úterý 2. května 2017

19.4.,22.4.,29.4., 1.5. Labák, Tygr, Polsko

Ve středu jedeme po dlouhé době zkusit Labák, zima a vítr, 5 stupňů, já bohužel stále děravé prsty. If zkouší Dekra, po chvíli kroky jdou, na pokusy bohužel moc zima. Já ladím kroky, které nikdy nešly a nic moc se nemění. Pak jdeme omrknout Itchyho, po chvíli oživujeme první kroky a pak všechny. Dávám jeden pěkný pracovní pokus, další díra v prstě dává stopku.
 Sobota opět Bivak, kluci už buší, If se přidává a dává jeden moc pěkný pokus v Dekrovi. Itchy s tejpou na ukazováku docela úlet, i tak dávám slušné dva pokusy, kdy skoro přendám nohy. If je v tom betonová, první dva kroky i přendání nohou dělá krásně, bohužel také protrhává ukazovák.
Ještě jdeme omrknout Rosťův traverz dozadu, já skoro nula, If se v tom hýbe o poznání lépe.
Vidím to teď bohužel na delší pauzu, děravé prsty potřebují dorůst, i přes vcelku slušnou podmínku venku.
V sobotu ráno nemohu spát, tak jdu v půl sedmé omrknout Tygra. Je krásně suchý, 3stupně, rychlá snídaně a v půldeváté už ladím. Kůže docela zarostlá, alespoň myslím, ale hned v prvním zabrání pravou za krystal otvírám brutálně ukazovák -  jak konzervu. Zkouším s tejpou a kupodivu to až tak nevadí. Tedy až na výlez, otepluje se, svítí do něho sluníčko a žiletka s tejpou prostě nedrží. I tak ze Standu čtyřikrát dolézám do výlezu, v nejlepším pokusu chybí 5cm do velkého stupu pravou nohou. Točím horší a lepší pokusy s A+ nástupem, vypadá to dobře a dnes musím být spokojený. Bez děravých prstů a v podmínce, ale kdy?
Na prvního máje mi zmizelo auto a bouldermatky, prst stále otevřený, měl bych posekat, ale píše starý dobrý Jedrzej a tak ho jedu pozdravit k Odynovi. Je teplo, ale kupodivu to docela drží. Jeho beta je úplně odlišná od originálu (jak už to tak u něj bývá), nicméně hustá a zajímavá. Jsem zvědavý, kde se nakonec ustálí klasa. Zkoušíme kroky, na víc to dnes není. Mezitím volá If, že tam poslala Těžkýho Dekra, neskutečná radost a pýcha. Tohle ajdo není o žádné kryse, malé dírce, Petráč, traverz, tohle je chlapárna, silovka, hodně kroků ve velkém převise.
 Troufám si směle a subjektivně říct, že asi nejhodnotnější český babský boulder přelez. Pecka Ivčo!!!
 Ještě přejíždíme na Polish star, ale s tejpou a bez kůže už nic. Třikrát tečuju oblinu a debilně letím na zem. Ono v podstatě i za čerstva to bude o prvním strašně dlouhém prsty drtícím fixu, který asi jen tak nezlehkne.T.

Žádné komentáře:

Okomentovat