neděle 31. července 2016

LABÁK 30.7.2016



Nečekaně máme hlídání a tak musíme někam vyrazit. Asi 5 minut špekulujeme, balíme a vyrážíme na Bivak. Cestou v autě teplota trochu stoupá, ale není to žádné drama, je příjemných 23°C v 10 ráno :). Vzhledem k tomu, že jsme delší čas nelezli, tak jsme rádi, že jedeme. Přicházíme k Bivaku a vypadá to dobře, pár chytů je trochu zavlhlých, ale většina šutru je suchá. Kámen se trochu zazelenal v tom humidním počasí. Komáři mají rej, konečně žrádlo. Rozlezeme se a jdeme na své projekty.
Po 30 minutovém rozlezu jsme tak fajně rozehřátí, že nám to přestává držet, ale nevzdáváme to. Zkouším z minula těžkého Dekra. Začínám ze stoje, prsty ždímají lišty, tělo vibruje, nové boty tež, vypadá to že to půjde. Po pár nálezech mám ale mokré lišty, nadávám, suším, zouvám. Tom mezitím nelení a cosi traverzuje, já se v těch propojkách nevyznám ;). Docela se otepluje, ale pořád je naděje, že to nakrokuju. Zkouším tedy začátek bouldru. Patička v nových ocúnech sedne jak prdel na nočník, podrží, ale lišta v pravé ruce prokluzuje, prsty se prohýbají, no nic....odcházím a ohnu si prsty zpět do jakž takž normální polohy. Přestává to držet. Po tomto debaklu zkouším dolézt z lišt do madla, což je skoro nemožné, pořád něco nefunguje, prsty, vedro, vlhko, kdyby aspoň fouklo. Kůže zmizla. Kašlu na to. Tom mne nažene do Černého traverzu, který mi nikdy nešel, je tam hned na začátku trochu rozpažka, kterou tak tak udělám....a tak začnu ladit. Pochopila jsem boulder, až na ten psycho konec, kde se bojím rozpažit do hrany...snad příště a snad to bude lepší.
Po tomto debaklu Tom na mne vytasí lano!!! Lano!!! To slovo nějak nechápu, ale záhy pochopím. Přejíždíme k Belvederu kde je krátká úderná cesta Mág. Toš cosi mi říká, že to bude mazec. Tom to nacvaká a nadává, že je vedro. Spodní oblina nedrží, absolutně nelezitelné, takže to Tom jen vybere a potupně jdeme pryč. Aspoň jsem si sáhla po dlouhé době na lano a taky je dobré občas vědět jak se leze do sedáku.
Jdeme se ještě mrknou na Džangliho boulder na Prasečí stěnku, pak na pivo, trochu pokecáme o všem u Budvaru a jedeme domů.
Super výlet, nemám kůži, ale byli jsme rádi venku :) Lépe by bylo u vody.

Lezení zdar! If.










If vs. Decker

If vs. Decker
Zarostlý Bivak

středa 20. července 2016

Tanvald 19.7.

Nevím, co mě to napadlo, je teplo, ale cítím se docela dobře. Přijedu na místo a už při rozlezu jsem jak mátoha. Síla v těle žádná, dva dny na Boru a včerejší lopata je znát. Ani nedávám pokus, s problémy to jde zestoje. Tak si alespoň tréninkově vylezu Inferno úplně doprava, klasa cca 7C/C+ (https://www.youtube.com/watch?v=fAL7PUZaIXw ). Ještě zkouším variantu spodem bez dvou velkých chytů, kroky udělám, ale je to dost vynucený, no žádný skvost. Rychle balím a mizím. Takhle tedy ne. T.

pondělí 18. července 2016

Další Bor 16-17.7.

Tentokrát vyrážíme opět komplet. Kozlík hlásí, že je kupodivu relativně sucho po čtvrtečním celodenním chcanci, narychlo balíme a ve dvě jsme na místě. První zastávka -  rozlez na pasece a pokusit se smáznout rest. If čtrnáct dní nelezla a jen čumím, jak vysekala a jak jí chutnají boule. Rozlezový hattrick Mravenčí traverz, Fintová hrana  ( https://www.youtube.com/watch?v=ZlLOso8Twg0 ) a Kosmonaut v rychlém sledu. Hmm, slušný, nikdy před tím jsem jí neviděl udržet oblinu. Kroky v Kyselině jdou dobře, podmínka na léto - no slušná. Dva pokusy padám v kroku do boule, pak jeden špatnej a pak to všechno sedlo a konečně klaplo. Patrně druhý přelez, parádní kroky, v zimě to počítám dost zlehkne
( https://www.youtube.com/watch?v=E1_owHbmOvI ). Zajímavá bude propojka do Mravkolva...
Dobré ranko





 If se šetří, malá se probouzí na větvi, balíme a hurá do kopce. Docela se otepluje, další zastávka nová láska - Polárka. If dostává můj Dejvův program a já jen zírám. První krok na fleš (ten jsem ještě neudělal), druhej krok na druhej, v třetím kroku je schopná překopat nohy a tečovat hranu. Lišty zvlhlé, dvacet stupňů. Mám z ní velkou radost, tohle by mohlo někdy pustit. Mně to moc nejde, traverz docela unavil a nedrží to. Přesouváme se na Báru. If lehce dolézá do levé placky, kde se ale zasekne a tak společně vymýšlíme všechno možné. Bohužel dneska jí Bára přechytračila. Je skoro tma, a tak to přes zbytečnou tříminutovku na Sex, drogy rokec pro dnešek balíme. Ráno příjemná snídaně s bandou, volíme rozlez na Vězení. If zkouší Prison break, ale nejde hned první krok. Pak ladíme Equilibrum, já dávám, Ivča je krátká. Nad námi mezitím zlínská partička obléhá Magmu, parádní vysokou úletovou hranu, jeden z top bouldrů na Boru. Připojím se a celkem lehce flešuji, super kroky, díky klukům za chytání. Dejv zkouší Nibelunga, po chvíli ho jdu podpořit. Oběma nám to tak nějak dlouhodobě nejde, světlo na konci tunelu se objevuje, ale výsledek opět stejný. Malá se probouzí, teď hlídám já, If jde ladit Silou nebo nohou. Chyty relativně suché, koleno se zdá funguje, ale bohužel třetí krok dává stopku. Pak už asi dobrý, škoda. Navíc začal bolet opět kloubek. Ještě zkouší Pixieboba, ale s jejím rozpětím kotel. Já se těším na Djembe, ale bohužel to nečekaně vůbec nedrží, což mě dost vytočilo. Opět klasický letní Bor, kdy člověk neví, co, kdy a jak bude. Máme toho dost, ještě že tu jsou obrovské a výborné borůvky. Další pestré dva dny na Boru jsou za námi. T.

neděle 10. července 2016

Bor 9.7.

Vyrážím kolem osmé ráno. Dva dny restday, hlásí do 18stupňů. Plán je jasný, Kyselina mravenčí. Za tři hodiny jsem u ní. Je příjemně, ale boule nedrží jako minule. Sice pofukuje a honí se mraky, ale i tak je teplo. Během třech hodin jsem měl dva dobré pokusy, kdy jsem se vypotil dva kroky před topem, ale to bylo vše. Probroušená kůže, děravý palec, odřené koleno. Plán nevyšel. Mezi pokusy jsem ještě vymýšlel z Fintové hrany doleva do lišt a hlavně prodloužení do Mravkolva, to bude teprve nálož. Už se oteplilo, zůstávat do zítra nemá smysl a tak to jdu projít nahoru. Polární záře vůbec nedrží, ale alespoň udělám druhý krok. Dále Raptor mokrý, Tvář a Djembe vůbec nedrží. Klasické znechucení z tepla. Ještě se napasu borůvek a domů. T.

středa 6. července 2016

Bor 5-6.7.

Holky jsou stále v Havířově a tak si stesk hlavně po malé jedu vysportovat opět na Bor. Relativně dobrá předpověď, parta a nebýt sám doma jsou hlavními argumenty. Jedu v pondělí na noc, po cestě těsně míjím několik srnek, ježků, zajíců, koček a opilých žen a o půlnoci uléhám vedle Kozlíkovců, Mařkovců a Lukášovců. Ráno teplo, nicméně jde se do akce.
První zastávka Raiden. Po rozlezu dám třikrát poslední krok, lišta docela drží. Pak během dvou hodin tři dobré pokusy, ale je to horší, lišta už nefunguje. Chce to míň jak dvacet stupňů, alespoň pro mě.
Druhá zastávka Hypermax. Po zaktivování opět velice slušné pokusy-dolety, ale hrana nedrží a vždy je něco špatně. Zase nic. Mírně rozladěn jdu podpořit Dejva do nového vysokého supráčka,
ale vůbec to nedrží. Parádní vzdušná silová věc, akorát ten nástup měl být buď z Knock outu, nebo libovolně zestoje. Začínat pravou v chytě a pak brát další o deset cm výš...
Zbytek dne už jen poplakávání v Důlitlovi a Duchovi. Teplo...
V noci bouřka jako blázen, ráno kosa a vítr. Konečně frito!!! Bohužel prolezené prsty a unavené tělo snižují bojovnou náladu, ale nějak bude. První zastávka Nesnesitelný mravkolev. Po dvou hodinách rozlezu a pokusů konečně dobojováno. Podmínka a levá nová pata od Ocúnu pomohla, za mě trochu jiný cejdo. Třetí přelez (asi), síla a parádní boule ( https://www.youtube.com/watch?v=wzlbLzDuNvs ). Mezitím oslava u Mařkovců a Kozlíkovců v podobě Fintové hrany a Báry. Ještě vlezu do Kyseliny a začínám tomu rozumět, ale chce to asistenta. Blbě se to samotnýmu a s jednou maticí zkouší. Vyběhnu podpořit Dejva v Shortu, ale i přes podmínku to vůbec nejde. Je to těžký. Začíná pršet, tak ještě Duch. Drží to, ale síla není, nicméně... Ještě jdu omrknout Polární záři a vypadá to na velkou lásku. Parádní věc!!!
Na závěr překecám Dejva na Kyselinu a konečně se vše vyjasnilo. Zkrokováno a snad připraveno na pokusy. Díky. Dnes vše, v podmínce je Bor o dost větší zábava a to může být ještě líp. T.
Nová láska.

Naladěno jest.

neděle 3. července 2016

Tanvald 3.7.

  Dnes je po dlouhé době příjemně. V Liberci 16stupňů, pod mrakem, pofukuje. Včera jsem dopoledne sekal zahradu a docela cítím páteční dvoufáz, no žádná sláva. Volím opět Tanvald.
Podmínka je letos určitě nejlepší, asi by bylo dobře zabrat. Ale ouha, už při rozlezu opět odletí stup, připadám si jako debil. Buď je to lepidlo starý, nebo neumím lepit, nebo nevím. Prý beton za pár minut. Mezitím se objeví Véna a za chvilku duo floutků Mlejnis s Caldičem. No aspoň bude prdel a matice. Všichni tak nějak ladíme, Mlejnis začne dávat pokusy v Pekle a já dám nečekaně dobrý pokus v Hříchu. Odlomená pata chvilku držela a já padám až v kroku doleva do Antikristový lišty. Mlejnis mezitím pěkný dva pokusy v Hellu, Caldič dává dvoumetrový skok do madla z předskalí, já ještě jeden slušný pokus, na víc už dnes není. Na závěr ještě Mlejnis udělá krok doprava levou v Hříchu, čímž vzniká beta pro dlouhý. Toho jsem se trochu obával, nicméně jede se dál a čas ukáže, co z toho nakonec vypadne. Možná to nakonec v kuse bude těžký po A i po B... T.



pátek 1. července 2016

Tanvald 1.7.

Holky odjeli do Havířova, vedro jako prase a tak ruším další nesmyslný výlet na Bor a volím na dvě hoďky Tanvald a kruhy doma. Moc to nedrží a spodek je docela vlhký, ale zas je celkem síla. Rád bych dnes alespoň naladil první krok z From hell a když bude držet stup, tak i ten vývlaj doprava. Stup drží dobře a tak začínám zkoušet let s několika variantami, ale v poslední fázi vždy povolím. Je 22stupňů a nechybí moc, tak snad to podmínkou trochu zlehkne. Ještě zkouším nešpičkovat pravou nohou pod patou, ale odšlápnout hodně doprava, ale jak pořádně zaberu, stup opět povolil. Lepení číslo tři...
 Přesunu se k nástupu, chyty mokré a mně se nedaří první krok udělat původní betou.
Chyty nedrží, černí a tak zkouším kdeco. Po delší chvíli náhodně přicházím na lehčí program a první krok dvakrát udělám.
From hell tím pádem sedí. Ale Hříchu to snad přidá, že by softová védvanáctka? Pokusy nechám na příště, nechci riskovat čtvrté lepení. Ještě zkouším dolézt z madel uprostřed stěny doprava a rýsuje se další docela pěkná omáčka z již hotových bouldrů.
S klasou to ale stejně nehne, takže případné další varianty asi nemá cenu zapisovat. Nebo? T.
Satánek