pondělí 29. května 2017

21.5.-24.5. Kras



Kras!!! Dlouho jsme tu nebyli, loni ani jednou, několikrát to nevyšlo a nyní celkem natěšení jsme opět tu a v komplet sestavě!!! Vždycky jsme o tom mluvili, jak bude Kras super pro malou a on je. Večerní příjezd do Sloupu na parkáč, ranní snídaně, prohlídka hřiště a Starých. Tady je to trochu jinak, než jak si to pamatujeme, vše je o trochu jinak díky terénu, vše až na pár obílených směrů zelené, zasviněné, zaprášené. If hned zkouší novinku u hřiště Smrad dálek, ale v 15stupních a na rozlez nou čens. Přejíždíme na Jáchymku, jsem natěšený na novinku Baselard, na videu to vypadá pěkně a ve skutečnosti ještě líp. Navíc super místo ve stínu u vody, není co řešit. Malá se ještě pozdraví s ovečkama a číčama u silnice a hurá s plnou polní přes vodu do jeskyně.
Dvě
Je ještě vcelku příjemně, jeskyní pěkně profukuje. Kroky nejprve nejdou, pak dobře naladím až na závěrečný vývlaj, který nemůžu hodinu udělat. Blbě se to zkouší, sám a dvě matky je málo, několikrát sebou mrsknu ze dvou metrů mimo ně. Dávám pauzu, If mezitím zkouší Powerbanku, ale je teplo a moc jí to nevoní. Můj flash pokus je tragickej, chyty nedrží a celé je to takové divně defi...
Jáchymka

K odpoledni už jsem docela vystřílenej, dost se oteplilo, naštěstí nějak doladím vývlaj a následně i výlez - dost řeším pravou patu - špičku, kterou by se nemělo šprajcovat o strůpek. Nakonec tedy zkrokováno, přejíždíme na Kiliána, kde bohužel dává po dvou hodinách lopoty stopku hned první dlouhý krok. Škoda. Ve Starých už se nemůžeme dostat ani pořádně do bot, prsty a ruce otlačené, klasický letní Kras. Večerní dětské hřiště ve Sloupu a zítra restujeme, hurá.
Vyhládlo
 Ráno posnídáme a jedeme do Brna do ZOO. Po prudkém výšlapu tomu tady všichni tři přicházíme na chuť a strávíme tu skoro celý den.
Favorit

Péřový frajer

Polední siesta
Je to ten typ ZOO, která je lepší pro zvířata než pro lidi a tak by to mělo být. Ještě se stavíme na koupačku v Blansku na přehradě (super místo) a hurá na Holštejn.
Trampolka u Pepy
Klasická večeře topinka s pivem, malá řádí na trampolíně, musíme být spokojení a taky jsme. Spaní pod lampou nic moc, navíc k ránu poměrně dost sprchne, ráno jsme všichni jak přejetí válcem. Přejíždíme na Jáchymku, skála je naštěstí suchá. Po půhodince rozlezu vítězí vůle lézt nad stavem těla a mysli a jdu na pokus. Vůbec nevím, co a jak bude, hodně kroků a nejtěžší ke konci. Naštěstí prvním ostrým posílám, radost
( https://www.youtube.com/watch?v=XIcnd4UXQjw ). Asi lehčí áčko, nicméně za mě TOP boulder nejen v Krase, díky Štěpo. V dalším pokusech padám vždy ke konci, špička už nedrží, double alá Noo noo se nekoná.
Přejíždíme zpátky do Starejch, začíná foukat a je příjemně. S If ladíme Palmalu, Automatixe a začíná nás to bavit. Ivče to jde parádně, jsme nadšení z pohybu, stopku nám dávají unavená těla a otlačené prsty.
Nářaďovna

Po cestě ještě koupíme motorku a Mercedes a značně unaveni dorážíme k večeru domů. Kras opět nezklamal, doufám, že brzy a ne v úplném vedru opět zpátky. T.


Žádné komentáře:

Okomentovat