sobota 26. listopadu 2016

23.11. + 26.11. Labák

Hlídání máme až ve středu a tak jedeme zkusit zase něco poblíž - Labáček. Je dost teplo, kolem osmi stupňů, Bivak stále - opět totál prodojenej a tak jdeme dozadu. Na Ivče je vidět chuť lézt na max. a tak ihned ladí - co přijde pod ruku. Nejprve konec Morfa, zde je znát čerstvá síla a vcelku rychle krokuje. Je menší a tak musí vypustit patu za levou přídrž a pak teprve do bočáku. Potom zkouší začátek, naše beta je na ni moc do ramínek a tak vymýšlíme přebrání pravého chytu a levou patu v madýlku, docela to funguje. Paráda, další ajdo zkrokováno.
 Já po chvilce rozlezu dávám Morfo, softové áčko, kde mi to vyšlo ještě z patou až do bočáku, žádné překvapení na závěr jsem bohužel nenašel ( https://www.youtube.com/watch?v=dTwWcuAlh0I ).
Po dlouhé době funguje tělo a lezení nás baví, žádné přemrzání. Dávám ještě dva dobré pokusy v A+ propojce do Bílého máje, bohužel s blbým programem. I tak dolézám daleko a jsem spokojený. Ještě se přesunujeme na Stratosféru, ale nedrží to.
Dáváme dva dny rest a vyrážíme v sobotu. Stavujeme se na Bivaku, který je - KONEČNĚ suchý!!!
Tedy, jakž takž a jakoby, teplota mírně nad nulou drží vlhkost ve skále. Zastávka se protahuje na dvě hodiny, v Ivce bouchly saze, po rozlezu celkem lehce dává Dekra ze stoje a roztáčí zmrzlé kolo pěkných pokusů.
Dvakrát tečuje pravou rampu, zvláště ten druhý pokus byl parádní. Lezla rychle, mírně na riziko a chybělo opravdu málo. Podmínka spíš průměrná, hlavně kosa na silové kroky, mám radost. Teď už to může kdykoliv lézt v tréninkovém modu a vím, že to v suchých 12 stupních pošle s rezervou.
Kolem druhé se přesunujeme dál, ale bohužel na dlouhé bouldry je dnes kosa a ani to moc nedrží. Trvá dlouho, než se člověk zahřeje. Dávám dva dobré pokusy těsně pod výlezovou lištu, ale zmrzlá bandaska dává stopku. Ještě zkouším Bílý máj extension (výlez nahoru), ale padám při směně nohou pod stropem. Každopádně mi přijde originál Red zone (tedy slezem dolů) určitě lehčí, než jak to lezl Ondra a srovnatelná s dolezem Bílým májem. Tam je dlouhý krok do moc neberoucí lišty a blbé trefování zapuštěné kapsy, v originál RZ dobré nabrání chobotnice a těžší krok do lišty.
A pro dlouhé tuplem, nemusí se měnit na stupu pod stropem a jde to celkem lehce poslat vzduchem rovnou na předskalí. Těším se na obě verze, kroky a lezení jsou to parádní. Pro dnešek stačilo, nic se nevylezlo, ale co už. T.

PS: Vyhozené rameno z Morfa mám ještě teď! If

Žádné komentáře:

Okomentovat