středa 4. září 2019

Srpnové peklo

Patriot
1.8. Modřín. Dnes jedu sám, je po dešti, vlhko ve vzduchu, teplota nižší. Wendol krom výlezu kupodivu suchý. Rozlez v první části, síla docela je, ale moc to nedrží. Jediný vítr je z větráku. Další tři změny (jak u blbejch) jsou ku prospěchu, po chvíli dávám parádní nález, kdy padám na ohřáté ruce v kroku do první placky! Super, tohle bylo potřeba zjistit, ono to půjde. Bohužel placka je dnes tragická, snad lepší ve vedru a suchu, kroky přes ní udělám jen asi dvakrát. Výlez zateklý, dnes stačilo. Chvíli poblbnu za rohem a prdím na to.
Kolo zatím nebaví
5.8. Modřín. Dnes beru holky a jedeme v plné sestavě. Včera tu byl Zákoř a poslal Wendoly, na srpen určitě super výkon. Malá je nadšená z mužiků a kapradin, což je fajn. Na místě je tak nějak jalově, ale teplota jen mírně nad dvacet a občasný mrak je lepší než drátem do oka.
Uspávání u Wendolů

Po rychlém rozlezu dávám nečekaně dobrý a rekordní pokus, kdy naberu první placku. Paráda, dnes už nic měnit nebudu. If zkouší problém za rohem, dlouho nelezla, ale hýbe se v tom lépe, než já minule. S malou ještě prozkoumáme průchozí jeskyni pod Lví skálou (Wendoly) a jdu na další pokus. Jednou se dotknu, pauza, dalším posunuji highpoint, kdy dolezu do druhé placky a přendám pravou nohu na krok do druhého spoďáku! Super progres, chce to běžet, než člověk ohřeje levou ruku. Po chvíli s rezervou dolezu s nástupem o dva kroky níže. If ještě naženu do jeskyňky, jde jí to pěkně a v podstatě má zkrokováno! Bohužel špičatý kámen vadil, tak jsem ho zkusil shodit, ale nepovedlo se, navíc jsem zlomil pajcr. Ale ve více lidech se s kamenem určitě hne a bude to ok. Dám mezi deštěm ještě dva nálezy, ale už to není ono. Přesun za roh, kde konečně zvednu levou nohu, ale netrefím přídrž. S mírnou pomocí asi finálně naladěno. Ještě s malou Ivčou prolezeme všechny díry v okolí, další dva tři projektíky, které by stály za trochu námahy. Den utekl, po páté jsme u auta, dnes pecka. T.
Na Hartě u Ludi
6.8. Kvočny. Po delší zdravotní vynucené pauze se vracím na Kvočny. Mám v merku nedolezené a snad naladěné Divoké vlny. Je docela teplo, ale na ten stav mi stačí, když dolezu do díry. Neudělám krok z placky do díry, což mne nepřekvapuje, protože ještě nemůžu zatnout břicho a podržet vrata. Další kroky jdou docela dobře, i když se hrozně zadýchávám, tělo to ještě nezvládá a dává mi stopku. I tak mám ale radost, že se můžu vůbec hýbat. Příště to snad bude zase o kousek lepší, pár tréninků a bude to tam! Lezení zdar! If
8.8. Modřín. Dnes jedeme jen s If. Předpověď lepší, než skutečnost. Podezírám auto, že šidí ohledně teploty, 26C v deset ráno rozhodně být nemělo. Ale asi je, je horko a vlhko. Beru nový pajcr, podaří se mi uvolnit velký balvan u projektu, bohužel spadnl tak nešikovně, že s ním už sám nehnu. Fajn. If blbne za rohem, já se na chvíli přidávám. Nohu zvednu pokaždé, ale přídrž v tom vedru nikdy nechytnu dobře. Ivce se to podaří, ale potom to má o dost těžší - musí zvednout pravou nohu + dva psycho poskoky. Jdu omrknout Wendoly, ale placka je dnes neudržitelná. Ani nedávám nález, škoda nervů. If chvíli ladí Aix, na slunci nejde nic. Jdeme na další projekt za roh, zábavná hrana, žádný extrém, ale parádní věc. Po hodince vymyšleno kromě mokrého výlezu, kde se ještě poleze. Přes Zvednutí zadku a Hot drát to dnes vcelku rozladěni balíme. Podmínka velká špatenka, lepší být doma.
Nebák před deštěm
14.8. Modřín. Dnes jedu na podmínku, vcelku namotivovaný. Za rohem už buší Wena se Štěpánkem, s kterými strávím cely den. Teplota mírně nad dvacet, nějak moc to nelepí, navíc se mi začala zouvat pravá pata na Pythoně, nechápu. Za dvě hodiny stihnu tři solidní pokusy, kdy mně ve stejném místě smekne noha, po chvilce dolezu... Kolem oběda vyleze slunce a oteplí se, další pokusy jsou zbytečné. Přesun na parádní hranu za roh, kterou včera poslal Magnus. Bohužel nahoře morfo jako prase, dvě hoďky zkoušíme, ale zatím nic. Pro menší těžké, snad pomůže lano. Wena se pochlapil a rozhýbal šutr v šartě, podařilo se ho i odvalit, paráda. Na závěr dávám dobré skoro přelezové pokusy, snad příště. Ještě bude potřeba podlepit jeden chyt a doladit low verzi. T.
15.8. Kvočny. Po práci dofuním na kole, nabalím auto a jedu na Kvočny do Vlnobití. Podmínka je perfektní, 21 °C a fouká, to tady dlouho nebylo! Vyčistím si celou cestu a v rozlezu dolézám do výměny rukou, naštěstí mi lítá vosa kolem hlavy, tak se pouštím. Chci si natočit videjo, že jo :). Dávám pauzu a prvním pokusem tohoto dne konečně přelézám Divoké vlny, mám velkou radost, a po tom všem, jsem si to snad i zasloužila
( https://www.youtube.com/watch?v=zq56ShgRNNY )! Ladím verzi v protisměru, dostávám se však jen do půlky, začíná dost pršet, za minutu je to celé mokré. Vylezeno za pět dvanáct! Videjo nekvalitní, protože jsem nebrala stativ, nějak jsem nepočítala s tak rychlým přelezem. Lezení zdar. If.
17.8. Modřín. Dnes jedu na ranní, před sedmou už popadám dech u Wendolů. Táhnu dvě velké matice, tři podprdelníky, větrák, lano a batoh na celý den. Hrůza, musím nutně dokoupit matice a pořád je netahat jak soumar. Bohužel být tu brzy ještě neznamená, že to více drží. Dvě hodiny skála nemá vůbec tření, vzduch stojí, vlhko. Postupně se to lepší, po deváté dolézám do placky - druhý nejlepší pokus. Mezitím zkouším podlepit chyt v šartě, ale Mammut glue je velmi špatná volba. Chyt je jak mýdlo a dlouho neudržitelný, to se nepovedlo, jsem patla. Další pokus na Wendolech, vše funguje, nabírám placku i druhý spoďák, překopu i nohy, ale nedám dobře pravou patu - tohle smrdělo nečekaným přelezem!
Delší pauza, další dva přemotivované pokusy kazím v půlce, otepluje se, síla mizí, posledním pokusem dolézám opět do druhého spoďáku, ale už na brzdy. Dnes velký posun, dva rekordní pokusy, podmínka i váha může být lepší...
Doráží opět Wéna se Štěpou, později i Magnus a Zeros. Magnus hned utne moje naděje v šartě, rychle vyleze rovnou low verzi (samozřejmě svojí betou)... Mně i přes úsilí nedrží namydlený chyt, takže nula bodů. Wéna mezitím ladí z lana morfo výlez Patriota, přidávám se, dlouho to vypadá bohužel bledě, až se objeví beta, která funguje. Díky bohu! Zeros rychle přelézá i verzi bez patestu, včera rychle poslal Immanenz, je hodně silnej. Magnus ladí dva ultimátní projekty oběma směry, boží kroky, ale těžký. Já jsem už na kaši, dlouhý těžší krok dole v Patriotovi už nejde, ale to neuteče. Dnes opět super den na starým Modříně. T.
18.8. A zase ty Kvočny. Jedu na ranní lezení, odpoledne hlásí nechutné vedro. U Kvočen jsem po 8h, teplota 18 °C. Ráno tady bohužel nefouká, vzduch stojí, ale na pohled je to suché. Nějak extra to nedrží, vlhko a bezvětří, ale zkrokováno nakonec je. Pořád střídavě něco pokapává, ale nakonec kolem 11h začíná příjemně foukat a obloha se vymetá. Začíná se ale dost oteplovat a už nemám kůži, balím to. Těším se na příště se 2 maticemi. If.
20.8. Sasko. Dnes změna, ráno mě nabira Mlejnis s Caldicem a jede se na Shivu. Zákoř hlásil, že v díře pěkně profukuje, ale Bůhví, v jaké díře byl. Je vedro, vlhko, vzduch stojí. Mlejnisovi jdou kroky rychle, kluci dírku ani neberou a rovnou to rozpaží. Po zahřátí a oteplení uz nedrží nic a je to o ničem. Výlezové béplus jsem vylezl po bitce až po hodině, takže spíš těžce demotivační výjezd. Ale příjemná změna, pohoda a prdel, i zmrzka byla, jen to lezení špatenka.
22.8. Panťák. Ve čtvrtek jedu hned ze školky omrknout Panťák. Do Mauzolea bohužel svítí, vůbec se v tom nehýbu. Chopman vlhká hrana, dlouhý krok klasika těsně a zase nic, to vpravo morfo dlouhý krok, který menší asi neudělá a deptající céplus dole zkouším jak dement nastoupit nohama za šipkou... Hrůza, vedro, vlhko, marnost a depka, fuck off bouldering!
Po schodoch

Branžež
28.8. Modřín. Dnes si jedu vyčistit hlavu do lesa. Vlhké vedro panuje už 14dní, nejde pořádně nic dělat, jsem slabý, starý, bolavý, nemohoucí a hodně fňukající. Malá to naštěstí drží nad vodou, o každodenní program je postaráno. Čerstvá oslava čtvrtých narozenin ukazuje, jak ten čas neskutečně letí...
Ivanka má narozeniny....

Cukrová vata
Patriot je naštěstí suchý, jdu se tedy prát s letní tupostí a letargií. Vršek jde nahned, Wénova beta je asi jediná možná pro kratší. Co mě dnes dlouho sere je dlouhý krok levou do bočáčku a vykopat nohy. Tření je žalostné, nakonec vše vyřešil detail, chyt vzít na tah dolů, ne na bočák, a trochu zabrat. Ještě se stačím praštit do hlavy na nástupu, pak přelézám dvakrát celkem na pohodu (kvůli hodně nekvalitnímu vidku na jůtúb). Softový cejdo, ale parádní linka, jsem rád, že se vize potvrdila
( https://www.youtube.com/watch?v=F9Laqqlf0q0 ). Chvíli zkouším bez patestu, ale malé chyty nejdou držet, na propojky chybí chytač, parametry a výkonnost, bohužel to bude dost limitní a hard, aspoň ještě přidám jeden těžší zved do 7A hrany. Vršek je ale bohužel vlhký a nechci riskovat pád z výšky. Ještě přidat dva první kroky a už jinde jsme. Mrknu ještě na Šutrožrouta, ale prsty pálí, podmazaný chyt naštěstí funguje lépe a z něj to dolezu asi pětkrát. Ještě prořežu cestu a přes vynikající koupačku na Kristýně jedu dom.
 O víkendu jedeme do Dinoparku v Porebě přetrpět snad už poslední tropické dny, zpátky omrkneme oblíbenou střechu po finální úpravě - destrukci. Jedrzej nekecal, je to v prdeli. Dopadiště, které tolik esteticky vadilo, je doslova namrdáno dolů, včetně všeho nepřírodního. Prostě skládka, bordel, Ego, konec. Polským bouldristům jsem tímto přestal úplně rozumět, střecha bez maglajzu, do chytů vysoko - daleko, deprese a zklamání z přístupu místních, žádná snaha o řešení či kompromis. Údajně nejlepší bouldering v Polsku to býval. Tím bych to uzavřel. T.
Letní deprese

Estetika po polsku

Do chytů jen z pneumatik

Žádné komentáře:

Okomentovat