty, o dost nižší - vyšší dopad. Změnila se i úvodní pasáž, delší kroky a o krapet těžší. Během dvou hodin ze sebe vymačkáme všechny zbylé síly ze včerejška, nakonec poctivě zkrokované. Nejtěžší je založit dobře koleno, tvrdé gatě nebo nákoleník tu určitě pomůže. Mám z toho docela radost, navíc se tu otvírají prodlužky do CS a hlavně do Gejty. Že by nový impuls na léto?
Mobil art
16.7. Labák. Další sešna s Tomem u Lajny. Je tepleji, opět to není na žádnou velkou akci. Mně nejde krok v Lajně na konci, ale začátek do paty je myslím napinkanej. Tom se hýbe slušně, baví to. Zakončení dne na Fandangu, kde se vytaháme jak opice, aniž bychom se někam posunuli. Od Sněžníku neskutečně bouří, tak to balíme. Opět po dlouhé době bolí břicho od smíchu, Barchánkovo rameno, Fahradayova klec, Tom jede bomby :).
Druhý den volá Beny, že by někam jel, jedu mu ukázat Havrana. Beny na Havranu!!! Je docela spokojený na Vejceti, což jsem rád. A hlavně kroknul projektík v plotýnce, takže to půjde.

Beny na Havranu!

Projekt kroklý
18.7. Polsko. V sobotu jedu sám do Poreby poladit detaily :). Po rozlezu dám ze stoje původní kolenovou betou, jdu tedy na začátek. Tady mě zlobí dlouhý krok a zabrat za (doufám) stále unavenou levačku. Krok dnes vůbec neudělám, sakra. Nakonec ještě zkouším ze stoje a vymyslím další a asi trochu jistější program, který funguje. Místo špičky patu a koleno více doleva.
19.7. Polsko. Druhý den opět na místě s Tomem, jedeme v sedm na dvě tři hoďky. Spodek mi opět nejde, Tom si nakonec pěkně vymyslí druhou půlku - nohama napřed, což vypadá dost efektně. Příště snad doufám nějaké pokusy.
Tom si to dělá po svém
23.7. Polsko. Ve čtvrtek konečně parádní sešna s Tomem a Wénou. Je pod dvacet a je to znát, tedy až po delší aktivaci. Vymotám čtyři pokusy, rameno na začátku naštěstí funguje. Dvakrát založím blbě druhou špičku, jednou zapomenu nákoleník... Nejlepší pokus naberu druhý spoďák. Pro mě velký progres. Tom vymotá pokusů ještě více, dva smrděly přelezem. Wéna trochu jetý ze Sněžníku, ale je nadšený. Na závěr zkusíme přelez do CS, což bude jiný kafe, staré tělo se ozývá, tohle už bylo trochu za čarou. Druhý den jdeme omrknout novou pecku v Jizerkách, kterou objevil Caldíč a kterou rychle zpráskal Eros Magnus. Nádherný medvědí šutr kousek od baráku, co na to říct?
Strejda Magnus

Nebaví
26.7. Polsko. V neděli mimořádná gang sešna ve střeše. Zákoř, Wéna, po chvíli doráží Kadej, dlouho jsem ho neviděl, srdcaře ušatýho. K tomu ještě mlaďoši Magnus a Caldič, hvězdná to sestava.

Sešna!!!
Já dám jeden skoro přelezový pokus, ale víc nic, upřímně jsem si to ani nezasloužil za to, co teď žeru :). Zákoř pěkně posílá, Magnus nečekaně až po pár pokusech a vůbec ne na pohodu. Pravá mela začne až při zkoušení prodlužky do Czech stary, zkouší se jak o život, únava a natěšenost na příště.
29.7. Polsko. Ve středu opět na místě, tři Tomové v růfu, později doráží Wéna. Dnes na druhý posílám Ajdo, kneepad trochu pomohl, ale jde to i bez něj. Moc hezký bouldr, díky ( https://www.youtube.com/watch?v=G0oKVClQesw )! A jde se doleva, je to těžký, kroky postupně jdou, každý máme jiný program, týmová motivace, peklo!!

Už je nejhůř, musím viset

Další kapřík
1.8. Polsko. V sobotu i přes teplo další parádní sešna v Porebě. Zákoř, Kadej, Wéna. Postupně se prokousáváme již nastíněným projektem do Czech stary, až nakonec všichni krokneme zestoje! Každý trochu jinak, ale jde to. Chyty, síla, fintičky a je naladěno! Další parádní áplusko připraveno na pokusy, určitě o stupeň těžší než to vpravo. Wéna si pěkně naladí Polish také nohama napřed, dnes bylo opět - výborně.
Sysloš na klobouku

Zátiši s lemurem

S lemurem 2

No vidíš
2.8. Jizerky. Druhý den ranní sešna na jizerském skvostu Král medvědů se Zákořem. Jsem úplně vymletej, spodek po dvou třech krocích nějak chápu, morfo krok za špičku - vyndání budu muset řešit jinak, ale dnes ne. Vše kouše, pálí, bolí, nohy nateklé v botách, ostré krystaly v létě... Na závěr zkoušíme hodně vypečený výlez, Tom si brutálně otevře holeň jako správnej fighter, dnes skála zvítězila.
Jizerský domovník
5.8. Polsko, Jizerky. Po dlouhé době s If na odpolední do Poreby. Ivka to chtěla vidět, druhá špička a výlez zatím stopka. Dnes teplota dobrá, bohužel tu hodně zachcalo a nedrží to, tak to rychle balíme. Stihnu jednou projekt ze stoje a skoro ho dám z nižšího stoje, kdy (opět ) nemůžu vyndat prst ze škudliny.
 Přejíždíme ke Králi, dole mokro, skála kupodivu skoro suchá. Lištový projekt v letní teplotě nula, mně se konečně podaří vyřešit klíčové vyndání špičky a poté i dvakrát výlez! Král medvědů tak zkrokován, což potěšilo.
Na Kristýně

Pohled, který zaujal

Krčkovice

V Desné ona

V Desné on
La pizza!
16.8. Polsko. V neděli po delší době letargie sešna s Tomem a Tomem v Porebě. Jsme dnes všichni tak nějak jaloví, já určitě nejvíc. Žádná motivace, životospráva na přesdržku, bolavé pravé rameno z jednoruček, navíc to nedrží. Kadej rychle vyběhně Polish staru, Tom Czech staru alespoň ze stoje.
17.8. Jizerky. Druhý den jedu omrknout Krále, kupodivu sucho a dá se hýbat i v teple. Nakonec jsem úplně nadšený, pěkně napinkaný začátek, relativně lehce dolezu do špičky. Těžké vyndání z minula nejde, vymyslím lepší, vše funguje. Do plotny bohužel svítí, příště snad už první vážné pokusy?
19.8. Jizerky. Ve středu doráží Džangli omrknout Krále. Jsme tu kolem jedenácté, skála ještě vlhká, postupně se to lepší. Džangli krokuje a zvyká si na drsnou žulu,  já vymotám dva rekordní pokusy, kdy padám v třecím kroku už za vyndáním špičky.
Džangl
Jdeme omrknout šutry okolo, je tu toho strašně moc, ale bohužel tomu skoro vždy něco chybí. Ale potenciál tu je. Na radu Džangliho pozměním dva kroky, kde jsem spadl, zkusím si výlez za znovu přilepený krystal a jdu na poslední tréninkový pokus. Kupodivu vše klapne, žádná chybička, lezu rychle, najednou jsem ve výlezu a přelézám!
Král medvědů

Král medvědů
Hm, tak tohle se mi nestává, nádherný bouldr a kroky, pecka! Balíme to, je už vedro, třeba ještě někdy na vidko.
Nádherný kousek
20.8. Jizerky. Druhý den jedu s autem do Jbc do servisu, tak vezmu matici, co kdyby náhodou.

Medvídek
Nakonec jedu na Medvědobijku a pěkně se dolezu. Je teplo, ale ne vedro, dlouho osahávám nástupové chyty, jsou daleko a ze sedu psycho. Nakonec ve fleši padám docela daleko, za pár minut se sesypu z výlezu, po vyzkoušení třikrát přelezu na pohodu. Lehčí a moc pěkné ( https://www.youtube.com/watch?v=iu4XS-GOCjM ). Chvíli zkusím hranku, prsty pálí, balím to.

Super hranka

23.8. Polsko. Tři Tomové opět v Porebě. Dvě hodiny se nic neděje, těla nefungují, teplo a moc to nedrží. Začínám být vzteklej, nejdou kroky ani ze stoje, nakonec dva tři detaily, jdu na celý pokus. Dávám nečekaně dobrý, kdy padám v kroku za trhlinou, paráda! Kadej i Tom vzápětí téměř vyrovnají nový highpoint, načež Tom vykouzlí krásný a přesný pokus, který se proměnil v přelez! Velká paráda. Já už vadnu, Kadej vymotá další tři pěkné pokusy, kdy padá za škudlinou. Začíná dost pršet, pro mě vysvobození z další úžasné neřízené bitky. Dobře bylo!
26.8. Polsko. Dnes sám do Poreby, dva dny kolování a včera i koupání v Českém ráji. Krásně to tam voní, v alejích zrají jablka a švestky, léto pomalu končí. Mám to tam rád.

Srdcovka
 Jsem nějak divně unavený, ale má být větrno, jedu. Před dvanáctkou čumím do chytů, je teplo, nefouká, kroky ze škudliny nejdou. Vůbec! Začíná trochu foukat a hlavně pršet, pak dojit, pak zas jen pršet, asi dvě hodiny. Tohle psycho jsem potřeboval, bezva. Nadávání nic neřeší, i tak si ulevím s radostí. Vůbec mi nefunguje špička v tahu ze škudliny, zkouším tedy zajímavou betu víc zprava. Vše jde dobře, chybí jeden psycho nápal levou do trhliny - ten si sám netroufnu udělat. Ochlazuje se, zkouším tedy původní betu a najednou špička funguje, nechápu nic. Zkouším i fakáč, ale ukazovák je asi lepší. Strašně důležité je vzít bolavý chyt víc na tah dolů. Na zbytek už není síla, po čtvrté to balím. Dnes dobrá rychta, ach jo.

Myšička má narozeniny

Vesec - že by šly udržet?
Nechápu nic...
29.8. Polsko. V sobotu se Zákořem, mokro a bezvětří. Žádná velká akce, podlepili jsme velký dunivý blok na začátku, nová beta zprava nejde, krokla se Relikvie, oživila Gejta. Krok za škudlinou nejde, doufám, že to je jen podmínkou. No i tak jsme se zase zčoudili pěkně.
 Druhý den omrkneme s holkama nové směry v Rudolfově, Brtník i Base lajna vypadají dobře. Tak zas někdy, T.

Tom v Bejzlajně