středa 16. října 2019

Teplé a mokré září

Pouto
2.9. Modřín. Dnes po dlouhé době se Zákořem, volíme opět Modřín. Teplota od včerejška konečně spadla, doufám, že čas letargie a lezecké tuposti končí. Skála docela drží už na první dotek, což je fajn. Tělo mírně rozbředlé, ale chuť lézt je velká. Kroky ve Wendolech jdou dobře, po hodince dávám vynikající pokus, kdy nepřendám pravou patu na konci. Druhý nej pokus tady. Tom ladí výlez do Aixu, má docela formu, kroky jdou, lehce přelézá těžký a nepříjemný Aix a je na dobré cestě to poslat celé. Já taktizuji, bohužel se otevírá nebe, do Wendolů svítí a otepluje se. Odběhnu si tedy do šarty, krátký Šutrožrout dnes neklade žádný odpor
( https://www.youtube.com/watch?v=S8MGg6EWUkA ). Další pokusy ve Wendolech už horší, řeším ohřátou levou ruku. Po druhé to musíme zabalit, jdeme ještě na chvíli za roh do projektů, které nadchly, ale bohužel je to moc hrrr, těžké. Vylezu si ještě 7A hranku s nástupem zleva - další kroky do tohoto bohužel nepřidám
( https://www.youtube.com/watch?v=mbGlHUWL0UU ). Konečně zase motivační sešna, díky Tome! T.
3.9. Kvočny. Dnes po dlouhé době sama vyrážím po práci na Kvočny. Chci se vrhnout po hlavě do protisměru, který mne láká. Je dobře a drží to. Zjišťuji, že je ulomený chyt, ale v zásadě to nevadí, jen malilinko horší úchop. Za chvíli přichází Tom a doporučuje mi vylézt si plotnu za 7C, ale bohužel nejsem schopná vymyslet, jak se dostat do malé dírečky. Trochu mi chybí síla a dost i výška. Odkládám tedy plotnu na jindy. Bohužel se mi tímto zavírají 2 cesty, Kuře Joe a Kuře na paprice, ale třeba se to ještě poddá. Tom mne pochytá ještě ve výlezu cesty Flying dream a musí běžet za spící Ivčou. Druhá půlka protisměrky naladěna a jdu na pokus. Opouštím svoji komfortní zónu, dokonce se neposeru a přelézám Flying dream s psycho výlezem. Nakonec docela dobrý nečekaný přelez, videjo opět horší, ale je. If.
To neomrzí
6.9. Modřín, Kvočny. Dnes opět Wendolové. Má být pod 20stupňů, síla je, rozlez super. Doráží Beny, velmi příjemná společnost. Dám jeden pocitově vynikající pokus do druhého spoďáku, ale placka bohužel nedrží. Navíc se navzdory předpovědi otevírá nebe a do stěny svítí další čtyři hodiny. Další pokus odkládám, taktizuji, ale otepluje se a v podstatě už je po všem. Ach jo, Ondra chvíli zkouší, ale teď nebouldruje, tak snad ho to zase chytne. Ještě se snažím využít čas a něco na konci vymyslet, dvě menší změny ale problém s ohřátou plackou nevyřeší. Ještě opět shořím v Odlivu a vcelku zklamaný mizím. T.
Problém s plackou
  Ivča je u babičky, Tom někde leze a já vyrážím na Kvočny, než to zítra zmokne. Chci se pokusit rozluštit výlez do plotny alá Kuře na paprice. Po včerejším tréninku prstů to bude trochu masakr, ale zkusím, síla je. Vyzkouším Tomovu variantu levou nohu nahoru daleko vlevo a levačkou daleko do placky, ale chybí mi tak 15 cm...blbé. Vymyslím variantu pravačkou poskok do placky, což se dostanu, ale levá ruka nedosáhne do dírky výš, takže padám. Znovu pravačkou do placky a nejsem schopná zvednout pravou nohu výše. To nemá chybu. Vypadá to ale nadějně...asi po hodině blbnutí v dírkách mi odcházejí prsty, ale je dobré vědět, že se dostanu do placky. Levá noha na tření je nic moc, čekám, kdy smekne, škrábnu sebou a rozsekám se, ale kupodivu to drží, takže dobré. Přesunuji se do protisměrky a ještě poladím druhou půlku, ta překvapivě taky ještě jde, ale už mám natečeno a nemůžu, dírečky mi daly pokouřit. Ještě mě stihne pososat komár a vyrážím vrátit pivní flašky a vyzvednout If mladší. Lezení zdar! If.
 8.9. Bivak. Na dnešní Bivak v plné sestavě se těším. Bude změna, teplota dobrá, poleze se. Bohužel dvakrát Čerňák na rozlez je dnes jediná pozitivní lezecká věc. Skála i přes solidní teplotu nedrží a to vůbec. Kroky přes boule neudělám ani odděleně. If statečně bojuje v Pornu a Shotu, ale také se netváří, že by to lepilo. Za mě nejhorší Bivak co jsem kdy byl. Těžká deprese, naštěstí Ivanka je v dobrém rozmaru, tak to příjemně rozchodíme po okolí včetně návštěvy dětských hřišť po cestě zpátky.
11.9. Polsko. Nádherný podzimní a teplý den, na Modříně bude opalovačka a tak jedu na solomisi na Batorowek. Pily ve velkém dorazily i sem, i tak je tu krásně, i když bohužel vlhko. Jdu hned zkoušet zopakovaný bouldr za A+ od Jedrzeje. Na pohled vcelku katastrofa, po dvou hodinách jsem nadšený z kroků. První část je naštěstí jakoby suchá, lezu to jinak než kluci, pravá stěnka je povolená, i tak docela dost silových a přesných kroků. Skoro hodinu řeším vyndání levé špičky a vývlaj, naštěstí naladěno. Druhá půlka včetně police je hodně mokrá, jeden nepříjemný krok nahoře dnes neudělám. Jedno vysmeknutí a pád z police po hlavě dnes stačil. SD do Bátoryho vypadá pěkně, ale spíš pro lidi +185cm, jak to většinou bývá. Super den v přírodě, další bouldřík snad připraven. T.
12.9. Kvočny. Vůbec to nedrží, ale plotna konečně zkrokovaná! If.
Se sysly

Syslí louka
14.9. Modřín. Dnes další sešna na Wendolech s Tomem a Benym. Včera dost sprchlo, hodinu to nedrží, pak dvě hodiny dobré, pak slunce a palermo. Stihnu tři dobré pokusy, jeden do druhého spoďáku, ale placka stále ta samá písnička. Dnes je problém ji udržet i odděleně. Tom krásně běhá napojení do Aixu, dnes si udělal rekord, kdy za pravý stisk překopal nohy. Beny pěkně a rychle vylezl vedlejší highball After party, prostě umí lézt. Ve Wendolech už se hýbal o poznání lépe, tady bude ještě zábavy. Nedá mi to a zkouším ještě jinak vymyslet crux s plackou. Výsledkem je revoluce (nebo další blbost?), jiná levá pata, hrana na tření, jedna podpata navíc, trochu silovější, ale jistější, když placka nedrží. Uff, co s tím? Budeme moudřejší zase příště. T.
15.9. Krásný skoro podzimní den. Ivanka s Tomem jedou do Mirákula a já vyrážím na Kvočny. Ráno dost fouká a je super oproti pátečnímu mokru. Dnes mám v plánu Kuře na paprice, což se mi konečně povede a Limonádového Joe. Limonáda docela jde, akorát padám v plotně, trochu natýkačka. Nevadí. Mezitím doráží silná dvojka Gabča a Kuba. Gabča krásně s přehledem přeleze celou protisměrku, má parádní vytrvalost, což se tady hodí :). Ale říkala že jí prý nateklo, no nevím, nevím. Gratulace Gabčo, krásně a v pohodě jsi to vylezla! Díky za zpestření dne. Mně se už Limonáda nepovedla, kůže ubylo. Tréninkově si dolezu druhou půlku protisměry a mažu domů, ještě mne čeká běhání, bo jsem jak vepř. Lezení zdar! If.

Trénink v dekáči

A zase

V medu

Zittau
17.9. Modřín. Dnes další sešna na Wendolech s dcerkou. Omluva ve školce, chtěli jsme původně do Polska, ale dost zapršelo. U Wendolů konečně frito, určitě nejlepší podmínka od léta. Mužikové po cestě stojí, překvapíme i tři obří laně. Kůže sice není, navíc jsem si v neděli rozřízl prst na prostředníku v dětském hradu, ale dnes se musí zabojovat. Program z minula nefunguje a zdá se i zbytečný. Placka dnes celkem drží, dvakrát za sebou vcelku lehce z Aix nástupu - ale se spodní levou patou. Mezi pokusy prolézání jeskyní, dojdeme až k Nandale, omrkneme hnízda ve stěně, malá je dobrý parťák.
Sešna u Lví skály
Dnes dám asi čtyři dobré pokusy, dvakrát do druhého spoďáku, ale žádný super pokus se nekoná. Rychle a celkem brutálně otevírám levý malíček a hned na to i prostředník, s lepidlem a tejpou už to není ono. I tak vynikající den ve dvou. Podzim se blíží, všichni přepínají do beast modu, nežerou, nikdo nechce zůstat pozadu. Svět se zbláznil.
 19.9. Kvočny a If, nevím nic.
20.9. Modřín. V pátek další solomise na Lví skálu. Mám domluvenou sešnu s Benym, má se oteplit, kůže není. Ondra to odpískal, dva vynikající pokusy s pádem ve druhém spoďáku, placka dnes opět špatná, teplo, slunce, blabla. Pak už ani nekroknu, alespoň týden dva změna...
21.9. Polsko. Ráno zavelím směr Batorowek, malé se nechce, ale nakonec snad byla spokojená. Před jedenáctou jsme na oblíbeném hřišti a strávíme tu hodinku.
Polský křižoun
Magnus s Katty už jsou na místě, sedový Bátory se otřásá v základech. Cikánský tábor rozděláme u Brzydala, je potřeba doladit vršek. Dlouho se peru s hnusnou rozpažkou, nakonec naladím jednodušeji, i když také nejistě. Celý den je tu příjemně a skoro podmínka řekl bych. Ženský jdou dozadu na nové cejdo a později kecat na Bečku, Magnus sází pokusy a já během dne také. Malá dnes trochu protestuje, není ve své kůži, ale dává to. Dávám pěkný fleš pokus na cejdu vzadu, nakonec vcelku suše na třetí ( https://www.youtube.com/watch?v=xs44aQjbpCo ). Asi soft. U Brzydala nečekaně dobré pokusy, ale únava je znát, a také to nebude žádný hard skalp. Magnus nakonec posílá Bátoryho, nádherná linka. Na závěr zkusím první dva kroky a ono to třeba půjde. První krok je hodně dlouhej, že by další projekt? Vydržíme tu dnes do šesti, hoďka repete na hřišti a vcelku vyčichlí před desátou šťastně dorážíme home.
Útěk do Polska
24.9. Polsko. Dnes nadrbaný alone směr Batorowek. Cíl je rychle poslat Brzydala, zkusit low Hejtera, doladit Bátoryho a pak na Riverbed. Bohužel minulá podmínka se nekoná ani náhodou, vzduch celý den stojí, oteplilo se, zoufalost. Doráží Magnus a prská také. Celý den dávám zoufalé pokusy, padám v krocích, které minule šly dobře, nohy smekají, dotyky, zase pauza. K breku, vole. Odpoledne jedeme omrknout secret oblast, dostanu dvě žihadla od vos a zase zpět. Mezitím doráží přítel Kadej s crew, konečně se trochu ochlazuje, jeden dobrý pokus, dalším z nouze posílám
 ( https://www.youtube.com/watch?v=yZo2aX9QOYc ). Určitě soft, pěkné kroky, síla, nedotknout se, žádná hitparáda. Nálada se mírně zlepšila, kecáme o životě bez žen, je dobře, je prdel. Magnus konečně povolí, výborná sešna s lampama na Ulanbatorovi, udělá všechny kroky až na druhý, ten skoro. Já už jen imituju, na Bátorym zlobí hned první long move, za tmy to balíme. Díky závěru dne nakonec zážitky, i prdíky byly. Příště snad lepší podmínka a kůže.
26.9. Kvočny a If, nevím nic. Hope in lepší podmínka! T.

Sešna s borcema

Česká nádhera

Žádné komentáře:

Okomentovat