sobota 20. dubna 2024

Tak jde čas II





 





27.6. Poreba. V neděli opět ve střeše. Super letní den s Wenou a Šatavisem. Je dost teplo, repelent vůbec nefachá, jinak je solidně - letně. Hned na rozlez dolezu daleko v Nové Czech staře, což mě překvapí. Ale nemám letos kroknutou druhou část, což se dnes nakonec podaří. Nakonec vcelku lehce přelezu ze stoje. A ani jsem nezničil ukazovák ve škudlině. Na konec dám jeden pokus, ale už to nedrží, je vážně teplo. Tak zas příště.                                          


1.7. Čertovy hrady. Dnes nečekaně nabírám Džangliho v Jičíně a jedu mu ukázat oblíbenou mega oblast. Klasicky se dá chvíli blbnout v lištách, než se prsty začnou kroutit. Stihnu dva dobré pokusy v propojce, kdy přendám nohy a netrefím přesně chyt. A hlavně konečně přelezu bez prvních dvou kroků! Ty jsou lehké, ale těžké je sundat patu a dát nohu na levý stup. Džangli rychle ochočí crux v Jerichu, ale na kusovku vždy ohřeje prsty. Ještě si vylezu Briliant, omrkneme projekty a tak.


3.7. Čertovy hrady. Po dvou dnech opět u Dvora za Džanglikem, který si to tu oblíbil. Je teplo, je vlhko, je tu hezky. Dnes jeden dobrý pokus ve Vzkříšení, dvakrát bez prvních dvou kroků, Briliant na závěr, prostě je moc teplo. Džangli sešle Jericho a Briliant, jdeme ještě omrknout projekty nahoru. Džangli zkouší malou medvědičku, postupně se z hovna udělá kulička a je z toho Pai Mei. Těžký první krok, nakonec taky dávám, na vidko už ani prd. Pěkné, půjde to i doleva za solidní numero.


5.7. Poreba. Pondělní ranní solo akce, bohužel vzduch stojí, je teplo, nedá se pořádně dýchat. I tak dám tři pěkné pokusy až za škudlinu, což jsem nečekal, na to jak a co žeru. V druhém pokusu vyrovnám loňský rekord, ale v teple už mě to sere a zkouším něco změnit. Nakonec z toho vypadne parádní krok z levé placky za škudlinou jít přes pravou nohu rovnou pravou nahoru. Rozhodně jistější, ale zase pěkné ramínko. V třetím pokusu už jedu na brzdy, nedrží to, i tak mě od přelezu dělí snad půlcenťák, kdy horní chyt zamču moc nízko. Stihnu ještě prolézt pravé áplusko, v kuse nečekaně udělám i těžký vývlaj a padám v kroku do škudliny. Nakonec vynikající sešna, trochu lepší podmínka a váha, snad brzy z5.
7.7. Teplice. Dnes po letech lano! Konečně nezůstalo u keců a v devět stojíme s Magnusem pod Akumulátorem. A po dnešku musím říct, že je to ta nejlepší, nejtěžší a nejhezčí lajna na písku, co jsem měl čest zkoušet. Pět českých přelezů, jeden polský. Luba v roce 2002. Těžké kroky a hlavně vytrvalost až ke slaňáku. Dnes stihneme tři nálezy, jeden krok mi zatím nejde, Magnus je v tom dobře a dal všechny kroky. Nedrželo to, hrozný rozdíl, když se ohřejí prsty. Komprese, patičky, pumpovaly dvě panenky. A jak je to převislý, úlet! 

 
10.7. Teplice. Další sešna na supernádherném Akumulátoru s Magnusem, Vojtou Vlkem a Aladinem. Stihnu čtyři nálezy, vše jde lépe než minule, než se oteplí. Po dnešku vcelku smysluplně zkrokovàno, i když žádná hitparáda. Hlavně v teple budu schopný spadnout vážně i pod slaňàkem jako kdysi dávno vytrvalec Andrej. Magnus ladil boty, nakonec dolezl od bouldru včetně, což je super. Za bouldrem je rozpětí dost znát, samo i síla a vytr. Vojta na rozlez nacválá a kroky jakože dobrý, pak dva nálezy už horší. Je to návykovka ...




13.7. Panteon. V úterý s Mlejnisem a Magnusem na dopolední omrknutì vynikající nové hrany na Panťáku. Na slunci snad třicet, crux bohužel na slunci a po boulích. Parádní silové lezení ke třetímu, nátah do dírky, tři blbý obliny a je to. Dva kroky odolaly, i tak parádní pocit a snad brzy zpět. Perla za barákem!







20.7. Teplice. V úterý jakože podmínka, ale prý tu hrozně zachcalo, tak postupně taháme vodu. Magnus pojal přípravu na dnešek trochu netradičně, včera tam poslal pět kousků a chce se mu blejt. Obliny dnes moc nedrží, alespoň dolezu v kuse do bouldru. Ten je pro mě asi jasný a těžký. Bohužel vršek je stále fyzický a natéká mi. Magnus se vypružì a doleze na laně z police pod druhým až nahoru! Pacholek, tohle bych tu potřeboval.




22.7. Panteon. Dnes po hodně letech s Kubou Cicvošem na Panťáku! Cíl jasný, prolézt opět novou hranu. Bohužel stejný hell jako minule, obliny nahoře zkrátka nejdou ve vedru podržet. Ale zalezli jsme, detaily, cvakání, těším se na pokusy v normální podmínce. Cesta výborná.
25.7. Ostaš. V neděli před sedmou vyzvedávám Kubu a valíme na podmínku směr Ostaš. V Trutnově začíná brutálně dojit, půlhodiny to řešíme, otáčíme se, nakonec za deště dojíždíme na parkáč.


Kupodivu Ahoj na oko suché, i když podmínka žalostná. Kroky jdou dobře, chce to správné tvrdší boty a hlavně dobrou tvrdou kůži. První seklá lišta kůži ihned prověří, pak deset jedovatých chytů, bouldr, dlouhý krok a mělo by být posekáno. Bouldr jde blbě, nakonec parádně vyřešíme přes pravou vysokou nohu a jiný chyt na levou. I přes mejdlo to jde dobře. Nakonec doráží i místní pivař Magnus, jeho amuerte flash Rosňáku stál za to. Naladěno jest, další parádní cesta, co čeká na podmínku.
28.7. Krkavka. Po hodně letech opět došlo na Krkavku. Včerejší marné cvičení doma tu rozhodně nepomohlo, dochází mně neskutečně. Zkoušíme Imolu, kruté lišty, kruté. Vedro a chcanec, moc se nechytáme. Kuba aspoň sfoukne Krkavčí matku, já snad jindy...




30-31.7. Ádr. Příjemné dva dny na nádherném místě. Sice je vedro, ale hýbat se (trochu) dá, těžká nostalgie. V pátek s Lubou, Jítou a Ojou, dost se zkouší Žabí hlen, parádní těžký bouldr u druhého kruhu. Jediný Oja rychle krokne a dá i pěkný pokus, nám nejde výměna nohou a jeden krok. Super úderná cesta. Dále jdeme na Vrata, nic moc cesta, kousavé dírky dole, skok z nouhendu jsme nepochopili. Na závěr vyběhnu nad třetí nádherné Ukřižování, zbytek příště.
 V sobotu nabírám Cicvu a nakonec i Lubu s Ojou, repete. S Kubou hned vlítnem do Ukřižování, svítí do cruxu, kde se zkrátka nehýbeme. Je dost přes dvacet, Hlen nedrží, Neosystem morfo, Ukřižování odpo trochu lepší, ale kroklé po letech to není. Jsme všichni omačkanì, ale i tak super den. Je tu krásně.



2.8. Krkavka. Dnešní odpolední Krkavka s Kubou. Teplota 18stupňů, i tak to stojí za hovno. Je mi blbě, nemůžu dýchat, ramena odrovnaný, fyzická schránka v prdeli. Navíc chyty nám i přes dobrou teplotu nedrží. Vysoká vlhkost? Asi jo. Snad.







7.8. Ostaš. Sobotní Ostaš, v autě Mára Pavlata, Kuba a Luba. Yes, nikdo pod 42, dopoledne je celkem slušně, lezeme u Ahoje. Kroky jdou výborně, na rozlez bouldr až nahoru, ale spodek stále hrozně ohřeje prsty. Mezitím posíláme parádní devětcé odštěp, moc pěkné. Buřty nejdou vůbec a na závěr dne v zapářce ani desetajdo se 7B bouldrem dole. Super den s borcema.





11.8. Teplice. Dnes mě Magnus naláká na super silovku na Bišíku. Po cca 40minutovém stání ve Vrchlabí a čtyřech hodinách ve fucku dorážím. Jsme tři spolu s Piňonem a je pohoda. Dám dva nálezy do Natrhlé mitry, je to psycho, je to morfo, silovka a je to skvělá cesta! Kluci v tom jsou dobře, já postupně domàcním. Není zle, ale opět teplo. Na závěr zkurvím flash Rebelie v plàcandě nahoře, škoda, příště!
14.8. Teplice. V sobotu brzy ráno v sestavě Kuba, Luba a Žakár opět na Bišíku, tedy na Supích skalách. Muselo tu brutálně zachcat, teplo, vlhko, mokro. Tři hodinu zoufalost, pak chvíli lepší. Trhlina se líbí, jen Oja radši prospí den. První bouldr nejde, naštěstí Luba parádně vymyslí zleva, stejně tak i nález do cruxu. A funguje to! Skvamy best boty, kroky i přes vedro jdou (chvíli) výborně. Je to pecka, příště první pokusy? Určitě s dojištěným spodkem...
17.8. Ostaš, Ádr. Podmínka, poprvé s Džanglíkem na pejsku. První zastávka Ahoj. Rychlý rozlez, parádní pokus, kdy zmrznu v bouldru, poté ihned dolezu. Kůže není, je na sračky, další pokus balím hned v první teslé liště. Přejezd do Ádru, kde už je tepleji a bezvětří. Rychlý průlez Ukřižování, konečně smysluplně a dobře nakrokováno, bohužel protrhávám levý ukazovák, do prdele!
Ještě vyběhneme na Vstupenku, kde jsme úplně temný. Ale hodně zábavná hranka, další dávný rest.
19.8. Poreba. Kůže sice není vůbec, dlouho někoho sháním na Teplice. Touha něco prolézt, krokovat, zkusit, je silnější než rozum. Nakonec jedu skoro po měsící a půl do Polska. Místo opuštěné, přitom je dobře, moc dobře. Nechápu, že se tu neleze víc. Kroky jdou naštěstí docela dobře na to, že jsem měsíc vůbec necvičil. Vývlaj musím zlehčit, nejde jen druhý krok za škudlinou. Vytrvalost a fyzička je bohužel v prdeli. Nemůžu dýchat, huhlám, v zátěži je mi blbě. Vše po očkování, do té doby jsem byl v pohodě. Stavy, kdy si říkám, že můžu klidně vydechnout naposledy.
 Už dávno si s námi někdo hraje, to je nad míru jasné. Všichni o tom mluví, všichni tuší, že vše je tak nějak jinak, ale tím to končí. Bezmoc, ovce. Rozhodně naše zdraví a ochrana je to poslední, co trápí korporátní nadnárodní společnosti. Všichni nadávají na komunisty, na Babiše, ale tohle je o mnoho dál a horší. Cílená manipulace, ovládání a hlavně ZISK. Zkurvená jakoby svobodná doba a bude hůř. 
 Každopádně Poreba jakoby vždy vynikající. Doma ještě zkusím pár shybů, cviků na důkaz, že se jen tak nedám. 
18.8. Ádr. Další pěkný den ve skalách. Cicva zavelel, jdeme tedy společně s Majzlíkama za pískovnu. Nikomu to dnes nelepí, vlhko. Stěna se Závislákem vypadá dobře, pár chytů podlepených, zbytek snad vydrží. Dvakrát prolezu, silové odtlaky dole a nahoře blbej dlouhej krok za dírku. Cicva dá dva pokusy, ale dnes ne e. Luba proleze pravého Nezàvislàka, dnes totál kotel, snad někdy zlehkne v podmínce. Přesun k Ramoně, kde Luba dobude v AFu Dekameron, námrd za fakàče a menší chyty. Žalostně to nedrží, psychokroky, ale druhý nález už lepší, super cesta, někdy. Ještě mrkneme k Mordoru, to je pecka. Žakàre, hurá na to!





25.8. Poreba, Panťák. Ve středu opět někoho sháním na laso, nakonec jedu do Poreby. Doráží Luba i přes včerejší repre soustředění na Jungle v Práglu. Je dobře, trochu vlhko, ale dobře. Lezeme dnes aplusko okolo hrany, krokově lehčí začátek, ale zase delší, takže v důsledku je to (pro kratší) stejný. Vymotám dnes pět solidních pokusů, pátý nejlepší, o krok nepřelezový. Bez lehkého začátku vcelku na pohodu třikrát, takže chybí čistá fíza. Jsem rád, že už se leze malinko lépe, snad to ještě vyladím s dýcháním, i když huhlám pořád. Luba nadšený, nejde krok dva za škudlinou, je tam na strunu. Poreba!!!


 Den ještě nekončí, přejíždíme na Panťák na Hranku. Je teplo, ale boule se dají docela držet, Lubovi jde bouldr hodně solidně, já postupně také dobrý. Mám smeteno, chce to kůži a zimču. Vynikající lezecký den, díky kamaráde, takhle bych to bral.












30.8. Poreba, Panťák. V pondělí jedu dle předpovědi dopoledne do Poreby. Něco má spadnout ve tři dle dvou serverů. Donesu šest matic, tři chyty dost vlhké, snažím se vypudrovat, což obnáší udělat věž pak o tři metry vedle, pak mezi. Rozlez na třikrát kvůli maticím, jdu na ostrý. Během minuty začíná brutálně dojit. Od srdce "do píči" je k ničemu, jsem celý mokrý, vše nanosím zpět do auta a odjíždím.
 Odpoledne mě zachrání Kuba alespoň na hranku na Panťáku. Je sice teplo, ale boule drží zatím nejlíp. Jeden cvičný, kdy blbě naberu dírku, pak už jen zkouším vyladit boule. Dvakrát levou bude asi klíč. Uff!
1.9. Panťák. Dnes dcerka milovaná poprvé do školy! Její máma si vymínila celý den po první hodině, což nakonec nedodržela a protáhla. Závidím lidem, kterým to vyšlo, já bohužel patřím k těm druhým. Můj názor asi nikdy nezměním. Myšička moje.




 Než dorazí Kuba, rozlejzám se v krokově pěkném cejdovém traverzu. Je žalostně. vlhko a teplo. Hrana dnes úplně o ničem, dáme jednu devinu, Kuba pěkně krokne hnusnou bouldrovou desinu a balíme. Stálo to za hovno.
2.9. Panťák. Odpoledne se jedu uklidnit a prodýchat ven, opět dozadu s maticí. Bohužel v teple traverz opět nekroknu, konec přes řezku nejde. Alespoň si konečně vylezu prváč, co jsem tenkrát vykopal a (ne) vylezl s Cicvou. Vedro!


4.9. Poreba. Sobotní Poreba v hvězdné sestavě. Luba Kuba a Žakár, vše osobně. Je sucho, je dobře, ale tak nějak to nedrží a není to ono. Myslím si, že to konečně začne padat, ale hovno. Pět pokusů do trhliny a zase nic. Prostě tam vždy něco smekne. Luba chudák metne z výlezu osmajda, nevadí, dobrý trénink. Ještě využiju matice a rychle oživím Star gejtu včetně napojení, osmbejdo připraveno na formu a hodně matic! Další super den s bandou! 




7.9. Adr. V úterý máme s Kubou absťák, musíme ven. Plán byl jiný, Kuba zavelí na Závisláka. Bohužel tření je v deset ráno žalostné a o dost horší, než ve vedru minule. Kuba stihne žalostný rozlez a pěkný pokus, kdy s mokrýma rukama vypadna nahoře z dírky. Já se jen blbě rozlezu. Přichází Zdenda s Ďoubisem, jim asi podmínka nevadí. Přejezd na Ukřižování, pěkný nacvakávací pokus někam nad třetí, potom super pokus, kdy vypadnu v kroku do fakáče. Je vedro, nedrží to, ach jo. Kuba zkusí Chátru nedočkavou, ale je to přichcaný. Zpět na Ukřižování, které neodolalo a vcelku suše přelezu. Dávný rest a nádherné kroky, tohle můžu. Kuba progres, ale tohle mu nesedí. Zkusím Hlen, ale nic nového se nekoná. Zpět na Chátru, nakonec i přes mokro nalítáme, Kuba stihne TR, snad příště. 
11.9.-13.9. Adr. V sobotu se teším do skal. Luba, Cicva, Žakár, hned zavelím na Chátru. Kuba chudák na rozlez a s nacvakáváním metnul úplně hore, Luba flash na pohodu, já na rozlez né moc na pohodu. Druhý cvakám z nadlezu, přemrznou prsty, hranu lezu těžce, ale klapne to. Pěkné, lehké. Přesun na moc pěkné Křeslo pro hosta. Bohužel morfo jako prase, Jde se do Himalájí, Stvořitel. Zavlhlá sportovka přes tři kruhy, první průstup hrůza, druhý lepší, pak dobrý pokus, kdy metnu nad druhým. Škoda, snad příště. Luba podřadí, padá v super pokusu vysoko nad třetím, dalším posílá! Dobře on, El matadore. Kuba prská, že to nedrží, což je pravda, Žakár aspoň TR flash, ale tímhle stylem by na prvním neuspěl. Leze se!
  Druhý den nabírám Lubu, jdeme rovnou na Blueberry. Nádherná stěna a naproti úplná pecka Čum sem. Bohužel stihnu jeden a půl průlezu, než začne dojit. Top cesta, zkrokováno jest, určitě příště zajdeme. Po dešti jakože Psycho, bohužel se nehneme už z balkonu, zkurvený morfo, asi pouze pro dlouhé. Je zapářka, nechce se už nic, Luba mě alespoň odjistí dva kruhy na Vstupence, další dávný rest. A zase chčije...
15.9. Ádr. Ve středu s Kubou opět v Himálaji. Flash Restartu na rozlez mu těsně neklapne, mně díky preskám a programu od kluků, co šli okolo, po velkém boji ano. Cesta žádný skvost, ale potěšilo. Stvořitel na nacvakàní i přes monokl o skálu při ulomení chytu docela drží, dalším posílám. Pěkná akční sportovka, Kuba vynechává. Ještě stihneme prolézt totální pecku Čum sem čum tam, ale začíná poprchávat a není čas.
18.9.-19.9. Ádr. V sobotu s Kubou, Lubou a vostrou paní Jitkou. Je bojová, u Luby až moc. Rozlez v Čum sem čum tam, dobrý pokus, dalším se štěstím a improvizací v bouldru přelézám. Pecka hrana, úlet, ale v podstatě jednokrokovka. Luba pošle Blueberry, Kuba Čumění v nových Scarpách. Prolezeme s Kubou také Blueberry, prvním ostrým s trochou štěstí a rizika posílám, Kuba nakonec také, i přes zmoklý výlez. Kluci ještě stihnou prolézt Hlas ze záhrobí, já Vstupenku opět jen ke druhému. Super den, dnes se lezlo!
V neděli se značnou obrnou s Lubou další kolo. Je zima, ale dnes jsem levý a unavený. Tragický rozlez ve Vstupence, druhý průlez lepší, dalším vypsychovaný a koncentrovaný posílám! Nádherná cesta, husté šlapání, velký respekt Jítě! Luba předtím nádherně sešle bouldrový Hlas ze záhrobí, hustě, Pane! Zbytek sil necháme v Paralelním jevu, další kroková lahůdka. Uff
23.9. Ádr. Ve čtvrtek s Kubou, je teplo a vlhko. Zavelím na Paralelní jev, rozlez hrůza, pak lepší. Jdu na ostrý, nedrží to, dvakrát slezu z podprvního. Na hovno natlučené, zbytečné.


 Prodloužím kruh o dlouhou presku, takhle je to lepší. Kroky kolem prvního jdou dobře, nahoře vše klapne a je to. Nádherné kroky, nahoře se ještě leze. Kuba to zabalí u hodin, hlava vypla. Jdeme prolézt Hlas ze záhrobí, krok u druhého mi nedá spát, zbytek jde solidně. Nakonec nějak udělám zleva přes patu i zprava těžce, v lepším tření budu vědět. Bomba cesta! Ještě stihneme kouknout do Oposunu, ale je to komplet vlhký, namydlený. Totál antitřendo.




26.9. Ádr. V neděli s Lubou a Jíťou opět v Himalájích. Je dost teplo, rozlez ve Vyšších cílech nebyl dobrý nápad, je to vlhký, hnusný, osolený a morfo. Luba navrhne Nordgasmus, oukej. Nádherná respekt budící linka uprostřed stěny. Po třech nálezech nakonec naladěno, ale v dnešní podmínce malou krysu neudržím. Spadnout se dá i nahoře, opět super kroky. Luba nakonec stahuje a parádně přelézá, Démon, co miluje krysy! Jíťa pěkné vyleze TR trhlinu za rohem, namotivujeme ji do pokusu a prd, je to tam! Hustě, mamko, jen tak dál! Luba také posílá, já pod tlakem nakonec flešuji. Parádní cesta! Dnes více nestihneme, nebylo to ono, tak zas někdy.
30.9. Poreba + Drábky. Ve čtvrtek jedu do Poreby, na místě sucho, dobrá podmínka, bohužel já jsem opět v prdeli. Hodinu dobrý, pak odpadnu fyzicky, nemůžu dýchat, síla odchází. Stejné jako před měsícem. Zkurvený očkování nebo už vážně nevím. Zestoje dvakrát na pohodu, za hodinu ztěží udělám kroky. Tragédie. Volám Stříbrňákovi na Drábky, dvakrát prolezu Žebříček hodnot, super linka, bohužel samé dírky a puklinky, totální antistyl.
2.-3.10. Ádr, Drábky. Již téměř tradiční sobota v Himalájích s Kubou, Lubou a mladým Honzou. Bojová dnes není, je teplo, tělo na sračky, Kuba nachcípanej a bolavej. I tak jdeme hned na Nordagsmus. Už první nález kupodivu slušnej, v druhém konečně dobře vymyslím bouldr, stáhnu lano a posílám! Docela radost, nádherná cesta, nahoře trochu štěstí a improvizace. Pecka, jestli bejdo, tak takový trochu jiný, i když.. Kuba  dnes není v topu, jdeme za klukama k Vabanku. Luba už seslal Ticho po pěšině, takže klasa půjde dolů (vtip ala Magnus). Mezitím krokne Vabank a dává solidní pokusy. My prolezeme Ticho, ale už to vůbec nedrží, taháme vodu. Nacvakám si dost dramaticky Těpéro doktore, bouldr nahned, ale zbytek horko těžko krokuju. Vůbec, ale vůbec to nedrží. Ještě zoufale stahuju lano, jako že pokus, bouldr klapne, ale hned v dalším kroku vysmeknu, nechápu nic. Hrůza děs, tak zase jindy.
 Druhý den s Lubou a Kubou na chvíli na Drábky, ale jsem unavenej a nachcípanej, dvakrát prolezu Zem pro starý, pěknou to linku, ale na pokus vůbec není myšlenka. Luba nějak krokne Prstem po mapě, zavisíme v Žebříku a mizíme. Snad bude líp.
9.10. Ádr. V sobotu s Kubou opět na kopci, celý týden hell, Chřipka, zimnice, ucpané všechno. Malá týden nemocná, chudinka, ve škole sedm dětí z pětadvaceti. Něco je hodně špatně, celková únava, fyzička žádná, hlavně že jsem dvakrát očkovaný, plný protilátek a imunity. Zkurvený to je.
 Ráno pod nulou, rozlez hrůza, prsty nedrží, zebou nohy. Po zahřátí lepší, Tě péro doktorskej dnes zlehklo, tři chyty oproti minule jdou podržet. Trochu větší drámo na hlavní vrchol, pětečka vyděsila. Kuba mezitím zkouší Ticho po pěšině, postupně a rychle krokneme, vyřešíme cvakání, Kuba dá jeden dobrý pokus, dalším pěkně přeleze. Super Cicva! Já zkusím snad příště, jsem stále v ko modu, prolezu Avatara, nedrží to, nechápu. Ještě zavelím na Psycho, nakonec zábava, crux hned dole jsme téměř udělali, pak hustý dyno, další kroky jdou, ale stále těžké, nepříjemné. A výlez Psycho, naštěstí půjde hrot vpravo na případné pokusy. Tohle mě bavilo, hustej bouldering, pocitově desetcé. Snad brzy zpět, nějak mě to sem stále láká, je tu hezky, boží cesty.
 Druhý den na hodinu na Panťák, ale totální hovadina. Jsme bez síly, bez kůže...
16-17.10. Ádr, Panťák. V sobotu po dalším týdnu temna, chřipky a deště zavelím opět tam nahoru. Luba jede bouldry, jedeme s Kubou. Po cestě mlha, pak modro, pak už jen šedivo. Skály obílené, ale bohužel taháme vodu, třendo není. Ticho po pěšině nedrží, Kuba prská ve Vabanku, morfo Šifru nerozšifrujeme, bohužel. Nakonec pěkně zablbneme v silovém a parádním Hadraplánu, další skvost, který je třeba (někdy) vylézt. Jsme vymrzlí, uzívaní a tak trochu nasraní, nebylo to vůbec ono.
 Druhý den se sejdeme na Panťáku u hrany, je líp, drží to jak nikdy, dáme každý dva pokusy ke třetímu. Pokaždé dolezu do dírky, ale nezvednu levou nohu. Z dírky to poprvé dolezu, takže spokojenost. Musím vychytat vytočení pravé nohy, abych zatížil dobře levou. Další problém jsou boty, Skvamy těsně před prolezením, v dalších o dost horší. Každopádně je to ve stavu, kdy se to dá ubouchat. Skvostná cesta! 
19.10. Bahra. V uterý jedu po strašně dlouhé době zkusit bouldry. Cesta na Bahru docela odsejpá, Kato vypadá vlhce a taky je. Zkouším jen spodek, 7cé verzi jsem vylezl někdy před deseti lety. První krok dnes vůbec nejde, což nepotěší. Dlouho ladím optimální betu na zbytek, nakonec vše funguje, i když to stále není to ono. Po dvou hodinách jako mávnutím proutku najednou neudělám vůbec nic, slabé staré tělo vyfluslo a oteplilo se. Balím to a ani si nevšimnu, že mě zdraví Nunyč. Až na parkáči poznám auto, metelím nalehko opět nahoru. Marťas Ocelový už buší v Double Backflipu, radost pohledět. Tenhle kluk, táta a muž je absolutně jinde, přístupem, skromností, poctivostí a samozřejmě Silou. Během půlhodiny dá dva solidní pokusy v 8C/C+, ještě u toho diriguje psa a povídá si. Na rozlez téměř bouchne kratší verzi - bez nástupových stupů. Zážitek...
21.10. Labák. Ve čtvrtek po obědě jedu vyměnit lezky do Hudáče a matice samo beru s sebou. Kopec s mojí fízou k Lajně je ukrutnej, dýchám jak v posledním tažení. Dlouho tu nikdo nebyl, strop suchej, fičí a kroky baví. Postupně kroknu, tedy hodně hodně těžce kroknu 8B Torero verzi, kromě klíčového vývlaje, který mě sral i v normálním stavu. Kroky vynikající, čas se pokusit něco změnit a postupně podřadit, pokud tělo dovolí. Hned mně naskočily ty super pocity, kdy se tu dalo normálně hýbat. Třeba to ještě někdy půjde, anebo ne...
23.10. Labák. V sobotu s Lubou a Kubou směr Pravej. Rozlez na Bivaku, je tu parádně, jak za starých časů, převis, chyty, jen kdyby to tělo líp fungovalo. Luba pošle Dekra soft, já lezu Houbařovou a Mourka, dávný to nedolezený projekt. Kuba pošle Vosk a Hrdiny. Po hoďce Luba zavelí, jde se na lano. Stoka, krátká a úderná to hrana, vedoucí nad potůčkem, odpoledne nad stokou. Síla, komprese, bouhužel mírně zavlhlo. Luba dává pěkné pokusy, my jen krokneme a ladíme na ostrej. Super cesta, tohle chceš. Začíná pršet, Bivak bez kůže a síly už nejde, dnes se lezlo!



24.10. Panťák. Druhý den jdeme s Lubou na dávný rest Gillovu rozcvičku. Únava velká, karma špatná, je zima, není síla, je to psycho. Luba pěkně posílá, já ve stresu dva pokusy, ale tělo vypíná. Ne moc lehce kroklé, celé to tu je tak trochu psycho, crux mi moc nesedí, ale silovka, určitě brzy zpět.
26.10. Panteon. Odpoledne se domluvím s Kubou, jde mě na chvíli odjistit na Gilla. Je tepleji, síla je, smyčku pod prvním nemám, Kuba říká lez a neřeš. Na rozlez udělám crux s levačkou dole a průtlakem noha rovnou nad převis. Hm. V ostrým o centimetr nohu nezvednu, je to silový. V dalším zkusím Lubův program, ale bohužel zas hovno. Odděleně to jde, ten krok je ale pro mě blbej. Takže Gill zas nic. Jdeme dolů na hranu, dávám nečekaně dobrej pokus, kdy z dírky u třetího přecupitám nohama, chytnu chyt vlevo a nezvednu nohu. Na mě dobrý. Kuba pak můj pokus překoná a padá z posledního kroku! Škoda, pak už nic, střílí to.


28.10. Labák. Dnes s Lubou do Labáku na laso, ale stojí to za hovno. Stoka vlhká, Vlna vůbec nedrží, Luba zkouší Jarní úklid, nakonec pěkně udolá. Krysy, to je jeho. Já nakonec kroknu, ale přestává to mávnutím úplně držet. Jdeme k parádní Zakleté hraně, jedenáct bé za krok a půl. Určitě někdy v podmínce, je to pěkný. Luba ještě vyleze grc vedle Porna, já jen zívám a těším se do auta.


30.10. Labák. V sobotu opět s Lubou, kůže není, ale zkusím nadhodit Periferii a Tandem. Tandem mě zaujal díky pěknému vidku u Špíry, jak (ne) cvaká druhý kruh. Je dobře, trochu vlhko, super cesty. Krátké a úderné, to máme rádi. Prolézáme Tandem, kroky jdou, je to silovina. U čtvrtého police a no hand, nad ní zelené sračky a kruh utemovaný dřevem, nesmysl a zbytečný hazard. Druhý kruh se dá prodloužit a cvakat dříve, i tak je to dost silové, oběma způsoby. Luba, jak je jeho zvykem, dá hned psycho pokus, kdy ho chytám nad zemí, další dva nálezy a na haluz přelézá. Je to satan. Já mám na zbytek dne zábavu, dám cca pět pokusů, ale díky silovému cvakání nedotàhnu krok do hrany. O dva kroky níže to dolezu. Luba je silnej i v Periferii, ty mrdky mu dělají dobře, mně to ke konci nejde vůbec. Dnes super lezení, snad brzy zpět.

31.10. Teplice. Druhý den v neděli máme ještě volno, navíc je nádherně, Luba chce na Bezděčín, plácnu Bělské Kudly a jede se. 



Teplice boží, Kudly přenádherná bílá stěna, jsme rozsekaní, i tak Luba dá moc pěkný OS rozlízací pokus, nakonec na bitku afne. Já si je dvakrát prolezu, kroky vážně parádní, drží to, ale jsme na půl plynu, tak jindy. Přesun k Datlovi, dlouho jsem tu nebyl, všude nové a nové cesty a projekty. Zkusíme Ročník, krátká a úderná, bouldr hned dole, šlapání nahoře. Nakonec těžce kroknu, Luba podřadí a přelézá. Je to zabiják, v hlavě to má posunutý někdy až do nesmyslu. Je tu vážně nádherně, dnes bych tu strávil rok života.
6.11. Labák. V sobotu po dešti s Lubou opět u Periferie. Je chladno, nachcáno, Tandem mokrý, v Periferii se hýbat dá. Luba je v ní silný, dírky a mrdky pro něho. Já konečně pochopím, jak by se to mohlo lézt i pro normální lidi, dva nálezy, dobrý. Mizíme a přes pochod kolem Děčínské žuly a Mumulandu dorážíme opět na místo, dva tragédi, co si neumějí vybrat. Luba naburácí do dvanáctky vedle Periferie, super lajna, ale Assasin je vpravo... Assasin je brutální a mokrý. Nástup dvě dírky, které sešívané prsty nepoberou, dvě krysy a další šlachová miska, nehodit podlahu a hotovo. Dnes špatný, na tohle se člověk celý týden těšil.
10.11. Panťàk. Ve středu po dlouhé době krásný den, rychlá domluva se Stříbrem na Gilla. Rychlý rozlez, obě bety na crux fungují dobře. První pokus a opět stará písnička, v kuse řezku nenaskočím. Síla ještě je, beta průtlakem klapne, Gill klapnul. Krátká, na hovno zajištěná oldschoolová dvoukrokovka, mně to lehký nepřišlo. Honzíkovi to úplně nevoní a šetří se na hranu. Dám dva dobrý pokusy, v jednom trefím dírku, pak dolezu. Baví to, vážně super cesta. Tak zase příště..


11.11. Vyššák. Dnes po dlouhé době na šutry. Je mlíko, šest stupňů, vlhko. Tři hodiny u Špekulanta, návrat do reality, ale snad už se odrážím. Naoko top podmínka, ale nějak je to celé vlhké. První krok zatím vynechávám, zbytek jde a dře. Assis je v procesu, těším se na příště, tohle baví...


13.11. Labák. V sobotu opět s Lubou u Periferie. Jsme oba nějací jetí, ale co už. Skála vypadá sušší než minule, ale je to jen zdání. Je vlhko, taháme vodu, klasika. Luba i přes podmínku vymotá parádní tři pokusy v Periferii, tohle mu chutná. Já bojuji v Tandemu, oblý chyt na pravou, z kterého se cvaká, je vlhký, jeden dobrý pokus, kdy padám dva chyty nad těžkým s mokrýma rukama mluví za vše. Ach jo. V Periferii opět progres, ale v téhle vlhkosti ani prd.










15.11. Vyššák. V pondělí volím na tři hoďky Špekulanta, bohužel skála je už od pohledu vlhká až mokrá. Problém v Assisovi se zcvrknul na jedno přendání nohy na mokrý nástupový stup, což víme. Zablbnu a mizím, hrůza a děs.
17.11. Bezděčín. Na Svátek s Lubou jen do Bezděčína. Všude mokro, vlhká zima, zkoušíme psa Arika. Nejdříve to nejde vůbec, plytké dírky a blbé nohy. Za hodinu skoro na topinku, vršek žalostně vlhkej. Jeden pokus těsně před deštěm, pouštím vlhké chyty nad druhým. Pěkné kroky, tak jindy...

21.11. Vysoký vrch. V neděli po hodně dlouhé době se Zákořem, jedeme na Špekulanta. Je prdel, je kosa, podmínka solidní, Štěpo už buší. Rozlez klasicky dlouhý, nakonec jsem nadmíru spokojenej. Kroky v Assisu fungují všechny, jeden solidní sranda pokus. V klasickým jde první krok a co potěšilo, je zlehčení třetího a čtvrtého kroku. Super sešna po dlouhé době, snad brzy zpět. 

23.11. Labák. Hned v úterý mě naláká Magnus na Mumuland a nostalgii. Pravda je taková, že jen potřebuje posunout matici v rychlopřelezu Discohrátek :). Nemám kůži, zkouším Disko, pak raději nedolezený projekt do Máje. Lezení tady je super, vytrvalost a síla, a také pár bolavých mrdek. Chce to kůži a lepší formu... 



25.11. Bezděčín. Ve čtvrtek vytáhnu Cicvu na pokec ven. Dva a půl stupně, skála suchá, kroky na gri gri jdou dobře, rozmrzávací průlez a dalším na pohodu posláno. Arik dnes nekladl odpor, spíš lehká desina. Kuba je teď zvyklý na jiné teploty z Kalymnosu, prolezeme ještě desetbéčko od Džanglmena, krátké a úderné, to máme rádi. Kroky jdou dobře, crux každý jinak, já hustým náskokem, jeden pokus, ale blbě dva detaily, tak snad příště. Super kus skály, snad půjdou ještě dva tři projekty. Zima!


27.11. Vysoký vrch. V sobotu nečekaná sešna s Kadejem a Máriem na ASSISOVI. Zima až moc, sklí to, ale i tak moře zábavy a motivace. Krátká verze s novou betou funguje výborně, což mám radost. Tedy funguje až po dvou hodinách. Dokonce padne Bulhar tréninkově, ale s jedním chytem na konci, který je asi zakázanej. Mám radost, že crux i s napojením jde opakovaně, v celém zlobí přendání paty, je zima. Kadej vynikající, Špekulant je povinnost, bejdo ho nadchnulo. Bušíme do tmy, snad brzy další kolo. Díky!





5.12. Labák. Počasí stojí za hovno, i tak jedeme s Tomem a volíme jistotu - Bivak. Sníh taje, ale je kupodivu solidně. Tom přeběhne Běláka i Čerňáka, já třikrát Čerňáka a skoro Houbařku spodem. Omáčka by šla, v Sundekru už to trochu skřípe, ale to vůbec nevadí. Hýbeme se a aspoň bude příště progres. Doráží Kadej a jeho crew, kluci polský jsou nadšení, jako za starých časů. Bivak je nejvíc!



9.12., 11.12., 12.12. Labák. Další dva solo výjezdy směr Bivak. I přes humus počasí se tu dá skvěle zablbnout a zavzpomínat na časy, kdy jsme tu se Zákořem a Wénou předváděli solidní výkony. Měl jsem tady z těch kroků životní formu a Wéna taky, alespoň dle mě. Když vidím ta videa, nadšení, disciplínu a magořinu a co předvádím teď, blbých pět šest let. No nic.


Rozlez ve znamení Paní Houbařové, dávám třikrát za sebou, spodem, jak jsem si to nakrokl. I tak soft cejdo, pro mě ne lehčí než Černý traverz. Přesun k Sundekrovi, zkouším první dva kroky, které nejdou. Zkouším dvě hodiny jinak, nedrží to, šance je, ale žádná revoluce. Dvakrát Bělák v protisměru, Pan Mourek ve hře, vytr.není.
 V sobotu nakonec sám, včera depka, musím ven. Houbařka, Bělák protisměr, třikrát Čerňák během pár minut, dobrý. V Sundekrovi konečně udělám začátek a těžký zved nohou, ale koleno vůbec nechápu. Doufám, že je to černýma chytama. Zbytek jakoby jde, ale lišta nedrží, sviňa jedna. Ještě poblbnu a ve tři mizím.
 V neděli jedu opět, jsou tu kluci polský a je dobře. Stupeň dolů oproti včerejšku, docela to drží. Houbařová, Čerňák, skoro padl celý Mourek, vytrvalost se pomalu lepší. Kadej zbombí Pornoland a nakonec vykouzlí parádní pokus v Sundekrovi. Já se peru s prvním krokem, dost zkouším brutál náskok ala Noonoo a chybí málo. Bivak baví, silový trénink v přírodě, kluci, jako za starých časů.
18.12. Vyššák. Po delší době na Assisu s Kadejem, Mariem a Kryštofem. S klukama je dobře, je tu vlhko, ale postupně se shodneme, že je super podmínka. Všichni dáme Špekulanta, Kadej Bulhara, crux Assise jde dobře a moc nechybí k pracovní verzi 7C+ + 1, tedy včetně cruxu. Ustřelila lišta a odtrhnutý nehet zbrzdí větší akci. Kadej také krokne, nakonec dvěma způsoby. Dnes bylo dobře, Assis baví...


19.12. Bezděčín. V neděli vytáhnu Stříbra na lano, je mokro, těsně nad nulou, poprchává a od přelezu nebylo daleko. Čtyřikrát udělám skok, přendám nohy, levá beckend a smek. Honzik vymyslí lepší nohu na náskok, i přes podmínku jsme parádně zablbli a vyndali se.



25.12., 26.12., 28.12. Hřensko. Super povánoční den se Simčou. Je pod nulou, ale není vlezle, den strávíme na Kursku, parádní to vytrvalostní bouldr. Dvě lišty mokré, jinak ok. Po rozlezu ze dvou lišt, tedy včetně cruxu, začátek jde taky dobře. Dva pěkné pokusy, pak už slabost. Za mě je to těžký, i bez narvanýcho břicha. Ještě mrkneme na urvaný Megalodon, nový nástup bohužel morfo, snad půjde za čerstva. Bylo dobře.




 Druhý den jedu repete, je minus osm, chvíli dobrý, ale pak už se nedokážu zahřát. Kursk odolal, jeden rekordní pokus a víc nic. První krok v Megalodonovi také nejde, ach jo.
 Den rest a hurá s Tomem ušatým zase na Kursk. Dnes je podmínka, těsně nad nulou, stále zima, ale dá se. Vymotám asi šest výborných pokusů, kdy padám na konci, dojde, zima, pata, vše. Jsem trochu nasraný, ale jen trochu, tak to je. Trénink výborný. Tom ladí i Kida, je pohoda, žijeme a jsme venku, to máme rádi.


Žádné komentáře:

Okomentovat