sobota 22. dubna 2017

14.4., 15.4. Kopec a tygr

V pátek bereme malou opět tam nahoru.
Obavy, že jí bude zima rychle mizí. Je teplo, dost teplo. Kopec je plný známých tváří, hlavně z Moravy. Ivča namísto pozdravu dostala kartáč, že ojebala Škubánka (stejně jako my všichni, co to lezli podobným způsobem). S její výškou a dlouhým krokem na konci? No nevím, nevím.
No alespoň se dá říct, že i díky videu jsou její přelezy, řekněme více uvěřitelné :).
Ať si to každý dělá jak chce, nejde přeci o život, ale o hobby - plácání se po kamenech.
  Jdeme rovnou ke Gambě, je pěkně suchá, vyhřátá. If ladí kroky, pak pasáže, pak dává i první ostrý pokus. Jde jí to nad naše očekávání dobře, ale na přelez to ještě není. Já běhám s malou po kopci, dvakrát zajdu na Aperol, ale žádná pozitiva se dnes nekonají. Snad jen, že se budu muset vrátit k původní betě s hodně dlouhým krokem doprava. Asi. Ale až někdy později, nadšení z téhle věci se vytratilo.
 V sobotu ráno volím Tygra, dlouho jsem tu nebyl, tak ani nevím, co čekat a jestli bude vůbec sucho.
Sucho je a drží to dnes pěkně. Postupně se daří pospojovat kroky v pracovní standové verzi, v nejlepším pokusu se pouštím z výlezových neočištěných krystalů. Paráda, jasný progres, to máme rádi. Dorážejí holky, kůže mizí, další o trochu horší pokusy, první díra, oteplení, tejpka, dnes už stačilo.

Ještě udělám opakovaně nástupové kroky z kratší i delší verze,
dobrý pocit, začíná se to snad rýsovat. Uvidíme, co počasí a kůže. T.

středa 12. dubna 2017

9.4. a 11.4. Sněžník

  Po sobotním dvoudenním dešti a vichru jedeme opět na kopec. Je dost teplo, ale překvapivě sucho. Postupně teplota stoupá snad přes dvacet a stojí to za prd. If dává dva dobré pokusy ve Škubánkovi, já se peču v Aperolu, ale nejde mi krok levou za hranu, If konečně udělá celou výlezovou sekvenci v Gambě
už se to rýsuje...
a dodělá se na Špindírovi, já marnost na Best of directu. Nebaví...
 V úterý nečekaně opět na místě, mění předpověď z celodenního pršení na bezdeštivo, tělo a prsty nejsou, zato je podmínka jako čuně. První zastávka Škuban, If dva dobré (pracovní) pokusy až do hrany, mění pravý chyt. Přesun na Aperol, kde opět po hodinovém obléhání nedávám krok levou za hranu, velké rozladění. Myslel jsem, že je připraveno, ale levá špička je opakovaně proti. Špatný program, síla v těle, obojí? Zase nic nevím. Zpátky ke Škubánkovi, If další dva do hrany, chudinka. Dlouhý krok opět dává stopku. Odděleně udělá relativně lehce třemi způsoby, v kuse buď dojde síla, nebo nenakopne dobře patu za hranu. Opět mění pravý chyt a dává pauzu. Jdu na Tělocvičnu, kde aspoň konečně bleskově smáznu starý rest RT 1 (https://www.youtube.com/watch?v=CeSU1HLBbUE ). Na o trochu delší variantu je 5 minut pauzy málo, opakuji tedy kroky ve dvojce - jdou hned. V podmínce a s kůží by to měla být jen otázka počtu pokusů, nebo? Jdeme zpět na Ivči rest, namotivovaná a správně naštvaná krásně přelézá ( https://www.youtube.com/watch?v=TR9u4yi06ak )! S její výškou vcelku těžké. Zbytky kůže necháme v Radostech a Fucknevím, ale už není nic. Dnes super podmínka a nepřipravenost z naší strany. T.
...výlez chápu
že to ta koza nežere, to nechápu


pátek 7. dubna 2017

30.3.,1.4. - 2.4., 6.4. Sněžník

 Dlouho jsme nelezli na písku, na Polsko je asi teplo, tak jedeme na oblíbený a frekventovaný kopec. První zastávka Tortila. Trochu se rozlézám, pak se přesouvám rovnou pod cestu a zkouším šroubovat prst do dírky. Jde to poměrně lehce, a tak přidávám i další kroky a výlez. Je sice teplo, vzduch se nehýbe, ale kupodivu to drží. Jdu rovnou na pokus a ...PŘELÉZÁM.
Mám radost, další 8A je vylezené ( https://www.youtube.com/watch?v=t3BORa41AjI ). Přesouváme se na Tělocvičnu, tam zkouším z minula nezkrokovaný rest Rave Time 2. Podaří se mi skočit do hrany a je zkrokováno, tedy až na začátek. Možná bude pro mě lehčí lézt to rovnou Ribstolí :). Tom konečně rozluštil (bez velké dírky, kterou neudrží) Rave Time 1, dává pěkný pokus na slunci, ale padá v rozpažce do spoďáku. Snad to příště půjde obojí :). Přesunujeme se pod Gambu a zkouším se tam pověsit, jednotlivé kroky kromě cruxu jdou, spojit to bude horší, ale i tak mám radost. Mohlo by to snad jít někdy vylézt, je to na mě dost hrubé, uvidíme. Další zastávka je Ambra, kterou by Tom rád (vy)lezl, je hodně teplo, malé chyty nejdou držet. První krok dobrý, pak těžký krok do přídrže
Ten asi ne e
(někdo označil chyt na hraně hrany, ale to by se asi brát nemělo), který udělám, pak tři čtyři kroky, které nám v teple nejdou, no a na závěr skok, kdy ti vyvlaje úplně všechno, nohy za hlavou, fakt pecka! Ještě jdeme omrknout za rozhlednu Džangliho nové 8áplusko Aperol a hurá domů. Hezká sešna, trochu teplo, ale radost máme. I.
  O víkendu má být hic snad všude, ale dodávka je snad v cajku, malá Ivča chce BRM BRM, kašlem na podmínku a jedeme na dva opět na kopec. Nikam nespěcháme, stejně je teplo. Cesta na kopec z louky s narvanýma maticema a děckem na ruce je více než příjemné zahřátí, bolí úplně všechno.
Relax po výšlapu
Jdeme hned ke Gambě, já rozbaluji playground, mamka leze. Gamba od minula vyschla, ale je o dost tepleji. If se rozlézá a postupně krásně krokuje, největší problém dělá přidání pravé ruky do hrany. Doráží Evka s Korbou a ladí společně. Následuje přesun k vyhřátému Aperolu, kde strávíme parádní sešnu s Korbou. Postupně ladíme kroky, které jednotlivě jdou, kromě třetího, ale moc jsme ho nezkoušeli. Jsem úplně nadšený, vodorovná medvědice, nádherný kroky, tenze, špičky a - rozpažky. 10 vyrovnaných kroků a spadnout se dá všude. Subjektivně těžší než obléhaná Hmota, délka opět velká výhoda. Džanglík si to ušil na míru syčák, později jsem kouknul na video a lezl to úplně jinak. Vážně pecka bouldr, díky za něj. Přesun zpátky na Gambu, je to už horší, já ještě zaběhnu zpátky na Aperol, doladím vývlaj uprostřed a výlez, jsem na kaši, ale nadšený jak malej kluk.
Malá Ivča v autě chudák rozespalá a přetažená, koupím v hotelu dvě lahvové plzně za 92Kč a přejíždíme do lesa na spaní. Moc jsme toho nenaspali, asi tesáčky.
Na lehko to jde
 Ráno a dopoledne vedro, v podstatě se nám ani nechce lézt. Přesunujeme se ke Škubánkovi, který Evka pěkně naladila a málem i vylezla. If se připojuje a konečně správně nakrokuje, ale na přelez to dnes už není. Já zalézám z druhé strany do ďoury, kde je příjemný chládek a kde se snažím jako správný Krtek přijít na nějaké řešení. Postupně jsem schopný se dostat pravou rukou do levé lišty a podržet chvíli hranu, ale síla a teplo jsou proti. Bude to ten správný program? Každopádně progres a radost z kroků. If ještě vyleze pár lehčích věcí, snad rozluští první krok v Bolesti a s plnou polní mizíme z kopce. Malá byla hodná a docela spokojená, tak snad brzy a komplet zase někde ve skalách.
Bucík na kopci
  Ve čtvrtek jedu sám, dorážím kolem jedné, podle Meteoblue má být frito a pocitová teplota minus šest, tak to rozbaluji u Tělocvičny. Bohužel je vedro a skutečných dvacet na slunci. I tak dávám dva pokusy, kdy tečuji levý spoďák, další trápení na slunci nemá smysl. Pozdravím Čermyho bandu a běžím dozadu na Aperol.
Zátiší s šikmou věží
Chci rozklíčovat třetí krok, postupně rozluštím a zjišťuji, proč je označen levý chyt na standovou variantu a také bohužel to, že minulá sešna byla téměř k ničemu. Po cca hodině konečně přicházím na správnou betu, jak se dostat pravou do oblého bočáku a z něho levou vcelku lehce do velké výlezové lišty. Myslím, že je vyhráno, bohužel opak je pravdou. Minimálně další hodinu ladím závěrečný psycho vývlaj. S mojí výškou Džangliho na pohled easy výlez vůbec nefunguje, musím se celý ztopořit, vyndat levou patu za oblý bočák a psychoposkokem přes přídrž do výlezové hrany. Jsem vyndanej, nicméně Aperol snad definitivně kroklý a připravený na pokusy. Příště zkusím nejprve stand, myslím, že s mojí výškou jasný áčko, nebo jsem nepřišel na C+ betu...Večerní zastávka u Krtka úplně zbytečná a nasírací, nic už nefunguje. T.



úterý 4. dubna 2017

26.3. + 27.3. Vesec + Polsko

V neděli dlouho zvažuji, kam jet. Všude bude slušně, všude rozlezeno. Zítra máme hlídání, tak volím kratší destinaci - Tygra. Ráno a dopoledne tu je stín, bohužel je i tak dost teplo a levá placka dnes vůbec nedrží. Zkouším několik úchopů, ale stejně černím a tempo pravou do krystalu dnes sám neudělám. Jdu omrknout sed a asi po hodině nečekaně vymyslím betu, kterou se dostanu do standové varianty. Je to těžké, je to psycho, ale udělal jsem to dvakrát. Paráda, zkroklé minimálně béčko téměř za barákem. Mezitím dorážejí holky, je pohoda, teplíčko, sluníčko.

Ještě zkouším výlez, na rozlez ani prd, teď na slunci dvakrát za sebou. Uff, jsem zvědavý, jak budou probíhat seriozní pokusy, nyní si to neumím moc představit. Zkroklé na tři až čtyři části, hodně těžkých kroků za sebou, tření, břicho, síla v těle, špičky a peprný výlez po hryzavých krystalech na závěr. Do toho odřené nohy, boty, propíchané dlaně a prolezené prsty po pár nálezech. A ještě být ve výlezu opatrný a nestoupat na krystaly, které se drží. Kluci, fakt opatrně!!! Třeba se ještě na jaře ochladí...
  Druhý den leze spíš Ivka, jedeme hned ráno směr Sensimilla. Teplota ještě dobrá, rozlez ve výlezu, ladění kroků. Má problém nabrat ze špičky spoďáček a nasadit za něj patu. Odděleně to udělá, v kuse bohužel. Postupně se otepluje, tak ještě zkouší mojí betu, ale krok rovnou do vrchní hrany je na ni příliš humpolácký. Dnes nic, ale nevadí, chce to nižší teplotu a více kůže. Přejíždíme na Polish, já jsem po včerejšku bez kůže a tumpachovej. If zkouší Czech staru ze stoje. Po zaktivování a pochopení se v tom začíná velice dobře hýbat.... Musíme sem přijet čerství, ideální destinace na teplejší dny. T.


neděle 2. dubna 2017

24.3. Nadstachu

 Dnes máme hlídání a tak jedeme opět do Polska, vyrážíme už v osm, ať stihneme stín na kopci. Dnes je bezvětří, vlhko a příjemná teplota, vypadá to dobře. Mám problémy s bedrama a popravdě se necítím bůhvíjak, ale hned v rozlezu se mi hýbe příjemně. Rychle dávám dvakrát výlez, slunce nesvítí a na tření je to znát. Ještě pár pohybů v jedničce, pauza a jdu na pokus. Dole vše zafunguje, ve dvojce jdu podle plánu dvakrát pravou, vše slušně drží, je vylezeno ( https://www.youtube.com/watch?v=_u8D3kbxZ-k ). Moc dobrý pocit, cesta od pochopení Progresu po pády nahoře v Regresu byla poměrně dlouhá. If mezitím ladí Progres, ale delší pauza bez lezení je znát, navíc chyty vlhnou. První dva kroky dělá standardně dobře, třetí nakonec překopává a snad dobře naladí, na kusovku to dnes není. Já ještě pozkouším Low, ušetřená síla je tady znát a mám konečně dobře zkrokováno. Jsem zvědavý, jak moc ztěžkne už tak těžký Progres. Dnes tady končíme a přesouváme se na Sensimillu. Je už poměrně dost teplo, ale i tak Ivča docela rychle dělá odděleně všechny kroky. Máme radost, další a moc pěkné áčko je snad připraveno na pokusy.

Ještě se stavujeme omrknout Polish, ale tady je bohužel mokro. Zkouším alespoň první krok z madla tak, jak ho dělají kluci dlouhý. Moje beta je moc těžká a krkolomná, navíc rychle protrhnu dlaň. S mírnou pomocí se mi podaří krok opakovaně udělat, sám skoro, ale oblina je mokrá. Šance tu je, uvidíme někdy příště. Další super den ve skalách. T.