neděle 28. května 2017

5.5., 8.5., 10.5, 17.5., 20.5. Labák


  Kůže není, prsty stále děravé, ale je relativně dobře, hlídání máme, čeká nás návštěva, jedeme se provětrat do Labáčku. Jdeme rovnou dozadu a kupodivu je docela sucho. Oživuji s tejpkou kroky v projektu a celkem to jde. Přijdu na zlehčení v překroku doleva, takže dílčí radost. If se připojuje, jsme rádi, že se hýbeme v převise a venku. Další štace traverz, otepluje se a moc to nedrží, ale šance tam je. Ještě mrkneme na Bivak, ten je vpravo úplně zdojenej, levá část dobrý. Ladím konec projektu a asi lehčí to bude přes Dlouhej kouř. Asi desetkrát ze stoje doleva a unavení hurá dom.
  V pondělí Ivči rodiče odjíždějí už dopoledne, je frito, valíme tedy opět aspoň do Labáku. Stav prstů stále stejný, oproti pátku bolí víc hlava, i břicho je plnější, ale co už. Jdeme opět dozadu, dám jeden pracovní, ale s tejpou a v tomhle stavu bez šance. I tak dolézám docela daleko. If ladí kratší verzi traverzu zprava a na třetí pokus i s dramatickým vývlajem přelézá ( https://www.youtube.com/watch?v=RqnekKShXSE  ). Pěkná kombinace, cejdo by mělo sedět. V poslední době se docela přelézá a také točí, což je jedině dobře. Člověk se rád podívá a také odpadají pochybnosti. Nebo? I přesto, že přelez natáčím má If pocit, že si o něco škrtla. Ještě půlhodinu se o tom dokážeme bavit, teč o vzduch se nakonec nepočítá :). Traverz od Rosti docela drží, If ladí, malý progres tam je, už je schopna sundat levou nohu ze stupu, což je crux. Pak už zbývá jen poskok do lepšího, rychle překopat nohy, nespadnout z delšího kroku na konci, k tomu omáčka s nejasným startem a je to :). Bivak sušší než minule, ale s tejpou nic moc...
  Ve středu If zavelí a tak jedeme zase. Po dlouhé době jedeme Rammsteiny, cesta skvěle utíká, Raus rein, psyche is high. První štace Trikolora na Modříně. Je teplo a sucho. Chyty moc nedrží, If není ve své kůži, navíc leze s tejpkou. Ale myslím, že nakonec dobrý, poprvé udělá dlouhý krok na konci sama. Trochu jsme to překopali, příště s kůží, hlavou a odpočatá a budeme chytřejší. Přejíždíme na Bivak, já konečně zkouším lézt bez tejpky a je to znát. Trochu vlhko, ale dá se. Daří se mi opět rozklíčovat začátek Sundekra a na konci vymyslet zlehčení a hlavně překopat druhou část - Těžkou půlku. If zkouší taky Sundekra, ale síla a délka jí (zatím) stojí v cestě. Hlavně se totálně vyndala v Trikoloře, nevadí příště bude líp :). Konečně se dá slušně hýbat, trenky, tričko, převis, chyty, to máme rádi. Další projekty ve hře. V poslední době navzdory vysokým teplotám se to přelezy jen hemží. Spíše bych to nazval degradací boulderingu v Čechách. Rosťa krysař odhodil na chvíli maratonky a leze Apluska na flash, na Petráči se lezou a skoro lezou "osmáčka" v letních podmínkách, atd., kam ten svět spěje :). Ale Džangli potěšil, dobrej zářez na Koňáku řekl bych, Silák jeden dlouhej :).
   Další středu je vedro jako v létě, ale i tak jedeme. A v komplet sestavě!!! V Liberci v deset 19 stupňů, dva tréninky doma na lištách za námi, díry v prstech konečně zmizely!. Jedeme, krásný den, v Kamenici se stavíme u parádního komína
Komín (než půjde k zemi)
a na hřišti, kde borci z Lednice přivezli nádherné dravce na ukázku dětem. Na Bivak dorážíme před polednem, na oko sucho, stín, a teplo.
Piknik na Bivaku
Sundecker bohužel vlhký, tak alespoň části a Šluk ze stoje dvakrát na rozlez. If se vrhá na Běláka, který se jí snad bude hodit na osmičkové kombinace. První seriozní zkoušení a po půlhodině zkrokováno!!! Tohle potěší, můj boulder, navíc pro malé celkem svižné kroky, v letní podmínce, vynikající. Bohužel v dlouhém kroku do topu opět protrhává a s tejpou to na pokusy není.
Já volím ajdo od Weny Shot, na první ostrý pád z mokré díry a vlhké oblinky úplně na konci, druhým s rezervou, třetí už bych nedal
( https://www.youtube.com/watch?v=cw5dOFM7H74 ). Softový, teplota možná 25stupňů, kroky znám. Před třetí to balíme, už se nedá nic.
Pápápápá papapa
Na cestě zpátky objevujeme pěkné koupátko, letní výjezdy v komplet sestavě by mohly být fajn.
  A v sobotu opět, je relativně chladno a fičí, tentokrát bez prcka. Jít dozadu na projekt byl holý nesmysl a pouhé odevzdání kůže, nervů a energie. Ani na Bivaku to nedrží, nechápeme nic. Oba jsme nějací jaloví. I tak If dá dva pěkné pokusy v Běláku a trochu pozmění konec, já opět jen lezu části projektíku a dalších restů. Nakonec opět dobrej trénink, ale čekali jsme víc.T.


Žádné komentáře:

Okomentovat