sobota 13. srpna 2016

Tanvald, trénink, Oybín 11.8 - 13.8.

Ve středu dávám další prstový trénink doma na deskách. Po posledních letních výjezdech a návštěvách campusu v Makaku jsem zavelel a usoudil, že je potřeba nasadit intenzívnější prstovou mučící kúru. Celé tohle letošní vlhké jaroléto docela makáme, shyby, core, joga, ale je pravda, že prsty nebyly prioritou a odezva ve skalách není taková, jakou bych si představoval. Výsledky a cíle jsou chaotické, nepředvídatelné a pocit z pohybu většinou mizerný. Loni byl zlatý rok, sucho, dobrý parťák If a Zákoř a s tím i více bojovnosti a válečné nálady. A také lepší váha. Letos je pořád teplo a vlhko, víc se trénuje, víc se žere, nebo mně to aspoň připadá. Dost breku, zkrátka prsty teď mají prioritu a snad s podmínkou přijdou přelezy a hlavně opět dobrý pocit z lezení.
  Odpoledne se vyjasní, If je sice nějaká bolavá, ale odpočatá a tak navrhuji, jestli se nechce protáhnout někde venku, třeba na Havranovi.......Pro mě vynikající pocit a pro If velká pochvala. Mám z ní radost, maká a sklízí. Ve čtvrtek je podmínka, jako dlouho nebyla, cítím se po tréninku docela dobře, nálada je po včerejším If performance bojovná a tak jedu zjistit, co můj projekt v Tanvaldu. Tření, sucho, dneska to tam pošlu... Hned při rozlezu zjišťuji, že nejsem schopen vylézt boulder ani ze stoje, tělo nefunguje, špička ani pata nedrží, prsty se kroutí. Včera se tedy asi docela lezlo. Bezva, další výjezd se špatným pocitem. Alespoň nástup z Hellu v podmínce zlehknul. Ale ten vršek po přilepení stupu je jako vyměněný. Zkouším ještě variantu z Inferna spodem doprava a v jednom z pokusů trefuji kostrčí špičatý šutr. Pro dnešek už stačilo, jen do mě a pořádně...
Dnes před semifinále svěťáku dávám celkem solidní trénink doma a odpoledne jedeme s If prozkoumat bouldry u Žitavy. Caldič perfektně poradí cestu a tak mu volám už jenom čtyřikrát, kudy a kam. Nakonec vylezeme až na kopec a bouldry nikde. Naštěstí potkáváme známého z Bahry, který nám ukazuje téměř všechny místní skvosty. Pár problémů je přímo parádních, Shark attack, Sputnik8, Treibjagd, spousty opravdu velkých stropů a šart. Bohužel všechno po nočním dešti prochcané, dvě matice taháme po kopci zbytečně. Ale určitě tu nejsme naposledy, další pěkné místo téměř za barákem. T.

Žádné komentáře:

Okomentovat