pondělí 19. listopadu 2018

Podzim přeje radovánkám

 17.10. Modřín. Dnes jedu na pohodu a nalehko, ráno mě nabírá Magnus, na Modříně krásný podzim a teplíčko. Magnus ladí přímýho Wendola, ale Aix na slunku dnes nejde. Ještě sáhne do kotle za rohem (7B+ ?:)), ale je to těžký. Já po aktivaci ladím druhou půlku Wendola, není to špatný, ale je toho hodně. Bohužel dnes nefouká a drží to hůř než minule. I tak dobrý, za dvě hoďky toho máme dost. A tím dnešní protažení skončilo, zapytlíme (opět) Musculuse i Čaromága, Magnus ještě zkusí Attak a Kotrmelec a krásně opálení a opaření se raději vytratíme. Trochu jiná cejda.
Rosteme

Poslední letošní ohýnek

 19.10. Polsko. V pátek jedeme s Ivčou skoro už klasicky do Polska. Od rána tu jsou Džangli s Magnusem, tak snad bude veselo. Naoko podmínka, ale nějak to černí a nefouká. Magnus sází pokusy v celé Gejtě, ale končí někde v půlce traverzu, Džangli dopoledne poslal Gejtu a teď už jen nadává, jak je to tu strašný, což nepřekvapí a ani nebaví, If dává první ostré v Czech staře. Třikrát dnes přeleze spodek a tečuje okolí škudliny, což je pecka! Já dám tři pokusy v celé Gejtě, ale také končím pod škudlinou. Prolezu si ještě Polish a není to vůbec špatné, dám jeden odvážný pokus v celé a blbě nabírám oblinu. Že by šla Polish dříve než Gejta? Dnes dobrá již pokusovací sešna.
 21.10. Polsko. A v neděli opět na místě. Podmínka o poznání lepší, jediné co je trochu špatně je jen den odpočinku. Hold starý tělo už jaksi neregeneruje. I tak asi letošní nejlepší Poreba. Nikdo tu dnes není, nikdo nenadává, je klid. Ivča nasází čtyři pokusy v CS, poslední pokus byl vynikající - prsty přesně ve škudlině, ale tělo už vyplivlo. Dnes byla i dost zima a byl problém být dobře zaktivovaný na pokusy. Já tři velmi dobré pokusy v Polish, jednou už jsem nandával patu doleva nahoru. Chce to dobře nabrat bouli a pak zabrat pořádně do stupů, to je pro mě klíč.
Klepeto
Jinak všechny kroky dnes šly dobře, tření bylo znát. A úpon tady nebolí. Dnes vynikající, snad to nezachčije. Ještě přejedeme na Klasiku, ale tady je na slunci snad pětadvacet a vůbec se nechytáme.
 22.10. Žitava. Druhý den jedu jen na krátkou odpolední do Žitavy, TSV nedá spát a zítra hlásí mokro všude. Je zima a vlhko před deštěm ve vzduchu. Síla po včerejšku není, rozlézám se ve výlezu, který by měl být za cé. Snažím se pečlivě ladit a pokud možno vymyslet nejlehčí betu pro celý bouldr. Po hodině zlobí jen poslední krok, který je ale hrozný. Člověk drtí zrní, nohu na nestupu, druhou nohu pod převisem, za zády smrk a mrcasením se vypinožit do plotny. Hrůza. Po čase dám krok lehce, jdu tedy na pokus, ale vždy je něco špatně. Dám asi šest osm nálezů a padám vždy v tomto kroku, odděleně ještě dvakrát, síla dochází úplně a už za tmy mě dnes naštěstí vysvobozuje předpovídaný chcanec. Tady bude ještě hodně legrace. 
Převísek
26.10. Žitava. Malá je celý týden dost nachcípaná, chytnul jsem to taky, bohužel. Zvěsti o školce nelžou. V pátek odpoledne nevydržím a jedu na půl plynu alespoň do Žitavy. TSV vršek vlhkej, ale postupně se to dá držet. Cca po hodině přelézám 
( https://www.youtube.com/watch?v=7MhC9tpjDpE ). Dnes to nedrželo, navíc cítím klouby a prsty, hnusnej a blbej poslední krok. Snažím se ho nějak zlehčit, bohužel tady se bude ještě padat. Jdu ladit do stropu počáteční kroky a jsem mile překvapen. První a třetí krok super, druhý doladím a čtvrtý zlehčím. Krok do brambory původní verzí s bolavou kozou udělám opakovaně s patou. Je už prd vidět, ale jsem nadšený, jak to začíná pěkně zapadat. Výborné dvě hodiny venku. 

Kozí beta
27.10. Žitava. A v sobotu opět na místě s If. Dnes je lépe než včera, další sešna na Treibjagdu. Kroky jí jdou klasicky dobře skoro hned, pokusy nic moc, prostě je to dlouhé a dochází před hranou. Chce to podřadit a běžet, nebo lézt alespoň - no rychleji. Pauza, jdeme k TSV. Dnes nadšení, po aktivaci a i díky podmínce dávám první čtyři kroky v kuse, spojím čtvrtý a pátý krok (pravou do brambory) a klíčovou pasáž až do cejda trochu zlehčím a dám opakovaně. Na to, že mám chřipku a tučný břicho z medíků a bébéček to není špatný. Výlez dnes nahned, drželo to. Uff, co s tím? Potrénovat, počkat, dát se do formy, nebo ujezdit, umlátit, ujebat? A bude to nakonec bejdo? Snad jo, mrtě kroků a mezikroků ve střeše + nejistý výlez alá Tygr. Ivka namotivovaná dává konečně výborný pokus až za hranu, další už horší. Dnes dobrý. 
téesvéčko

31.10. Polsko. Ve středu nabírám Ivču a jedeme bojovat s chřipkou do Poreby. Počasí super, akorát na místě je banda Poláků v čele s Jedrzejem. Šest lidí na dvou metrech čtvorcových je přespříliš, už jen se rozlézt je nadlidský úkol. Navíc za necelé dvě hodiny se stmívá. Tření dnes navíc velmi dobré, nebyla zima a fungovalo tělo. Stihnu dát tři pokusy v Polish, jeden výborný rekordní, Ivku zlobí skok, i tak vymotá také tři pokusy, jeden super. 
1.11. Žitava. Druhý den máme sraz s Džanglim v Žitavě. Po pětiminutovém rozlezu přelézá Treibjagd, elegantně vynechá těžký začátek a těžký krok na konci :). Přesun k TSV, moc to nedrží, trochu to černí, ale postupně se to malinko lepší. V podstatě si zopakuji vše z minula, kroky jdou i přes únavu velice dobře, Džangli také krokuje a to úplně jinak. Na závěr si dáme standovou verzi. Přesun na Sputnik, kde Džangli velmi suše za deset minut přelézá, já opět nula. Poslední štace Pavučina, Džangli nakonec krokne, mně chybí už jen metr do madla. 
4.11. Sasko. V Liberci mokro, vlhko a i v noci teplo, Ivča chudák včera vyrazila do Žitavy. Vše ovapkované, mokré ze vzduchu, bez šance cokoliv lézt.
 Dnes mám domluvenou internacionální sešnu s Kadejem v Sasku. Silnice celou dobu mokrá, vlhkost ve vzduchu, ale tady je skvěle. Rozlez u Shivy, která se líbí, drží to, druhá půlka nahned, ale bohužel nejsem schopný udělat krok do dírky. Stejné jak minule, prostě pravá ruka mrtvá, úpon nebo jsem totálně zeslábl. Kadej využívá délky a nadšení a sází první krokovací - ostré pokusy. Po hodince šramot a hle, duo bratrů Siláků. Pecka, dnes bude ta nejvyšší kvalita a taky je! Štěpa super flash pokus a po pár dalších sešle Shivu, Martin se zhlédne v parádní a brutální direkt variantě, za necelou hoďku pošle kratší i dlouhou verzi. Uffff!
Přesun k Immě, která se samozřejmě extra líbí, Tom téměř vystříkne nadšením. Zkouším Jedlovu verzi s přídrží a funguje to, další zlehčení. Co potěší ještě více je fungující pata! Kadej mi půjčí Miuru a krok zlehkne, udělám ho skoro pokaždé. Mám radost, tady se bude konečně pokusovat. Štěpa po pár pokusech posílá, Kadej má jeden hodně dobrý pokus, no a Martin, aby se nenudil, třikrát skoro vyshybuje Immu do madla! Strašně vynikající a potupné zároveň. Bráchové mizí, my ještě za tmy bušíme co to dá až do úplného vyčerpání. Další parádní den.
Polish man in Sachsen ja!
6.11. Žitava. V úterý frčím hned ráno alespoň omrknout stav skály a další parádní bouldr od Magnuse. Noční běžce nacházím vcelku snadno a bouldr je až skoro k breku vynikající.
Další pecka za barákem
Těším se na pokusy. Odpoledne jdu s malou po dlouhé době do ZOO, If jede na odpolední šichtu na Naháňku.
Ivča s kaferákem

Jako živí

Táta, máma, mimi
Kroky jí jdou klasicky nahned, prý to moc nedrží, další pokusy a pády na bandasky za hranou. Nevadí, trénink dobrý.
7.11. Žitava. Dnes bych rád do Poreby, ale ráno píše Džanglmen, že haha Žitava s Magnusem. Dobře teda, jedu za klukama silnýma. Potkáváme se na parkáči, Mlejnis čeká u kříže, první zastávka u Frízra. Další bomba linie, velký převis, psycho velký kroky, na rozlez to není, nula bodů. Magnus pěkně posílá. Přesun k TSV, bohužel chyty v převise dnes nedrží, nelepí to a tak je to celý den. Chvilku blbnu, ale není to ono, jdu za klukama na Pavučinu. Džangli parádně posílá, Magnus mega dobrý pokusy v celé úchvatné linii. Chvíli zkouším Džangliho verzi, ale je to dálnice, klíčový krok jen naznačím, ale šanci tu snad je. Bohužel nejsem schopnej udělat kroky ve výlezovém béplusku, pravačka je slaboučká, tady je to kurva znát. Přesun k TSV, kde se podmínka nezlepšila, ale i tak slušné pohýbání se. Přes pěkné cejdo, které Džangli rychle posílá přeběhneme naproti na kopec na Noční běžce, Džangli super flešový pokus, na druhý posílá, já se budu muset brzy vrátit na doladění, silácká beta buch buch pata pata přeci jen není pro mě, nebo? Bojuji s výlezem, který nakonec přeci jen zlehkne. Super den se silnýma a velkýma chlapama.
8.11. Žitava. Ráno mi to nedá, hodím malou do školky a jedu zkusit kroknout Běžce. Před devítkou už osahávám chyty, je příjemně a drží to. Během půlhodiny docela překvapený poměrně dobře zkrokuji, nejtěžší je se dostat pravou do police, tady je délka opět znát. Naštěstí jsem poslechl a zakoupil ZBRANĚ. Hrozně tu pomůže pravá Miura, tvrdá pata se vůbec nedá srovnat s blátem od Ocúnu či Pythonou. Dávám pár pokusů, dvakrát se dotknu levou botou stěnky, postupně vše hraje, v nejlepším pokusu padám s oběma rukama ze zelené police, výlez se silou šel dnes z první. V jedenáct mám deadtime, abych stihl školku. Mega zábava. Odpoledne předám auto a posílám Ivku nalehko opět na místo. Půjčuje si matice od Pavučiny a rychle běží pod Trejbjagd. Rozlez jde dobře a padají další pokusy. Opět pády za hranou, změna programu ve střední části a je z toho skoro noční rekordní pokus. Pád z lišty, natečeno. Stačilo zvednout nohu. Dobrý, zatím to baví, progres tu je, chybí kousíček. Příště to prý už pošle!
11.11. Sasko. Po zbytečně vyzevlené sobotě, kdy je venku suprově píše Kadej, že dorazí na Immu a tím rozhodne o nedělním plánu. Dorážím dřív, celý den je parádně a drží to. Rozlez tady docela peklo, ale za půl hodiny se to zlepší. Program učesaný, doráží Kadej s kámošem, dnes se opět bude bušit. Dávám první pořádný ostrý, který je rekordní, dolézám do díry pravou. Miura tu řeší klíčový krok, hotový zázrak. Dalším padám se zmrzlými prsty v kroku do hrany, to bylo blízko! Tom po chvíli pěkně posílá, já dám ještě pár pokusů, dvakrát opět tečuji hranu. Opět pravá bolavá ruka selhala, ale i tak to bylo blízko. Tom zkouší low a nakonec vymýšlí dobrou betu a poctivě krokuje, což je pecka!
Tom mile překvapil
Ještě přejedeme na Tlukot, Miuří pata funguje i tady výborně, klíč se tedy posouvá o kroky dál. Jsme vystřílení, Tom i tak nakonec udělá téměř všechny kroky.
Bejdo se líbilo
Balím to už za tmy o něco dřív, další parádní den. T.
12.11. Žitava. Někdo zevluje, někdo regeneruje. Po neuvěřitelně vyčerpávající šichtě za monitorem konečně můžu vyrazit do Žitavy, zarostla mi (na prstu) díra, a dost se těším do přírody. Jedu tam, ale nějak podezřele vyklidněná. Někdy je to možná klíč k úspěchu. Nabalila jsem vše potřebné i mnoho nepotřebného, však v rámci tréninku je to v pořádku. I přes ten náklad se mi jde nějak lehce...je to dnes celé jakési jiné, možná je to tím půstem? Nemám moc času, za chvíli bude tma, mám sice lampy, ale i tak házím stíny, takže docela spěchám. Rozlez kvalitní, výlez plotnou hned...hm..dnes to jde nějak lehce. Jdu na pokus, první pokus padám v hraně, dobrý. Druhý pokus to samé. Před dalším pokusem zacílím na pády z hrany, chodí pešek okolo....a hele musím to jít jinak. Při mudrování a hledání šutru pro podporu mobilu potkávám Džanglika s Marcusem, prý ať ještě zaberu. Dalším pokusem za lehkého šera přelézám, mám docela zmrzlé ruce, a to je 12 °C! Konečně se to povedlo, dost mě to potrápilo
( https://www.youtube.com/watch?v=aoTKAYj5Dvg ). Kroky lehké, ale na mně dost dlouhé (cca 22 kroků), nejsem lanař. Vyklepu ruce a nalézám do Tomova počinu, alá výlez bez hrany platňou za 7C+. Za tmy přelézám, lišty trochu mazlavé, ale jdou podrtit ( https://www.youtube.com/watch?v=U0YTEflugkA ). Rychle balím a peláším do auta a za Ivčou. Lezení zdar! I.
14.11. Sasko. Dva dny restu a valím na Immu, chtěl bych to konečně dolézt. Včera totál mokro humr, ale sázím na vítr a saské klima. Hrana naoko suchá, ale vršek žalostný, je sice příjemně teplo na starý tělo, ale nefouká a, no nelepí to. Kroky jdou dobře, ale hned na rozlez vystřelím z mokré výlezové plotny nekontrolovaně na placáka ze třech metrů do hlíny, kurva jsem celej. Výlez až nahoru za šest á by byla dnes sebevražda, pád dnes beru jako varování. Postupně dávám pokusy, jednou tečnu opět hranu, delší pauza, další dobrý a rekordní pokus, kdy doskočím hranu, přeberu jí, bohužel blbě nasadím levou patu a odevzdaně letím zas tam, kam patřím. Za sucha je tu už dávno posekáno, dnes by se dalo spadnout - vystřelit opět i z mokré plotny. Ach jo, zase hovno, na které jsem letos téměř pravidelně zvyklý. V kombinaci s chromou pravačkou je to teď vážně paráda. Nedá se pořádně cvičit, není Síla a venku je dobře. Navíc v kombinaci s tím, co lezou kluci, nebo si někteří zapisují, je to pořádná zkouška resistence. Ale nejen přelezy je člověk živ, zážitky z posledních výjezdů, těch nových špičkových bouldrů a hýbání se v nich je stále velká zábava. Letos byl hlavní cíl přelézt deset bouldrů nad áplus, místo toho jen výmluvy, bolístky, smůla, HLAVA a vše dohromady.
A těžkých bouldrů, kde byly výborné pokusy a mohlo to cinknout, také nebylo málo. Letos se to nějak doklepe a pokud se zlepší pravačka, plán se přesouvá na další rok. Nějak to bude, dobrý to snad ještě bude...
 Z Immy ještě utíkám zkusit krok do Šivy. Přicházím na lepší zatížení levé nohy při kroku do dvojprdy, ale stále je tam ten přítah - síla. Poslední zastávka na Tlukotu, po příšerném klouzání v listí nic nového. První část do boule pravou Miurou zlehkla, pak nula se špičkou, zbytek zase relativně dobrý a jasný.
15.11. Polsko. Ráno přemýšlím nad Žitavou, ale po Immě jsem vždycky jak po obrně. Nakonec skončím možná po třech měsících na desce. Opatrné protažení a povisení, tohle mně chybí. Odpoledne jedu podpořit Ivku do Poreby, je mega podmínka a taky docela kláda. Dnes jen dva dobré pokusy v Čekstáře, ale ten druhý byl hodně libový. Změnili jsme levou odrazovou nohu a vypadá to jako poslední detail k úspěchu. Půjde to ještě letos?
Šašek
17.11. Žitava. Včera večer přijela milá návštěva, která i rozhodla, kam se v sobotu vydám. Ivce není moc dobře, jedu tedy před Nunyčem a Kačkou nach Zittau. Běžím hned ráno na Běžce, je kláda, ale po půlhodince utrpení to lepí. Na první padám v klíči pro menší (krok pravou do boule nad hranou), pak se dotknu, pak přelézám
( https://www.youtube.com/watch?v=eHtrNXq9HL0 ). Další krásný bouldr z Magnusovy dílny. Přebíhám naproti k TSV, Marťas ho právě seslal a začal ve velkém sklízet. Dávám delší pauzu, což v té zimě není dobrý nápad. Jsem zmrzlý a dlouho trvá opět se zaktivovat. Dávám dva rekordní pokusy, poprvé v kuse do brambory, jednou i přendám nohy a naberu přídrž. Paráda, další pauza, pozdravím mocnou ekipu z Polska v čele s Kadejem, kluci jsou nadšení, což chápu. Další tři pokusy, dvakrát do brambory, ale tělo už vypíná. Chybí dva kroky do standové verze, které udělám kdykoliv. Ale je jasné, že padat se bude ve výlezové plotně. Martin rychle posílá téměř všechny skvosty, Kadej Sputnika a Tvář. Tu na závěr zkusím taky, bohužel opět tři velké a mocné kroky, ale další pěkný bouldr. Žitava!
18.11. Milštejn. Druhý den mám dopoledne obrnu, Ivka dobře potrénuje a po obědě jedeme omrknout další pěkný šutr. Nacházíme, vypadá to opět pěkně, klasický vysoký font. Dnes je brutál zima, nula a ledový vítr. Dlouho se rozehřívám a ladím první část. Časem pochopím a vcelku lehce přelézám ze stoje, ale s výlezem v půlce kamene. Aby měl bouldr danou obtíž, musí se mírně nuceně pokračovat stále dál. Jeden krok bohužel nejde, blbě se mi to zkouší a síla rychle mizí. Ještě si zkusím sed za 8A, který má dlouhán zadarmo, já těsně neudělám. Zmrzlí to dnes balíme, třeba ještě někdy repete. T.
Oblinky

Žádné komentáře:

Okomentovat