neděle 6. května 2018

7.4. Sasko, 11.4. Polsko, 14.4. Sasko, 15.4. Modřín, 17.4. Sasko, 20.4. Polsko, 24.4. Sasko, 25.4. Žitava, 26.4. Sasko, 28.4. Žitava

 7.4. Další super den v Sasku, tentokrát se Zákořem, Magnusem a Skáličem. Začátek u Shivy, po delším rozlezu a odhodlání zabrat za pravé koleno dolézáme z rozpažky do konce, což je pro mě velký posun. Magnus z první a vcelku suše posílá Šivavu (prodloužení o béplusko), síla a mládí je znát. Dávám první seriozní ostré a vždy padám v kumite kroku. Je docela teplo, druhá část už je na slunci, přecházíme dál. Magnus mezitím očistil a připravil dvě vysoké kolmičky za 7C.
Kolmičky
Spolu se Zákořem a Magnusem dávám tu levou, super lajna, pemprsky a hodně matic pomůžou. Videa bohužel technik Zákoř smazal, třeba někdy repete. Přesun k Immanenzu, Magnus ladí Low, jeden krutý a dlouhý krok, pokud se ještě na něco nepřijde. Mě potěší konečně krok ve střední části, který minule nešel. Staré tělo vypíná, dnes stačilo.
Lukáš a selátka
11.4. Ve středu hlídací den, je stále dost teplo, jedeme za klukama do Poreby. I tady rozhodně není zima, čtyři baskeťáci (Zákoř, Magnus, Mlejnis, Karel) již operují ve střeše. Moc to nedrží, ale je sucho a docela pofukuje. If se hned zakusuje do CS 1, špičky dlouho nefungují, dnes to není ono. Mně dlouho nefunguje pravá špička, pomůže až Ocúnka, která je beton. Dávám čtyři pokusy v celé Polish, třetí pokus je nad očekávání výborný, podařilo se mi nahodit levou patu a padám v kroku do přídrže. Velká chyba byla, že jsem si neoživil kroky ve standové verzi. Ale super. Magnus pěkně přelézá, má formu, tady mu opět délka pomohla, dělá minimálně o tři těžké kroky méně. Kluci mizí, If se přesunuje z jedničky do dvojky, ta jí baví. Zkouší nakonec skokovou verzi z vyššího, šance tu určitě je.
Nakonec takto?
Já už jen ladím detaily v Polish, hodně kroků, hodně důležitých maličkostí. Až na tu teplotu ( u auta bylo odpoledne 18,5C) další kvalitní sešna. Tyhle silové bouldry jsou stejně nejvíc.
 14.4. V sobotu opět Sasko, dnes pouze s Tomem. Je o poznání tepleji, ale řežeme, co to dá. Přicházím na drobné ulehčení v koncovém kroku, na celé to dnes není. Přecházíme ke kolmičkám, kde Tom dnes z první pěkně přelézá prostřední cejdo. Zbytek sil na Immanenzu, kde tělo vadne hodně rychle. Tom koduje Low, já prostředek. Dnes se opět lezlo.
Tom a Low

Konečně jím banány!
If a hrazda
15.4.  V neděli jedu s If na letní Modřín. Je sucho, je teplo, opalovačka v dubnu. Potkáváme známé tváře Simču a Korbovce. Jdeme hned na Trikoloru, dnes to ale není ono. Klíčový krok zlobí a kousek chybí.
Tenhle krok zlobí
Simča mezitím posílá Chosého, Ivča ještě chvíli zkouší traverz u Bellen, který je aspoň ve stínu a přes vyhřátý Rocklands to dnes balíme.
Kačenka v Bejbylonu
17.4. V úterý jedeme pokecat s Džanglim kam jinam, než pod Shivu. Nalákala mě nízká teplota dle předpovědi, ale je teplo a díky vlhkosti to drží blbě. Zatím asi nejhůř. Džangli přebojuje výlezové béplusko, na pokusy v celém musí dnes zapomenout. Já konečně udělám kumite od začátku, ale noha smeká hned v dalším kroku. Nedrží to a bere to sílu, nicméně lezení výborné. Přesun tradičně k Immanenzu, Džangli se lopotí ve vlhké Low verzi, já v normální verzi, asi už mám jasno. Člověk by rád konečně zabíjel, ale v těchto teplotách prostě není šance. I tak další super den.
20.4. V pátek jedeme se Zákořem na ranní do Poreby.
Krásný to pohled
Po deváté jsme na místě, ale nemuseli jsme spěchat. Do střechy dopoledne svítí, nefouká a je teplo. Tělo sice funguje dobře, ale nedrží to. Doráží navíc mladá krev, Matěj a JJ. Tom si posunul highpoint v projektu, já lezu pasáže v Polish, Honza s velkou převahou přelézá CS II, po chvíli i Matěj. Dávám první vyhřátý pokus v celé Polish a dolézám do boule, nohy za ní ale nepřendám. Dnes je těžká i jednička, o čemž se přesvědčili i kluci. Ještě dávám jeden pokus, ale dolézám opět jen do boule. Na konci dne (rozuměj v půl jedné) alespoň dolézám Polish stand bez prvního kroku, což v dnešní letní podmínce beru. U auta bylo 27C. Další super den ve střeše. Odpoledne ještě zajdu na břicho do parku, ale tělo uvadá brzy.
 24.4. Dnes poprvé solomise, v jedenáct jsem na parkovišti. Mezitím jsem se po dlouhé době dokopal na desku a vůbec to nebylo špatné. V hlavě mám díky pokerovanému a ještě o něco staršímu Belgičanovi (čerstvě 8B+ ve Fontu) nový výraz chytrý trénink. Zase další improvizace na téma jak se pokusit zesílet a přežít. Tyto letní dny jsou samozřejmě promíchány výlety a každodenním vymýšlením blbostí a atrakcí s malou Ivčou. Nově ji vysadím oknem ze želví místnosti ven a ona se vrátí okolo domu dveřmi zpět. To celé x-krát. Zmrzlinky, mašinky, několik dětských parků, mravenci a ploštice, pojídání sedmikrásek a také kontrola přírůstků na kozí farmě.
Kozy

a kozičky

Ivča a tři sudičky
Parkuji hned za kluky z Gulagu, které jdu pozdravit k Immanenzu.
Gulag wagen
Dnes jenom fotí, super silní a příjemní týpci, za mě pozitiva jednoznačně převažují. U Shivy se opět podmínka nekoná, v noře už ani není chládek, ale zase přes listí do druhé části tolik nepere slunce. Po rozlezu opět upravuji konec a ve střední části díky stupu lépe nasadím patu. Dnes poprvé dolézám do topu v kuse včetně kumite kroku, a to bez většího bitkaření a v letní podmínce. Jeden pokus od začátku, ale opět pád v kumite. Přesun k Immanenzu, kde se dá slušně hýbat i s nateklýma nohama. Zkouším start, na radu Michaela nejprve levou výš a potom doprava. Určitě lepší řešení. Dnes zlobí dlouhý prostřední krok a hlavně následný poskok levou. Z tohoto místa překopu program na jistější betu a asi pětkrát dolézám do madel. Opět a zase super polezení, vše je o kousek blíže a v nepodmínce. On ten Immanenz nakonec bude lehčí než Shiva i pro menší, nebo?
Kačenky
25.4. Ve středu jedu s Ivčou po roční pauze za Žitavu. Je tu pěkně, v Jakobovi bohužel mokrá klíčová díra. Ivča oživuje kroky a po hodince dává pokusy. Vlhkost a mokrá díra (rozuměj na skále) to ale moc neulehčují. Já konečně nacházím nádherného a vysokého Freezera, těším se na něj.
Freezer
If to po pár pokusech vzdává a jde ladit vedlejší ajdo. Závěrečný a klíčový boulder kupodivu jde, což znamená, že se sem bude jezdit. Další moc pěkné ajdo kousek od baráku se počítá.
Crux
 26.4. Ve čtvrtek jedu na odpolední do milovaného Saska. Má být chladno, ale ne u Shivy. Dorážím někdy před třetí, teple oblečen, na místě vydržím dvě hodiny jen v kraťasech a do půl těla. Rychlý rozlez, dva pokusy, kdy od začátku udělám kumite, ale hned potom přestane pravá boule držet a padám. Další pokusy už horší. Zkouším mokré ruce, tekuťák, ale boule nedrží. Je pravda, že dnes není ani hrubice a v rozpažkách se propadám. Balím to a jdu zablbnout do Immanenzu. Tady je o poznání chladněji a i přes slabost je to znát. Konečně pochopím pro mě klíčovou patu a o něco upravím i další mega dlouhý krok levou. Jsem úplně nadšený, vše konečně začíná fungovat. Ještě několikrát zkusím výlez a v euforickém tunelu mizím. Bohužel to bejdo asi nebude, ale u tohoto megaskvostu to vůbec nevadí.
Nejvíc
 28.4. V sobotu leze jen Ivča a jedeme opět za Žitavu. Tentokrát komplet i s Ivankou, kočárem i houpačkou.
Pohoda v Německu
Skála dnes i díky mému zahradničení suchá na troud, je teplo, ale bouldry jsou ve stínu. S malou mizíme objevovat pavučiny a choroše, If se mezitím rozpinká v Jacobovi. Po uspání malé jde na ostráky. Dvakrát doleze do díry, ale pak je vždy něco špatně. Zapnu mozkovnu a vymyslím jít nejprve pravou do boule, potom teprve staticky do dírky, vývlaj atd. Funguje to dobře, jeden pád, dalším pokusem konečně a moc pěkně sesláno
( https://www.youtube.com/watch?v=DrUEDsRUbYE ). Paráda, rest smazán, pro menší trudné cejdo, klidně i s plusem. Malá ještě spí, psyche is high, zbytek kůže a sil padne na Treibjagd. Delší krok v napojení doprava vyřešen, traverz moc nedrží, ale kroky jdou dobře. Síly došly, malá se probouzí, mizíme z kopce dolů, omrkneme parní mašinky, dáme zmrzku na Kristýně a v dobrém rozmaru hurá domů.
Počkej!

A jedém!

Brzdi!

Mlsný kozel
Pravačka je silnější
Suma sumárum, v letním dubnu se parádně lezlo, i když to tam nenapadalo. Těžko na cvičišti, zlehkne to na bojišti? T.
(Můj) měsíční sumář

Žádné komentáře:

Okomentovat