pondělí 17. prosince 2018

Zimní radovánky I

Mňamka
5.12. Sasko. Ve středu ráno doráží Džangli do Libáče a jedeme směr počasím nejistý Labák. Vyběhneme i s maticema pod Lajnu, ale pár chytů proteklých, tady pšenice nepokvete. Záložní plán Ion a Shiva, nakonec skončíme na Shivě. Tady je dobře, na slunci snad patnáct stupňů. Pár nově popadaných šutrů navádí k opatrnosti, bacha na to! Druhá půlka jde standardně slušně, zkouším tedy to, co (nyní) nejde - do dírky a z dírky. Společnými silami přicházím na snad lepší řešení. Odpadá kumite a vis na dírce. Dnes nejsme oba v nějakém laufu, Džangli ale leze nejlíp druhý a třetí den v kuse a já jsem rád, že se to tu snad opět otvírá. Na závěr ladíme vcelku ostré sedmbéplusko a mizíme na bus do Liberce (který stejně ujel).
Dinopark!
8.12. Sasko (Labák). Další solo akce na oblíbené místo. Výšlap mokrým lesem, u Shivy opět dobře, teplota kolem osmi stupňů, ideální podmínka. Po rozlezu dám tři pokusy od začátku, ale pokaždé nechytnu dobře dírku a padám. Je pravda, že jsme včera doma trochu cvičili, ale i tak mi bohužel v kuse přijde lepší původní kumite verze. Pravačka dnes lepší, ale stále slaboučká. Z rozpažky s rezervou dolezu, ale na to se tu nehraje. Přejdu k Immě, spodek super, vršek mokrý. Vyzkouším novou betu a funguje dobře, škoda vršku. Ještě přejedu za klukama do Hřenska, Magnus a Zeros zkouší Benyho majstrštyk Středozem a nakonec i přelézají, já si jen zopakuji kroky. Na to, jak bylo v Liberci mokro, tak se dalo opět parádně zalézt.
12.12. Sasko. Po dlouhé době jedu s Ivčou, i když dnes je extra hnusně.
Hnusně nebo krásně?
Kolem nuly, chvíli prší, chvíli sněží, v Hřensku mokro a mlha, jedeme k Ionovi do jeskyně. Tady už vesele lezou Zákoř s Magnusem, který právě poprvé udělal klíčový krok v Plastikovi. U něj to znamená jistotu zápisu. Kosmodrom bohužel mokrý, tak blbneme v jeskyni. Levá ápluska na rozlez i kdykoliv jindy nula bodů, Ivča zkouší Šou a Plastika, hýbe se, ale vždy to pokazí nějaký humpolácký krok. Pro mě je to tu totální antistyl, tučné staré tělo na tesaných dírkách těžce protestuje. Mokrý psycho Sprint rychle vzdávám, se Zákořem zkoušíme nádherného Iona, stopku dává druhý a další krok po nahození špiček, zbytek si umím představit.
Mudrování nad vysokým Ionem
Magnus mezitím předvede nádhernou podívanou, podle očekávání přelézá Plastikmanna, ihned vyleze mokrý Sprint na oživení a za pět minut pošle celou kombinaci. Výborné, hrozně zesílel a evidentně to není jeho limit. Koblížky a koláčky jako palivo mu evidentně svědčí a to mu hodně závidím. S Ifkou to tu balíme, chceme ještě sáhnout do Eiszeitu a Tarty. Pochod nekonečný, ale Eiszeit naštěstí suchý a Tarte až na vršek také. Ivča na rozlez dolézá do díry v Eiszeitu, mně se do ní bohužel vejdou jen dva prsty. Utíkám do nádherné Tarty, dolézám do klíče, ale dnes to nevymyslím. Ivče jde Eis parádně, do lišty se dostane, potom se snažíme vymyslet přidání, poslední psychokrok s malou pomocí. Super místo, krásné bouldry, určitě tu nejsme naposledy.
Ajscajt
14.12. V pátek nám to nedá, hodím malou Ivču do školky a jedeme opět na místo. Sice nejsme úplně freš, ale babička dnes ještě může hlídat, hurá ven. Dnes je trochu větší zima, ale skála je dopoledne ještě vymrzlá a docela to drží. Ladím na rozlez vršek Tarty, několik nálezů trvá, než identifikuji správnou bouli na pravačku a potom posílám
( https://www.youtube.com/watch?v=OaUP99kvEPQ ). Nádherný vysoký problémek. Hned zkouším sit start po malých lištičkách, naštěstí tam narvu prsty a krokuji. Ivča po nastudování vidka krásně a opakovaně udělá těžké přidání ruky v Eiszeitu, potom i krok do madla a po nasrání s rezervou přelézá celou klíčovou pasáž. Chybí tedy dva lehčí dlouhé silové tahy na začátku, které udělá vždycky. Paráda! Dávám pěkný pokus v Tarte Tartin, padám na únavu nahoře v klíči. Otepluje se a nejsem schopen pobrat lišty na začátku. Opět pauza, Ivča dává první ostré pokusy, kdy padá vždy v přidání levé ruky do lišty, dochází a zima. Jdu na pokus, vše funguje a přelézám Tarte Tatin
 ( https://www.youtube.com/watch?v=47cNGT40eic ). Kompletní linka od Scholzíků, díky! Ivka ještě stihne dva tři pokusy, ale už to tam není. Zkouším také, díra zlobí, ale i tak nakonec těžce krokuji, nejtěžší v kuse bude závěrečný krok do topu. Ještě pokukujeme po nádherném projektu ubíhající žílou doleva, ale to bude asi jiný level. Jsme nadšení z kroků i místa, večer opět zkoukneme oblíbený filmík od kluků z Gulagu a zítra s malou hurá někam za kulturou - opět Dinopark.
16.12. Žitava. Dnes jedu jen na odpoledne a trochu ztřeštěně na sněhem pokrytý Topfer.
Podmínka
Je mírně pod nulou, ale nefouká a není hnusná zima jako minule. Vršek TSV pod sněhem a hlavně ledem, ale to dnes nevadí.
Progres!
I když. Po rozlezu dávám rekordní pokus, kdy dolezu do díry a smekám, ještě zjednodušuji dva kroky. Po pauze dávám konečně celou spodní pasáž a dolézám do dírky v plotně, zbytek je dnes zavřený, ale dalo by se ještě pokračovat. Mám radost, pro mě hodnotný polotovar. Ještě zablbnu v Pavučině, zkouším mrtě způsobů, ale dlouhý krok opět neudělám. T.
18.12. Labák
Hlídací babička odletěla do Karibiku, a tak nám nezbývá, než se vystřídat. Jedu tedy směr Labák. Delší čas jsem tady nebyla. Zkouším se rozlézt v Shotovi, docela to jde, podmínka bídná, je mlha a vlhkost ve vzduchu je v chytech znát. Dávám dva dobré pokusy, kdy padám ve skoku do levé lišty, kterou jen pohladím, závěrečný skok do mokrého madla už je lehký. Namotivuji se ještě do Bílého traverzu, ale boule vůbec nedrží a těžko se mi nalézá do klíčového kroku, dvě matice jsou i tak málo. Decker totálně mokrý, klíčová placka nachcaná, nedá se zkoušet. Nevadí i na tuto podmínku to byly dobré pokusy. Škoda zmrzlých pazourů. Všem přejeme krásné Vánoční svátky plné pohody a ať to vyschne a krásně drží! Lezení zdar! If.

Žádné komentáře:

Okomentovat