čtvrtek 28. prosince 2017

16.12, 20.12 Bahratal, 23.12. Labák, 27.12.Bahratal


 V sobotu jedu v nevalném stavu a rozpoložení nakonec sám směr Bahratal. Chci se protáhnout v převisu, zkontrolovat dávné resty a hlavně vyzkoušet nová světýlka. U převisu kupodivu nikdo není, je těsně nad nulou, zima je jen na nohy. Skála bohužel vlhká, ale hýbat se dá. Postupně se prokousávám kroky v pro mě hodně těžkém 7C+, až na poslední a v kuse nejtěžší kroky by to šlo. Sám si ale na větší akci netroufám, hodně vlhké chyty střílejí a hrozí placák z výšky do šutrů. Dále zkouším Einlasskartičku, potěší mě křížová rozpažka, kterou nakonec udělám. Vylezl jsem to jako asi jediný s Ondrou s levou rukou na nízké bouli a pravačkou dál do madla už kdysi dávno, ale je to brutál těžké a nejisté pro případnou těžkou kombinaci. Začíná se stmívat a tak se přesunuji k Heuréce. Tady je sucho, lampy svítí parádně a tak mám radost. V Enigmě skoro pokaždé pohladím dalekou lištu, ale to tu nestačí. Zkouším různé nohy, ale na žádné ulehčení nepřicházím. Délka velká výhoda. Vedlejší Heuréka to samé, kdo dosáhne z patestu až do pravé lišty, má šanci. Ostatní (kromě Nunyče) to mají o řád těžší. Ještě sáhnu do nádherného, brutálního Backflipa (nabílený, načárkovaný) a příjemně protažený a utahaný to dnes balím. Určitě tu nejsem naposledy.

Dieta
  Na středu překecávám Ivču opět na Bahru, což se mi nakonec podařilo. Dorážíme před dvanáctou a je o poznání hůře. Mokro, vlhko, dokonce i mží. Převis obsazený, což znamená, že se opět hýbat dá. Oproti sobotě docela mrznou i prsty. If okukuje Němčíky a rychle se přidává a zkouší kroky. Nejdřív C+, hned první psycho dlouhý krok zlobí, pak až do levého madýlka by to asi šlo. Já zkouším hlavně dva klíčové závěrečné kroky. Chyty opět vlhké a střílející, stup mokrý a smekající. Dvakrát udělám oba kroky sám, ale tak jednou ze třech nálezů. If by ráda zapsala, Aspilasti durch, Inverze vypadá nadějně, ale vlhkost a dlouhý krok jsou dnes proti. Zpátky a za šera zpět na převis, dávám jeden pěkný (pro mě rekordní) pokus s pádem v kroku do přídrže v C+, chvíli ještě ladím poslední dva kroky. Pro mě hodně těžký boulder, který mně vůbec nesedí a nejde. Když vidím, kolik a jakých lidí ho přelezlo, je jasné, že je to v osobní rovině. Pro mě pocitově klidně A+ a rád bych, kdyby tomu tak nebylo. Psycha bylo dost, rozbalíme matice pod traverz, rozsvítíme lampy a krokujeme Vstupenku. Ivča opakovaně dává první krok (nechápu nic), pak moc nejde krok do přídrže, klíčový dlouhý krok zatím jen s pomocí. Prsty v madýlku je schopná vyměnit, ale i tak je to dlouhý tah jako hodně velké prase. Chlapský kříž je s její výškou brutál, ale možný.

Tohle by šlo...

Kousek zatím chybí..
Pere se s tím holka statečně, každopádně šance tam je, uvidíme příště. Snad ji zase ukecám na tyhle Bahra chlapárny.
 Počasí se rapidně vylepšilo, babička chce malou a tak jsme v sobotu v jedenáct na Bivaku. If tu má nedaleko restík. Klasický rozlez na Biváči, docela to drží. Zkouším nějaké změny v Sundeckerovi a konečně ho zase i nastoupím. Potřebuji lepší nákolenku a být zase konečně FIT. If už nervozně přešlapuje a přesunuje se k Itchymu.T.
  Očistila jsem si výlez od všeho nadbytečného a nepotřebného. Teplota je výborná, nemrznu, trochu fouká. Na rozlez musím omotat levý ukazovák načnutý z minula. Kůže totiž stávkuje a vůbec nedorůstá. Rozlez v lištách dobrý, vypadá to na nečekaně úspěšný výjezd. Tom se přichází podívat, jak jsem na tom. Hlásím, že to půjde, akorát musím přezout pravou zbraň za hujdu s tvrdou patou a sundat tejpku. První pracovní pokus je docela dobrý, nedofixuji do lišty a špatně nabírám, ale i tak dobrý. Jdu se projít, proběhnout, vyčůrat, vy......Další pokus nepodcením a sundávám tejpu, s přehledem přelézám a mám velikou, velikou radost ( https://www.youtube.com/watch?v=1m443qKWQd0 ). První moje 8A+ je za mnou, ještě prodlužuji okamžik a raduji se i cestou na Mumuland, pak cestou z Mumulandu a v autě a ještě doma i s rumíkem a rumkoulí v puse. Balím si pod stromeček The Itchy a Scratchy Show. Díky Tomovi za podporu. I.

Máme radost!!!
  Přesunujeme se ještě dozadu na Mumuland, výlez Máje bohužel mokrý. Ani to moc nedrží, prsty se kroutí v chytech, není to ono. I tak, co předtím nešlo, jde docela dobře, naopak krok z lišty na konci je dnes psycho. Bohužel již čtyřtýdenní chřipka či co v kombinaci s požíráním všech těch sladkých nesmyslů na dobrém pocitu rozhodně nepřidají. Není to zkrátka vůbec ono. Přesun k Traverzu, který bohužel zůstal stejně těžký (program?), Stratosféra je stále stejně hnusná a skok na závěr v Analogu dnes nešel. Ivča dneska vynikající, zasloužila si to za tu dřinu. Udělala mi radost a sobě taky.
 KRÁSNÉ VÁNOCE VŠEM DOBRÝM LIDEM. T.+ I. + i.
 Ve středu se jedeme vyvětrat opět na Bahru, ale stálo to za prd. Ledový vítr, vlezlá zima na ruce i na nohy v kombinaci s velkým převisem nefunguje. Zmrzlé nohy a bolavé promrzlé prsty. Ani Němčíci, kterých tu pár bylo, moc akční nebyli. If si kupodivu moc nestěžovala a zase o kus přiblížila zkroknutí Kartičky. Za mě dnes určitě špatná volba. T.

Vánoce na kopci

Vánoční protažení I

Vánoční protažení II

Vis na jedné
Hezké Vánoce!



čtvrtek 14. prosince 2017

6.12. Labák, 7.12. Petráč, 12.12. Modřín

 Stále komíháme mezi Labákem a Libercem. Tomovi nemoc pozvolna (ne)ustupuje, já ho s Ivčou kopíruji. Ale, dnes máme hlídání, a tak nemoc nenemoc jedeme! Ropuchy hlásí 6 °C a tak by to pro mne mohlo být dobré. Počasí ideální je, akorát nemám ještě dorostlou kůži a jsem všechno, jen ne silná a akční. Každopádně jede se, i kdybych chodit nemohla. Zaplouváme pod převis, vše je suché, vymrzlé. Rozehřívání trvá, trvá a trvá jako každému staršímu člověku. Nemám si to za zlé. V Půlce je to pořád stejná písnička, umrzám v lištách, síla je, ale už nerozmrznu, lepší to bylo a bude v teple. Vystřílím pár ostrých a jdu se rozbalit pod Itchyho. Jsem docela rozlezená a tak není na co čekat, než zase promrznu. Docela i fičí. Pokusy dávám i dva parádní, které jsou nad naše očekávání. Dost to bere sílu v prstech a tělo taky bředne, A+ je A+. V dalším pokusu už nenasadím ani patu a to je znamení, tvl jeď domů trénovat! Tom se rozhodl šetřit na zítřejší chlapský výjezd směr Petráč, toš to su zvědavá, co si přiveze! Určitě plný batoh 8Aček :). Tady to pro dnešek stačí, zimy už mám plné lezky. Možná by se hodila teplejší bundice, třeba od Josky ;). Lezení zdar! I.
 Ve čtvrtek jedu plánovanou a dlouhou misi směr Petráč. Na Čerňáku nabírám Džanglmena, hoďku pobudeme v zácpách a v jedenáct stojíme u Tlamy. Naoko super podmínka, dnes to ale nebude ono. Nemoc neustupuje, bohužel, chyty ve skutečnost moc nedrží, a tím je to vlastně dané. Doráží Majkl a jeho partička, je fajn, že zase leze! Eso Rimmer brutál, Zuby se nezměnily, dírku prostě neumím držet, ve Hbitém jazyku chybí málo (ale neprotrhl jsem, za to jsem si odřel holeň). Džangli ladí Nový život a dává i pěkné pokusy, v lepší podmínce to sfoukne.
 Přesun k Black boxu, nejdříve Komnata, Džangliho betou mi chybí necelé 2cm. Zkouším kdeco, ale výsledek je stejný - TŮDLE nůdle. Black box vypadá a je famozní, seriozní zkoušení snad jindy.
Toť vše, nic se neudálo, nic se nezměnilo, zklamání veliké, opět totál ucpaná Praha a do toho nemoc v plném proudu. Bezva.
  Dny běží, až na dva slušné tréninky doma se nic moc neděje. Kašel neustupuje a to není vůbec dobré zjistit každé ráno. Naše BATOLE se naštěstí drží a má to tak nějak na háku.


V úterý jedu i tak na odpoledne ven, zkusím Modřín. Vlhko, trochu sněhu, nerozbít si držku při stoupání ke skalám je priorita. Zkouším Ridera, madla mokrá, lišty se docela dají držet.

Modřák s bílou polevou
Půlhodiny se aktivuji v prvních čtyřech krysách, pak ladím klíčový dolez. Skok do mokrého madla dávám jen jednou a hned trhám dlaň. Po chvíli dávám pěkný pokus a PŘELÉZÁM! Opět vcelku nečekaně, těžké je udržet nohy na stupech v prvních krocích a potom samozřejmě krok do hrany
https://www.youtube.com/watch?v=_WyMaAni5I8 ).
Pěkný boulder, a celý bez levé hrany, Rostíku! Přesun k Mandragoře Up, chvíli trvá, než si vzpomenu na první kroky, pak už zkouším jen nálet. Lišta je daleko a je malá, dvakrát ji pohladím, ale to je dnes vše.
(Nechtěná) reklama na Ocún
 Přes pěkně vypadající a nabílenou Annu hodně klouzavým pohybem mizím.
 Ve čt se mučíme doma, If je silná na kampéru a poprvé seriozně fixuje, což je zejména v těchto šedých dnech dvakrát dobře. Žihle, třes se! T.
PS: Tento fix by nebyl možný bez Tomovy podpory a jeho tréninku!!! Jsem mu za to velice vděčná. I.






pondělí 4. prosince 2017

29.11. Labák, 2.12. Vesec

 
Zimní Vesec
 Depresivní počasí a nálada pokračuje, chrchlám už druhý týden a stále stejné, holky zdatně sekundují. Do toho stále nevíme, jak to dopadne s nabouraným autem. Probdělá a prokašlaná noc ve třech, nic tak agresivního jsem ještě neměl.
 Ve středu jsme chtěli s If aspoň na půl dne vypadnout ven, nakonec jí je ještě hůř a tak jedu sám směr Labák. Bivak klasicky půl napůl, rychle se rozhýbu, cítím se na tu bídu dobře. Kůže z Polska ale citelně chybí. Oproti předpovědi navíc párkrát zasněží, naštěstí ne moc. Jdu omrknout Ičiho, troufám si do něj jen s tejpou na levém ukazováku a není to ono. Hrůtek kouše i přes pásku, na dva stupně to zas tak moc nedrží, ale není kupodivu zima na tělo ani na prsty. Dávám nesmělé nálezy, pár špatných, nakonec jeden dobrý, kdy padám ze třetího kroku. Tohle už znám, pořád je jakoby šance, až najednou zmizí kůže, síla a papačau. Sundávám tejpu a jdu na poslední kolo, snad aspoň neprotrhnu, když už nic jiného. Dva nálezy, kdy smeká pata, pak pokus, kdy dobře chytnu pravou oblou malou lištu, levá napíchlá na hrůtku, vzduchem noha na stup, stále se držím, levá paf paf, pravá dírka, levá madýlko - vypadá to dobře!!! Výlez úplně durch, ale dnes ten nahoře přivřel oko a nenechal mě v tom. Itchy je tam!!!

Yess!
Pocity mírně smíšené, většinou dokážu odhadnout, jaké jsou šance, tady a dnes ne. Prostě to tam nečekaně a po dlouhé době spadlo. A také potěšilo.

Campusing už pouze pod dohledem
 Velmi pomalu se zbavujeme chrchlání, kuckání a nudlí, ve čtvrtek slušné protažení doma, i když síla moc nebyla.
Veéélká ruka
V pátek se jdeme i s malou projít do Vesce, beru i laso. Tygr suchý a bez sněhu, koukám do výlezu, jak to ošálit. Spřádám plány na sobotu, to máme hlídání. Odpoledne ještě jedeme omrknout Makak. To co se tu chystá, je opravdu velkolepé a skvělé, konečně! To jako zase budeme jezdit na Makak na mučidla, nebo co? Ještě přišly (za tři dny!) parádní US světýlka na ty moderní najtsešny, s těmi kupovanými v Česku NEPOROVNATELNÉ.

Nové lustry z US
  Sobota, Vesec! Kolem jedenácté jsme na místě, rozlézám se rovnou ve výlezu, jestli něco nevymyslím. Nevymyslím! Boulder se vylézá rovně - mírně zleva a tím je to dané. Naštěstí je skála vymrzlá a docela suchá, takže se aktivuji ve starém nepříjemném programu. Docela to drží, ze štaflí to docela jde (díky Ivčo, že jsi podržela :)). If se dlouho rozehřívá a rozkoukává v krystalovém projektu. Zima jí prostě nevoní, je zmrzlá jak houno (více naběhá, než naleze). Já jdu na první dnešní pokus, vše funguje, bohužel padám opět ve stejném kroku ve výlezu! Pauza, If postupně prolézá kroky a mění dvě paty, stihne si ještě sedřít celou holeň, no nic. Opět přesun k Tygrovi, pro změnu přestává držet levá boule (přitom je těsně nad nulou) a asi třikrát padám v kroku do madýlka. Ach jo, co je zase špatně? Dávám 20 minut pauzu a vcelku smířeně a vyklidněně jdu na další kolo. Bouli nechytnu moc dobře, ale lezu dál, krok do madýlka udělám, ve výlezu trefuji (poprvé v kuse) pravou vysokou lištu, pata drží, dlouhý krok do levé lišty, pravá noha na haluz na stup a konečně stojím na kameni!!! Radost veliká, takový malý splněný sen. Cesta nahoru byla velmi dlouhá, od prvních nesmělých nálezů kdysi se Zdendou, přes Nunyčův přelez (půjde to!), po první seriozní krokování, zkrokování, změny programů a v neposlední řadě tvrdý boj s podmínkou. Ani dnes to nedrželo, ale výlez alespoň nebyl mokrý. Tygříka si vážím dost. Navíc to tu ještě nekončí, ale to zase bude úplně jiný příběh i přesto, že sit je připraven slušně. If ještě jednou zarve a je z toho nejlepší pokus, kdy padá v kroku ze dvou krystalů doprava do bočáku. Je to pěkně zkroklé, je to těžké, je to blízko.

Super kroky za barákem
Večer ještě beru If do liberecké společnosti, das Kultur musst sein.
 (Ja Danke! Po promrzlém Vesci jsme se hezky zahřáli při klepání koberců. I.)

Ich hab' keine Lust

Ohne dich
 V pondělí vcelku dobrý kampus doma, stále smrkáme a kašleme, ale je to zaplaťbůh lepší. Zase o to víc tu napadlo. T.
První letošní huhulák