pondělí 15. října 2018

Babské léto v plném proudu


Rest u Respektu
Na konci září se konečně hecnu, je nádherně a tak vyrážíme do Plzně do dlouho slibovaného Dinoparku a ZOO. Zoologická bezkonkurenčně nejlepší, venkovní Dinopark také. Hovada v životní velikosti (pokud tedy někdy vůbec žila), podzimní letní počasí, malá nadšená a my uchození. Mise úspěšně splněna.
Apatouš

Tyránek

Mamka s mimi
3.10. Žitava. Ve středu jedeme odpoledne alespoň za Žitavu. Předpověď všude taková vrtkavá a ani tady to není dobrý. Rozlez u Treibjagdu, teplota dobrá, ale boule skoro vůbec nedrží, skála je taková přidojená. Dlouho se aktivuji, úpon bolí, postupně se to lepší a alespoň dolézám přímý dolez Treibjagdu (bez pravé hrany). Klasifikace asi lehčí 7C+, dnes to vážně nedrželo. Škoda, že to zlehčila finta s patou, ale pěkné kroky ( https://www.youtube.com/watch?v=4cS3ckbKpG4 ).
Fuchsjagd
Ivce jde začátek Treibjagdu hned, konec také dobrý, zlobí traverz po nachcaných oblinách. Pár pokusů, ale žádný dobrý. Navíc začíná dojit, nucená pauza a přesun k TSV. Tady je líp, akorát prostřední madlo postupně černí. Zkouším jen klíč, jsem schopný chvíli podržet velkou díru, což je zatím highpoint, ale jsem tam na totální strunu. Dva tři cenťáky by to řešily, ale na to se nehraje. Není moc času, ale ke konci se ještě otevřelo další řešení. Luštění tu tedy ještě nekončí. Přesun zpět dolů, kde nás nejdříve zjebe Sasík za mágo, If se konečně vypruží ke slušnému pokusu a rychlý úprk domů za mimi.
5.10. Polsko. V pátek odpoledne nabírám Ivču na radnici a valíme opět do střechy. Dnes by měl být den D, bohužel tu asi dost zachcalo, dolezová část mokrá, navíc je teplo a moc to nedrží. Podmínka z poslední návštěvy se nekoná. Dlouho se nic neděje, jsme dnes nějací opaření a jaloví, kolem čtyřky doráží repre tým Nunyč s Jedlou. Bojová stoupne, Ivča konečně udělá dnes zakletý skok do škudliny a dolézá - opět těsně před madýlko. Já konečně a snad už definitivně učešu program a v poklidném komentovaném tempu přelézám stand Gejtu s nástupem o tři kroky níže, což beru jako osobní úspěch. Jedrzej by to nazval Gejta +3 :). Kuba padá v Gejtě na konci, Martinovi dělá kupodivu problém Relikvie, ale dnes to vážně moc nedrželo. Těšíme se na další sešnu, dnes nakonec a opět dobré polezeníčko.
6.10. Sněžník. Dne šlapeme do kopce ve třech. Je nádherný podzimní den, bereme to jako výlet s malou, ale s plnou polní. Hned dopoledne se zavrtám pod Krtka, holky jdou zatím vegetit k rozhledně. V Krtkovi nic, klíčový krok z léta nějak ztěžkl, zbytek si umím představit. Kolem jedničky malá uvadá, běžím tedy pro matici a štelujeme spaní k Barevné planetě, která je v chládku a parádně suchá. Malá po chvíli odpadá ve spacáku, můžeme luštit. Bohužel během hodiny nepřicházíme téměř na nic, chyty mizerný, navíc otočené naopak, na osmáčko docela kotel. Přenášíme tedy kemp i se spící Ivčou k Respektu, kde jí odhodíme do borůvek.
Myšička
Zkouším Otroky, ale chce to kosu a kůži, If na chvilku zasedne pod Tsim fuckis, ale po včerejšku to nejde. Přeběhneme tedy ještě o patro výš, kde si aspoň po letech dolezu Šengčou či jak se to jmenuje a tím to dnes zakončuji ( https://www.youtube.com/watch?v=zox_1AN5Ok8 ). Ivka ještě sáhne do Ko fana, kde je druhý lezecký den na konci schopna podržet lišty i sáhnout cca 20cm pod hranu.
Natejkačka :)
Že by další projekt? Po cestě k autu se ještě pokocháme nádhernou přírodou, v Děčíně mrknene na špinavé Labe a skoro za tmy domů.
Holky na kopci

Krása přírody
 A od příštího týdne zase vše jinak. Malá jde poprvé do školky, nové dojmy, režim, děti, rýmičky. Jsme na to zvědaví, co a jak bude. Hrozně to letí.
9.10. Žitava. V úterý mám v plánu zajet jen na dopoledne do Žitavy. Nečekaně se přidává Zákoř, což je fajn. Ještě tu nebyl, tak bude čumět. A čumí, jdeme rovnou k Bouři, ještě tu nesvítí, fouká a drží to! Po půlhodině jdu na pokusy, lišta na pravou dnes nekouše, úpon drží, druhým a s mírnou rezervou vylezeno
( https://www.youtube.com/watch?v=2UE7KEvSZQY ). Opravdu nádherný bouldr, pohybovka, délka řeší crux, díky Norovi za další parádní linku. Tom postupně odbourává psychické zábrany, podřadí a konečně pochopí klíčovou pasáž. Pauza, jdeme k TSV, opět na nic nepřicházím, ale nevzdávám to. Zpátky na vyhlídku, Tom dává parádní pokus s pádem ala Mlejnis úplně na konci, dalším se štěstím, ale s bojovnou přelézá. Super, máme radost, dva dědci dnes zapisují! Přesun k TSV, kde mě konečně osvítí ten nahoře a já, přísahám - nekecám, krokuji celou klíčovou pasáž!
A opět TSV
Po dlouhé době radost jak sviň, je to těžký, hodně převislý, nádherný, je to za barákem, další ušitý bič na starý tělo. Dnes super půlden v pohodové společnosti.
11.10. Polsko. Ve čtvrtek další obléhací Polsko. Dopo v Liberci uragán, Noo noo hlásí z místa, že dobrý + smajlík, což znamená, že se přelézá. Dorážíme v půl třetí, bezvětří, vedro, jalovo. Já to vzdávám hned, jsem ještě utavený ze Žitavy a poslední co potřebuji je si to ještě ztěžovat. If klasicky silná, rozlez dobrý, bohužel dnes jí zlobí úvodní skok. Když skočí, nedrží pravý stisk uprostřed. Kolo odpočinků a pokusů, nedrží to, až najednou skočí, leze, drží madlo a - padá ze svislé spárky, kde už by mělo být posekáno. To nepotěší, to hodně zamrzí, na druhou stranu rekordní pokus se počítá. Doráží odhodlaný Kadej, ale také uvadá poměrně brzy, dnes zase nic.
14.10. Modřín. V neděli brzy ráno jedu s Džanglíkem na novou top věc na Modřák. Před desátou zírám na konečně suchou a nabílenou medvědici ve staré oblasti.
Nová hvězda Severu
Naprostý úlet - světový bouldr a v Čechách hodinu od baráku!
Chyty, strop, komprese, vytrvalost a vypečený výlez. Uff. Džangli po rozlezu hned zhurta pokusy, v jednom dolézá až do plotny, kde padá v kroku do topu. Trošku (víc) si zakleje, bylo to blízko.
Pražská šlechta
Já se peru dlouho s koncem, jeden krok zlobí, jdu tedy začátek. Kroky velkoparádní, téměř všechny musím jít trochu jinak, ale všechny nějak jdou. Délka jako skoro vždy - neuškodí. Džangli mezitím přezouvá botu a fakt moc pěkně přelézá. Navíc tření by mohlo být určitě lepší, do oblin svítí a jen silný vítr trochu pomáhá. Paráda, je to parchant silná ušatá. Já konečně udělám i blbý krok na konci, takže v podstatě zkrokováno, na pokusy to ale bude chtít pořádně naběhat. Máme toho dost, jdeme tedy na starý rest Musculus, který opět odolal. Přichází Nunyč, jdeme ho tedy ještě podpořit. Kroky dělá všechny hned, ale od začátku je vždycky něco špatně, nasází možná pět šest pokusů, ale bez úspěchu. Odpočinek, nepochybuji, že to ještě dnes domlátí. Pro dnešek stačilo, s hlavou plnou emocí a dojmů finito. Dnes to bylo něco. T.

Žádné komentáře:

Okomentovat