pondělí 17. prosince 2018

Zimní radovánky I

Mňamka
5.12. Sasko. Ve středu ráno doráží Džangli do Libáče a jedeme směr počasím nejistý Labák. Vyběhneme i s maticema pod Lajnu, ale pár chytů proteklých, tady pšenice nepokvete. Záložní plán Ion a Shiva, nakonec skončíme na Shivě. Tady je dobře, na slunci snad patnáct stupňů. Pár nově popadaných šutrů navádí k opatrnosti, bacha na to! Druhá půlka jde standardně slušně, zkouším tedy to, co (nyní) nejde - do dírky a z dírky. Společnými silami přicházím na snad lepší řešení. Odpadá kumite a vis na dírce. Dnes nejsme oba v nějakém laufu, Džangli ale leze nejlíp druhý a třetí den v kuse a já jsem rád, že se to tu snad opět otvírá. Na závěr ladíme vcelku ostré sedmbéplusko a mizíme na bus do Liberce (který stejně ujel).
Dinopark!
8.12. Sasko (Labák). Další solo akce na oblíbené místo. Výšlap mokrým lesem, u Shivy opět dobře, teplota kolem osmi stupňů, ideální podmínka. Po rozlezu dám tři pokusy od začátku, ale pokaždé nechytnu dobře dírku a padám. Je pravda, že jsme včera doma trochu cvičili, ale i tak mi bohužel v kuse přijde lepší původní kumite verze. Pravačka dnes lepší, ale stále slaboučká. Z rozpažky s rezervou dolezu, ale na to se tu nehraje. Přejdu k Immě, spodek super, vršek mokrý. Vyzkouším novou betu a funguje dobře, škoda vršku. Ještě přejedu za klukama do Hřenska, Magnus a Zeros zkouší Benyho majstrštyk Středozem a nakonec i přelézají, já si jen zopakuji kroky. Na to, jak bylo v Liberci mokro, tak se dalo opět parádně zalézt.
12.12. Sasko. Po dlouhé době jedu s Ivčou, i když dnes je extra hnusně.
Hnusně nebo krásně?
Kolem nuly, chvíli prší, chvíli sněží, v Hřensku mokro a mlha, jedeme k Ionovi do jeskyně. Tady už vesele lezou Zákoř s Magnusem, který právě poprvé udělal klíčový krok v Plastikovi. U něj to znamená jistotu zápisu. Kosmodrom bohužel mokrý, tak blbneme v jeskyni. Levá ápluska na rozlez i kdykoliv jindy nula bodů, Ivča zkouší Šou a Plastika, hýbe se, ale vždy to pokazí nějaký humpolácký krok. Pro mě je to tu totální antistyl, tučné staré tělo na tesaných dírkách těžce protestuje. Mokrý psycho Sprint rychle vzdávám, se Zákořem zkoušíme nádherného Iona, stopku dává druhý a další krok po nahození špiček, zbytek si umím představit.
Mudrování nad vysokým Ionem
Magnus mezitím předvede nádhernou podívanou, podle očekávání přelézá Plastikmanna, ihned vyleze mokrý Sprint na oživení a za pět minut pošle celou kombinaci. Výborné, hrozně zesílel a evidentně to není jeho limit. Koblížky a koláčky jako palivo mu evidentně svědčí a to mu hodně závidím. S Ifkou to tu balíme, chceme ještě sáhnout do Eiszeitu a Tarty. Pochod nekonečný, ale Eiszeit naštěstí suchý a Tarte až na vršek také. Ivča na rozlez dolézá do díry v Eiszeitu, mně se do ní bohužel vejdou jen dva prsty. Utíkám do nádherné Tarty, dolézám do klíče, ale dnes to nevymyslím. Ivče jde Eis parádně, do lišty se dostane, potom se snažíme vymyslet přidání, poslední psychokrok s malou pomocí. Super místo, krásné bouldry, určitě tu nejsme naposledy.
Ajscajt
14.12. V pátek nám to nedá, hodím malou Ivču do školky a jedeme opět na místo. Sice nejsme úplně freš, ale babička dnes ještě může hlídat, hurá ven. Dnes je trochu větší zima, ale skála je dopoledne ještě vymrzlá a docela to drží. Ladím na rozlez vršek Tarty, několik nálezů trvá, než identifikuji správnou bouli na pravačku a potom posílám
( https://www.youtube.com/watch?v=OaUP99kvEPQ ). Nádherný vysoký problémek. Hned zkouším sit start po malých lištičkách, naštěstí tam narvu prsty a krokuji. Ivča po nastudování vidka krásně a opakovaně udělá těžké přidání ruky v Eiszeitu, potom i krok do madla a po nasrání s rezervou přelézá celou klíčovou pasáž. Chybí tedy dva lehčí dlouhé silové tahy na začátku, které udělá vždycky. Paráda! Dávám pěkný pokus v Tarte Tartin, padám na únavu nahoře v klíči. Otepluje se a nejsem schopen pobrat lišty na začátku. Opět pauza, Ivča dává první ostré pokusy, kdy padá vždy v přidání levé ruky do lišty, dochází a zima. Jdu na pokus, vše funguje a přelézám Tarte Tatin
 ( https://www.youtube.com/watch?v=47cNGT40eic ). Kompletní linka od Scholzíků, díky! Ivka ještě stihne dva tři pokusy, ale už to tam není. Zkouším také, díra zlobí, ale i tak nakonec těžce krokuji, nejtěžší v kuse bude závěrečný krok do topu. Ještě pokukujeme po nádherném projektu ubíhající žílou doleva, ale to bude asi jiný level. Jsme nadšení z kroků i místa, večer opět zkoukneme oblíbený filmík od kluků z Gulagu a zítra s malou hurá někam za kulturou - opět Dinopark.
16.12. Žitava. Dnes jedu jen na odpoledne a trochu ztřeštěně na sněhem pokrytý Topfer.
Podmínka
Je mírně pod nulou, ale nefouká a není hnusná zima jako minule. Vršek TSV pod sněhem a hlavně ledem, ale to dnes nevadí.
Progres!
I když. Po rozlezu dávám rekordní pokus, kdy dolezu do díry a smekám, ještě zjednodušuji dva kroky. Po pauze dávám konečně celou spodní pasáž a dolézám do dírky v plotně, zbytek je dnes zavřený, ale dalo by se ještě pokračovat. Mám radost, pro mě hodnotný polotovar. Ještě zablbnu v Pavučině, zkouším mrtě způsobů, ale dlouhý krok opět neudělám. T.
18.12. Labák
Hlídací babička odletěla do Karibiku, a tak nám nezbývá, než se vystřídat. Jedu tedy směr Labák. Delší čas jsem tady nebyla. Zkouším se rozlézt v Shotovi, docela to jde, podmínka bídná, je mlha a vlhkost ve vzduchu je v chytech znát. Dávám dva dobré pokusy, kdy padám ve skoku do levé lišty, kterou jen pohladím, závěrečný skok do mokrého madla už je lehký. Namotivuji se ještě do Bílého traverzu, ale boule vůbec nedrží a těžko se mi nalézá do klíčového kroku, dvě matice jsou i tak málo. Decker totálně mokrý, klíčová placka nachcaná, nedá se zkoušet. Nevadí i na tuto podmínku to byly dobré pokusy. Škoda zmrzlých pazourů. Všem přejeme krásné Vánoční svátky plné pohody a ať to vyschne a krásně drží! Lezení zdar! If.

neděle 2. prosince 2018

Podzim přeje radovánkám II

Spinouš
21.11. Sasko - Labák. V devět ráno nabírám Magnuse a jedeme směr Immanenz, kde už na nás čeká Džangli. Vše vypadá dobře - teplota, rozlez, motivačka, vyčištěný dolez od Magnuse. Kluci zkoušejí low, ale Kadejova pata jim nevoní. Já první pokusy, ale přichází rozčarování. Stále zmrzlé prsty a tělo, nějak to nedrží, prostě to nejde. Počítal jsem s tím, že to třeba pošlu a málem jsem ani nenastoupil. Dnes bych si dal pětku - propadák. Džangli ještě zkouší super projekt vpravo a raději dnes mizíme do Čech. Rád bych zkusil kroky v Muletě a Lajně, Džangli je pro a Magnuse demokraticky přehlasujeme. Nakonec je rád, pošle hustý projekt přímo stropem a s možností prodloužit. Džangli ladí svůj projektík zleva doprava a já jsem nadšený ze starších věcí. Přístup šílený, ale strop a místo naprosto parádní.
Parádní hřiště
Nakonec kroknu Muletu a v Lajně chybí dva kroky. Je to tu super, strop, patičky, stisky, docela atypický kroky. Necháváme matice a za tmy mizíme jakoby regenerovat.
22.11. Labák. Druhý den po desáté opět pod parádním stropem. Tentokrát volíme lepší přístup. Mám trochu očekávanou lehkou obrnu, Džangli vypadá freš jak jahoda. Hned první ostrý pokus, kde dolézá nečekaně daleko, v podstatě to mohl seslat. Já po delším rozlezu přelézám Muletu ze stoje a dávám dva dobré pokusy, kdy těsně nefixnu do daleké police. Zase ta pravačka nepodržela. Džangli další dva tři pokusy, ale už je tělo slabší a vždy je něco špatně. Zkouším dokrokovat Lajnu a nakonec se daří, druhou půlku překopu a vcelku rozumně zkrokuji, paráda, tady je skoro připraveno. Ještě zaběhnu na Magii, ale strop je mokrý, hrozí další placák. Někdo (asi víme) nabílil druhou hranu u Magie, vypadá to taky moc dobře. Džangli ještě zkusí a nakonec i krokne pravý začátek do Mulety a Lajny, čímž se otevírají další směry a velká čísla. Dnes parádní, rozhodně tu nejsme naposledy.
Strůpek
V sobotu jedeme s malou do Prahy do slibovaného Dinoparku. Na druhý pokus nacházíme, bohužel jsme počítali s tím, že to bude vevnitř. Pár dinosaurů na střeše, docela zklámání na Pražáky. Ale spinouš byl velkej.
Hovado na střeše
25.11. Sasko - Labák. Včera večer píše Kadej, že Sasko superpodmínka, seslal mj. Shivu. Paráda, v neděli vyrážím na Immu. Jsem tu už v deset, je to suchý, lepí to a není zima jako minule. Ideální podmínka řekl bych. Tělo už dávno nemám pod kontrolou, takže mě nepřekvapí, že nejde pro změnu krok z díry. Nejsem schopný posunout levou nohu výš, abych nabral vyšší hranu. Předminule i s Kadejem tu nebyl problém, čtyřikrát za den v kuse, teď nic. Zase pravá ruka, nebo vytaženější Miura, nebo vážně nevím. Ani už se nerozčiluju, protože to nepomáhá. Překopu tedy kompletně program, crux teď je mohutný vývlaj. Byl jsem tu blízko přelezu, bouldr vážně není extra těžký, přesto taková komedie a zrada. Přejezd k Muletě, tady je tepleji a chyty docela černí. Ze stoje v pohodě, ale na silové kroky už jsem vyndanej. Ještě kroknu cejdo vpravo a mizím.
27.11. Labák. V úterý po desátý opět pod Lajnou, Džangli mě zase ukecal. V Libáči klasicky hnus, tady je luxusně, chyty drží, zima není tak hrozná. Na rozlez pravý cejdo, jeden rozmrzávací pokus, dalším na pohodu ( https://www.youtube.com/watch?v=FSi1V84vSlY ). Lehký a pěkný. Hned zkouším Muletu, která mě tu akorát brzdí a shazuje z dlouhého kroku. Tři dobré pokusy, pak vymyslím stup ve stropě, další dva pokusy a opět pád v dlouhém kroku. Těsně a čím dál líp. Ach jo. Džangli tu má jen dlouhý bejda a výš, nejprve zprava, ale dochází mu, pak dává dva hodně dobrý pokusy zleva do Mulety, chybí opět málo. Ještě pošle další brutál rozpažkový strop vpravo. Já ještě docela pěkně nalítám druhou půlku Lajny a s probroušenými prsty a maticemi na místě před třetí takticky ustupujeme. Co bude zítra, (od)padne konečně Muleta?
28.11. Labák. Dopoledne opět na místě, tentokrát vezu Džanglimu na hraní Magnuse. Kluci se parádně rozlezli, jedou si jinou ligu a jejich vzájemné štengrování je ku prospěchu. Je až neuvěřitelné, jak se u nich během krátké doby zrychlil přelez těžkých bouldrů. Áplusek i béček mám kroklých opravdu hodně, ale přelézt je, to je velký rozdíl. Rychlost přelezu rovná se výkonnost. Hold jiná doba a mladý maso. Je kláda, v Liberci bylo ráno minus sedm. Ale tady se nějak rozpinkáme, tření dobrý, akorát mám probroušeno a nikomu nám dnes nedrží Muletí výlez. Džangli dá opravdu parádní pokus ve svém projektu zleva - padá nahoře v Muletě v kroku do dírky. Odnesl to stativ a kluci si překopali výlez. Mně jde dlouhý krok dobře, dám dva pokusy, ale opět pád. Naštěstí Magnus poradí přídrž, která konečně vyřeší zápletku. Ještě překopu po vzoru borců výlez a dalším konečně posílám
( https://www.youtube.com/watch?v=oiM2DEprnoY ). Tímto programem bych to asi vylezl hned napoprvé, detail - přídrž, která mě nenapadla. Pěkný bouldr. Magnus mezitím posílá prodlužku zprava do Mulety, Džangli už horší pokus, třetí den si tu neumím představit. Zkouším ještě program Lajny a vcelku rozumně dolézám ze stoje z Mulety, těším se příště na pokusy. Kluci jdou ještě blbnout doprava do stříšky, já na Magii. Tady je kláda a vše při starým. Dostanu se pravou do dírky, neudělám posun nohy a krok do další lišty, zbytek dobrý. Chce to být čerstvý a dlouhý. Tak zas někdy (brzy?) příště.
Magie
1.12. Žitava. V hlavě mám Lajnu, ale Džangli se tam jel uspokojit včera, mezitím napadl sníh a je moc škaredě. Zítra líp asi nebude, nabalím auto směr Hřensko a okolí. V tom píše Kadej, že jedou zkusit Žitavu, nedá mi to, je stejně hnusně a tak jedu nakonec tam. Na místě ledovka, omrzlice, vlhko a ledový vítr. Na kopci je kupodivu o trochu lépe, akorát je odporně vlezlá zima. TSV vymrzlý, pozdravím mocnou polskou ekipu a nadvakrát se snažím rozehřát.
Tlupa mocnych
Benzínový ohřívač na ruce hluboce selhal, až za déle než hodinu jsem schopný se trochu hýbat, švihadlo jsem samozřejmě nevzal. Dávám nečekaně dobrý pokus, kdy se relativně čerstvý dostávám těsně pod nástupovou díru cejdové verze. Uff, mám radost, drží to, ale mrznu. Totéž jsem dnes schopný zopakovat ještě dvakrát, jsem spokojený.
Tohle neomrzí
Výlez je dnes stejně pod ledem, skoro za tmy zajdu ještě na Pavučinu. Dlouhý krok neudělám, ale dvakrát líznu díru, šance a další možnosti řešení se snad otvírají. Totálně promrzlý to dnes s radostí balím. T.

pondělí 19. listopadu 2018

Podzim přeje radovánkám

 17.10. Modřín. Dnes jedu na pohodu a nalehko, ráno mě nabírá Magnus, na Modříně krásný podzim a teplíčko. Magnus ladí přímýho Wendola, ale Aix na slunku dnes nejde. Ještě sáhne do kotle za rohem (7B+ ?:)), ale je to těžký. Já po aktivaci ladím druhou půlku Wendola, není to špatný, ale je toho hodně. Bohužel dnes nefouká a drží to hůř než minule. I tak dobrý, za dvě hoďky toho máme dost. A tím dnešní protažení skončilo, zapytlíme (opět) Musculuse i Čaromága, Magnus ještě zkusí Attak a Kotrmelec a krásně opálení a opaření se raději vytratíme. Trochu jiná cejda.
Rosteme

Poslední letošní ohýnek

 19.10. Polsko. V pátek jedeme s Ivčou skoro už klasicky do Polska. Od rána tu jsou Džangli s Magnusem, tak snad bude veselo. Naoko podmínka, ale nějak to černí a nefouká. Magnus sází pokusy v celé Gejtě, ale končí někde v půlce traverzu, Džangli dopoledne poslal Gejtu a teď už jen nadává, jak je to tu strašný, což nepřekvapí a ani nebaví, If dává první ostré v Czech staře. Třikrát dnes přeleze spodek a tečuje okolí škudliny, což je pecka! Já dám tři pokusy v celé Gejtě, ale také končím pod škudlinou. Prolezu si ještě Polish a není to vůbec špatné, dám jeden odvážný pokus v celé a blbě nabírám oblinu. Že by šla Polish dříve než Gejta? Dnes dobrá již pokusovací sešna.
 21.10. Polsko. A v neděli opět na místě. Podmínka o poznání lepší, jediné co je trochu špatně je jen den odpočinku. Hold starý tělo už jaksi neregeneruje. I tak asi letošní nejlepší Poreba. Nikdo tu dnes není, nikdo nenadává, je klid. Ivča nasází čtyři pokusy v CS, poslední pokus byl vynikající - prsty přesně ve škudlině, ale tělo už vyplivlo. Dnes byla i dost zima a byl problém být dobře zaktivovaný na pokusy. Já tři velmi dobré pokusy v Polish, jednou už jsem nandával patu doleva nahoru. Chce to dobře nabrat bouli a pak zabrat pořádně do stupů, to je pro mě klíč.
Klepeto
Jinak všechny kroky dnes šly dobře, tření bylo znát. A úpon tady nebolí. Dnes vynikající, snad to nezachčije. Ještě přejedeme na Klasiku, ale tady je na slunci snad pětadvacet a vůbec se nechytáme.
 22.10. Žitava. Druhý den jedu jen na krátkou odpolední do Žitavy, TSV nedá spát a zítra hlásí mokro všude. Je zima a vlhko před deštěm ve vzduchu. Síla po včerejšku není, rozlézám se ve výlezu, který by měl být za cé. Snažím se pečlivě ladit a pokud možno vymyslet nejlehčí betu pro celý bouldr. Po hodině zlobí jen poslední krok, který je ale hrozný. Člověk drtí zrní, nohu na nestupu, druhou nohu pod převisem, za zády smrk a mrcasením se vypinožit do plotny. Hrůza. Po čase dám krok lehce, jdu tedy na pokus, ale vždy je něco špatně. Dám asi šest osm nálezů a padám vždy v tomto kroku, odděleně ještě dvakrát, síla dochází úplně a už za tmy mě dnes naštěstí vysvobozuje předpovídaný chcanec. Tady bude ještě hodně legrace. 
Převísek
26.10. Žitava. Malá je celý týden dost nachcípaná, chytnul jsem to taky, bohužel. Zvěsti o školce nelžou. V pátek odpoledne nevydržím a jedu na půl plynu alespoň do Žitavy. TSV vršek vlhkej, ale postupně se to dá držet. Cca po hodině přelézám 
( https://www.youtube.com/watch?v=7MhC9tpjDpE ). Dnes to nedrželo, navíc cítím klouby a prsty, hnusnej a blbej poslední krok. Snažím se ho nějak zlehčit, bohužel tady se bude ještě padat. Jdu ladit do stropu počáteční kroky a jsem mile překvapen. První a třetí krok super, druhý doladím a čtvrtý zlehčím. Krok do brambory původní verzí s bolavou kozou udělám opakovaně s patou. Je už prd vidět, ale jsem nadšený, jak to začíná pěkně zapadat. Výborné dvě hodiny venku. 

Kozí beta
27.10. Žitava. A v sobotu opět na místě s If. Dnes je lépe než včera, další sešna na Treibjagdu. Kroky jí jdou klasicky dobře skoro hned, pokusy nic moc, prostě je to dlouhé a dochází před hranou. Chce to podřadit a běžet, nebo lézt alespoň - no rychleji. Pauza, jdeme k TSV. Dnes nadšení, po aktivaci a i díky podmínce dávám první čtyři kroky v kuse, spojím čtvrtý a pátý krok (pravou do brambory) a klíčovou pasáž až do cejda trochu zlehčím a dám opakovaně. Na to, že mám chřipku a tučný břicho z medíků a bébéček to není špatný. Výlez dnes nahned, drželo to. Uff, co s tím? Potrénovat, počkat, dát se do formy, nebo ujezdit, umlátit, ujebat? A bude to nakonec bejdo? Snad jo, mrtě kroků a mezikroků ve střeše + nejistý výlez alá Tygr. Ivka namotivovaná dává konečně výborný pokus až za hranu, další už horší. Dnes dobrý. 
téesvéčko

31.10. Polsko. Ve středu nabírám Ivču a jedeme bojovat s chřipkou do Poreby. Počasí super, akorát na místě je banda Poláků v čele s Jedrzejem. Šest lidí na dvou metrech čtvorcových je přespříliš, už jen se rozlézt je nadlidský úkol. Navíc za necelé dvě hodiny se stmívá. Tření dnes navíc velmi dobré, nebyla zima a fungovalo tělo. Stihnu dát tři pokusy v Polish, jeden výborný rekordní, Ivku zlobí skok, i tak vymotá také tři pokusy, jeden super. 
1.11. Žitava. Druhý den máme sraz s Džanglim v Žitavě. Po pětiminutovém rozlezu přelézá Treibjagd, elegantně vynechá těžký začátek a těžký krok na konci :). Přesun k TSV, moc to nedrží, trochu to černí, ale postupně se to malinko lepší. V podstatě si zopakuji vše z minula, kroky jdou i přes únavu velice dobře, Džangli také krokuje a to úplně jinak. Na závěr si dáme standovou verzi. Přesun na Sputnik, kde Džangli velmi suše za deset minut přelézá, já opět nula. Poslední štace Pavučina, Džangli nakonec krokne, mně chybí už jen metr do madla. 
4.11. Sasko. V Liberci mokro, vlhko a i v noci teplo, Ivča chudák včera vyrazila do Žitavy. Vše ovapkované, mokré ze vzduchu, bez šance cokoliv lézt.
 Dnes mám domluvenou internacionální sešnu s Kadejem v Sasku. Silnice celou dobu mokrá, vlhkost ve vzduchu, ale tady je skvěle. Rozlez u Shivy, která se líbí, drží to, druhá půlka nahned, ale bohužel nejsem schopný udělat krok do dírky. Stejné jak minule, prostě pravá ruka mrtvá, úpon nebo jsem totálně zeslábl. Kadej využívá délky a nadšení a sází první krokovací - ostré pokusy. Po hodince šramot a hle, duo bratrů Siláků. Pecka, dnes bude ta nejvyšší kvalita a taky je! Štěpa super flash pokus a po pár dalších sešle Shivu, Martin se zhlédne v parádní a brutální direkt variantě, za necelou hoďku pošle kratší i dlouhou verzi. Uffff!
Přesun k Immě, která se samozřejmě extra líbí, Tom téměř vystříkne nadšením. Zkouším Jedlovu verzi s přídrží a funguje to, další zlehčení. Co potěší ještě více je fungující pata! Kadej mi půjčí Miuru a krok zlehkne, udělám ho skoro pokaždé. Mám radost, tady se bude konečně pokusovat. Štěpa po pár pokusech posílá, Kadej má jeden hodně dobrý pokus, no a Martin, aby se nenudil, třikrát skoro vyshybuje Immu do madla! Strašně vynikající a potupné zároveň. Bráchové mizí, my ještě za tmy bušíme co to dá až do úplného vyčerpání. Další parádní den.
Polish man in Sachsen ja!
6.11. Žitava. V úterý frčím hned ráno alespoň omrknout stav skály a další parádní bouldr od Magnuse. Noční běžce nacházím vcelku snadno a bouldr je až skoro k breku vynikající.
Další pecka za barákem
Těším se na pokusy. Odpoledne jdu s malou po dlouhé době do ZOO, If jede na odpolední šichtu na Naháňku.
Ivča s kaferákem

Jako živí

Táta, máma, mimi
Kroky jí jdou klasicky nahned, prý to moc nedrží, další pokusy a pády na bandasky za hranou. Nevadí, trénink dobrý.
7.11. Žitava. Dnes bych rád do Poreby, ale ráno píše Džanglmen, že haha Žitava s Magnusem. Dobře teda, jedu za klukama silnýma. Potkáváme se na parkáči, Mlejnis čeká u kříže, první zastávka u Frízra. Další bomba linie, velký převis, psycho velký kroky, na rozlez to není, nula bodů. Magnus pěkně posílá. Přesun k TSV, bohužel chyty v převise dnes nedrží, nelepí to a tak je to celý den. Chvilku blbnu, ale není to ono, jdu za klukama na Pavučinu. Džangli parádně posílá, Magnus mega dobrý pokusy v celé úchvatné linii. Chvíli zkouším Džangliho verzi, ale je to dálnice, klíčový krok jen naznačím, ale šanci tu snad je. Bohužel nejsem schopnej udělat kroky ve výlezovém béplusku, pravačka je slaboučká, tady je to kurva znát. Přesun k TSV, kde se podmínka nezlepšila, ale i tak slušné pohýbání se. Přes pěkné cejdo, které Džangli rychle posílá přeběhneme naproti na kopec na Noční běžce, Džangli super flešový pokus, na druhý posílá, já se budu muset brzy vrátit na doladění, silácká beta buch buch pata pata přeci jen není pro mě, nebo? Bojuji s výlezem, který nakonec přeci jen zlehkne. Super den se silnýma a velkýma chlapama.
8.11. Žitava. Ráno mi to nedá, hodím malou do školky a jedu zkusit kroknout Běžce. Před devítkou už osahávám chyty, je příjemně a drží to. Během půlhodiny docela překvapený poměrně dobře zkrokuji, nejtěžší je se dostat pravou do police, tady je délka opět znát. Naštěstí jsem poslechl a zakoupil ZBRANĚ. Hrozně tu pomůže pravá Miura, tvrdá pata se vůbec nedá srovnat s blátem od Ocúnu či Pythonou. Dávám pár pokusů, dvakrát se dotknu levou botou stěnky, postupně vše hraje, v nejlepším pokusu padám s oběma rukama ze zelené police, výlez se silou šel dnes z první. V jedenáct mám deadtime, abych stihl školku. Mega zábava. Odpoledne předám auto a posílám Ivku nalehko opět na místo. Půjčuje si matice od Pavučiny a rychle běží pod Trejbjagd. Rozlez jde dobře a padají další pokusy. Opět pády za hranou, změna programu ve střední části a je z toho skoro noční rekordní pokus. Pád z lišty, natečeno. Stačilo zvednout nohu. Dobrý, zatím to baví, progres tu je, chybí kousíček. Příště to prý už pošle!
11.11. Sasko. Po zbytečně vyzevlené sobotě, kdy je venku suprově píše Kadej, že dorazí na Immu a tím rozhodne o nedělním plánu. Dorážím dřív, celý den je parádně a drží to. Rozlez tady docela peklo, ale za půl hodiny se to zlepší. Program učesaný, doráží Kadej s kámošem, dnes se opět bude bušit. Dávám první pořádný ostrý, který je rekordní, dolézám do díry pravou. Miura tu řeší klíčový krok, hotový zázrak. Dalším padám se zmrzlými prsty v kroku do hrany, to bylo blízko! Tom po chvíli pěkně posílá, já dám ještě pár pokusů, dvakrát opět tečuji hranu. Opět pravá bolavá ruka selhala, ale i tak to bylo blízko. Tom zkouší low a nakonec vymýšlí dobrou betu a poctivě krokuje, což je pecka!
Tom mile překvapil
Ještě přejedeme na Tlukot, Miuří pata funguje i tady výborně, klíč se tedy posouvá o kroky dál. Jsme vystřílení, Tom i tak nakonec udělá téměř všechny kroky.
Bejdo se líbilo
Balím to už za tmy o něco dřív, další parádní den. T.
12.11. Žitava. Někdo zevluje, někdo regeneruje. Po neuvěřitelně vyčerpávající šichtě za monitorem konečně můžu vyrazit do Žitavy, zarostla mi (na prstu) díra, a dost se těším do přírody. Jedu tam, ale nějak podezřele vyklidněná. Někdy je to možná klíč k úspěchu. Nabalila jsem vše potřebné i mnoho nepotřebného, však v rámci tréninku je to v pořádku. I přes ten náklad se mi jde nějak lehce...je to dnes celé jakési jiné, možná je to tím půstem? Nemám moc času, za chvíli bude tma, mám sice lampy, ale i tak házím stíny, takže docela spěchám. Rozlez kvalitní, výlez plotnou hned...hm..dnes to jde nějak lehce. Jdu na pokus, první pokus padám v hraně, dobrý. Druhý pokus to samé. Před dalším pokusem zacílím na pády z hrany, chodí pešek okolo....a hele musím to jít jinak. Při mudrování a hledání šutru pro podporu mobilu potkávám Džanglika s Marcusem, prý ať ještě zaberu. Dalším pokusem za lehkého šera přelézám, mám docela zmrzlé ruce, a to je 12 °C! Konečně se to povedlo, dost mě to potrápilo
( https://www.youtube.com/watch?v=aoTKAYj5Dvg ). Kroky lehké, ale na mně dost dlouhé (cca 22 kroků), nejsem lanař. Vyklepu ruce a nalézám do Tomova počinu, alá výlez bez hrany platňou za 7C+. Za tmy přelézám, lišty trochu mazlavé, ale jdou podrtit ( https://www.youtube.com/watch?v=U0YTEflugkA ). Rychle balím a peláším do auta a za Ivčou. Lezení zdar! I.
14.11. Sasko. Dva dny restu a valím na Immu, chtěl bych to konečně dolézt. Včera totál mokro humr, ale sázím na vítr a saské klima. Hrana naoko suchá, ale vršek žalostný, je sice příjemně teplo na starý tělo, ale nefouká a, no nelepí to. Kroky jdou dobře, ale hned na rozlez vystřelím z mokré výlezové plotny nekontrolovaně na placáka ze třech metrů do hlíny, kurva jsem celej. Výlez až nahoru za šest á by byla dnes sebevražda, pád dnes beru jako varování. Postupně dávám pokusy, jednou tečnu opět hranu, delší pauza, další dobrý a rekordní pokus, kdy doskočím hranu, přeberu jí, bohužel blbě nasadím levou patu a odevzdaně letím zas tam, kam patřím. Za sucha je tu už dávno posekáno, dnes by se dalo spadnout - vystřelit opět i z mokré plotny. Ach jo, zase hovno, na které jsem letos téměř pravidelně zvyklý. V kombinaci s chromou pravačkou je to teď vážně paráda. Nedá se pořádně cvičit, není Síla a venku je dobře. Navíc v kombinaci s tím, co lezou kluci, nebo si někteří zapisují, je to pořádná zkouška resistence. Ale nejen přelezy je člověk živ, zážitky z posledních výjezdů, těch nových špičkových bouldrů a hýbání se v nich je stále velká zábava. Letos byl hlavní cíl přelézt deset bouldrů nad áplus, místo toho jen výmluvy, bolístky, smůla, HLAVA a vše dohromady.
A těžkých bouldrů, kde byly výborné pokusy a mohlo to cinknout, také nebylo málo. Letos se to nějak doklepe a pokud se zlepší pravačka, plán se přesouvá na další rok. Nějak to bude, dobrý to snad ještě bude...
 Z Immy ještě utíkám zkusit krok do Šivy. Přicházím na lepší zatížení levé nohy při kroku do dvojprdy, ale stále je tam ten přítah - síla. Poslední zastávka na Tlukotu, po příšerném klouzání v listí nic nového. První část do boule pravou Miurou zlehkla, pak nula se špičkou, zbytek zase relativně dobrý a jasný.
15.11. Polsko. Ráno přemýšlím nad Žitavou, ale po Immě jsem vždycky jak po obrně. Nakonec skončím možná po třech měsících na desce. Opatrné protažení a povisení, tohle mně chybí. Odpoledne jedu podpořit Ivku do Poreby, je mega podmínka a taky docela kláda. Dnes jen dva dobré pokusy v Čekstáře, ale ten druhý byl hodně libový. Změnili jsme levou odrazovou nohu a vypadá to jako poslední detail k úspěchu. Půjde to ještě letos?
Šašek
17.11. Žitava. Včera večer přijela milá návštěva, která i rozhodla, kam se v sobotu vydám. Ivce není moc dobře, jedu tedy před Nunyčem a Kačkou nach Zittau. Běžím hned ráno na Běžce, je kláda, ale po půlhodince utrpení to lepí. Na první padám v klíči pro menší (krok pravou do boule nad hranou), pak se dotknu, pak přelézám
( https://www.youtube.com/watch?v=eHtrNXq9HL0 ). Další krásný bouldr z Magnusovy dílny. Přebíhám naproti k TSV, Marťas ho právě seslal a začal ve velkém sklízet. Dávám delší pauzu, což v té zimě není dobrý nápad. Jsem zmrzlý a dlouho trvá opět se zaktivovat. Dávám dva rekordní pokusy, poprvé v kuse do brambory, jednou i přendám nohy a naberu přídrž. Paráda, další pauza, pozdravím mocnou ekipu z Polska v čele s Kadejem, kluci jsou nadšení, což chápu. Další tři pokusy, dvakrát do brambory, ale tělo už vypíná. Chybí dva kroky do standové verze, které udělám kdykoliv. Ale je jasné, že padat se bude ve výlezové plotně. Martin rychle posílá téměř všechny skvosty, Kadej Sputnika a Tvář. Tu na závěr zkusím taky, bohužel opět tři velké a mocné kroky, ale další pěkný bouldr. Žitava!
18.11. Milštejn. Druhý den mám dopoledne obrnu, Ivka dobře potrénuje a po obědě jedeme omrknout další pěkný šutr. Nacházíme, vypadá to opět pěkně, klasický vysoký font. Dnes je brutál zima, nula a ledový vítr. Dlouho se rozehřívám a ladím první část. Časem pochopím a vcelku lehce přelézám ze stoje, ale s výlezem v půlce kamene. Aby měl bouldr danou obtíž, musí se mírně nuceně pokračovat stále dál. Jeden krok bohužel nejde, blbě se mi to zkouší a síla rychle mizí. Ještě si zkusím sed za 8A, který má dlouhán zadarmo, já těsně neudělám. Zmrzlí to dnes balíme, třeba ještě někdy repete. T.
Oblinky

pátek 19. října 2018

16.10. Star gate - Gejta !!!


Víkend byl pro mne ve znamení tréninku, protože jsem se necítila moc dobře. Tom vyrazil s Džanglim směr Modřín na nový boulder a hlásí naprostý unikát, modřínská perla! Vypadá to parádně, viděla jsem to zatím jen na vidku. V úterý po práci vyjíždím do Poreby a ráda bych vylezla Gejtu. Rychle balím věci a podřadím na místo. Na parkálu nad Gejtou krásných 19 °C a listí se ani nehne, no paráda. Neočekávám nic, jen vím, že bude teplo. Není to horší, než minule, ale i přesto se mi sem nějak chtělo. Říkám si po 75, že si musím pořádně označit prstoklad i nohosled, a tak to tedy dnes konečně udělám. Tady se vyplatí nedělat chyby. Rozlezová hodinovka mne nemine, dávám si na čas, protože mám tak akorát na jeden úspěšný pokus v tom teple. Navíc není moc času, Ivča je trochu chycená a chce mámu. Při rozlezu samozřejmě nic nedrží, ani placky, ani první pata, ve skoku mi popojíždí levačka, super zjištění, které mi psychicky moc nepomáhá. Ale já se nedám. Zkouším trochu namočit placky a nechávám oschnout. Docela to pomohlo, udělám klíčové kroky, tak super! Jdu se rozeskákat, no to už je horší, nějak se netrefuji, dávám pauzu a popřemýšlím, no a najednou to jde. Skočím a držím, akorát si sedřu kůži, jsem omačkaná, ale nevadí, psyche is high. Skok udělám 3x po sobě, což mne nažene do pokusu. Zapínám debila a jdu na to. Přelézám docela na pohodu, výlez bouldru si už pohlídám ( https://www.youtube.com/watch?v=EHSJ_o12OQ8 ). Yes, radost veliká! Gejtu jsem lezla skoro 2 měsíce, po vylezení Czech Stary ze stoje (8A) jsem se rozhodla ji zkusit a hodně se mi zalíbila. V tomhle bouldru je všechno. Počáteční skok je parádní, potom následuje technická patovací pasáž, dlouhý krok do hodně řezavé lišty na levačku a pokračuješ tak, že se napíchneš na dva krystaly, první navíc přebírám. Závěr jsme s Tomem museli předělat, protože skok do madla se asi 8x těsně nekonal. Přešli jsme na verzi patou vpřed, což bylo nakonec klíčové k celému přelezu. Minule jsem spadla ještě ze svislé spárky, metnout ještě výš už snad nejde. Chyty moc nedržely, cestou jsem si je musela několikrát porovnat. Konečně se zadařilo a něco přelézám. Mohlo to být dříve, ale kam spěchat, bouldry neutečou :). Po vylezení si chci zkusit rovnou celou Czech Staru, CS 1 už mám vylezenou, zkusím se tedy napojit do celé. CS 1 přelezu překvapivě v pohodě, překrok do celé CS už nejde, smekám z chytů.  Další nález už se nekoná, vůbec to nedrží, balím věci a spokojeně jedu kudlu za rodinkou.  Lezení zdar! I.
  

pondělí 15. října 2018

Babské léto v plném proudu


Rest u Respektu
Na konci září se konečně hecnu, je nádherně a tak vyrážíme do Plzně do dlouho slibovaného Dinoparku a ZOO. Zoologická bezkonkurenčně nejlepší, venkovní Dinopark také. Hovada v životní velikosti (pokud tedy někdy vůbec žila), podzimní letní počasí, malá nadšená a my uchození. Mise úspěšně splněna.
Apatouš

Tyránek

Mamka s mimi
3.10. Žitava. Ve středu jedeme odpoledne alespoň za Žitavu. Předpověď všude taková vrtkavá a ani tady to není dobrý. Rozlez u Treibjagdu, teplota dobrá, ale boule skoro vůbec nedrží, skála je taková přidojená. Dlouho se aktivuji, úpon bolí, postupně se to lepší a alespoň dolézám přímý dolez Treibjagdu (bez pravé hrany). Klasifikace asi lehčí 7C+, dnes to vážně nedrželo. Škoda, že to zlehčila finta s patou, ale pěkné kroky ( https://www.youtube.com/watch?v=4cS3ckbKpG4 ).
Fuchsjagd
Ivce jde začátek Treibjagdu hned, konec také dobrý, zlobí traverz po nachcaných oblinách. Pár pokusů, ale žádný dobrý. Navíc začíná dojit, nucená pauza a přesun k TSV. Tady je líp, akorát prostřední madlo postupně černí. Zkouším jen klíč, jsem schopný chvíli podržet velkou díru, což je zatím highpoint, ale jsem tam na totální strunu. Dva tři cenťáky by to řešily, ale na to se nehraje. Není moc času, ale ke konci se ještě otevřelo další řešení. Luštění tu tedy ještě nekončí. Přesun zpět dolů, kde nás nejdříve zjebe Sasík za mágo, If se konečně vypruží ke slušnému pokusu a rychlý úprk domů za mimi.
5.10. Polsko. V pátek odpoledne nabírám Ivču na radnici a valíme opět do střechy. Dnes by měl být den D, bohužel tu asi dost zachcalo, dolezová část mokrá, navíc je teplo a moc to nedrží. Podmínka z poslední návštěvy se nekoná. Dlouho se nic neděje, jsme dnes nějací opaření a jaloví, kolem čtyřky doráží repre tým Nunyč s Jedlou. Bojová stoupne, Ivča konečně udělá dnes zakletý skok do škudliny a dolézá - opět těsně před madýlko. Já konečně a snad už definitivně učešu program a v poklidném komentovaném tempu přelézám stand Gejtu s nástupem o tři kroky níže, což beru jako osobní úspěch. Jedrzej by to nazval Gejta +3 :). Kuba padá v Gejtě na konci, Martinovi dělá kupodivu problém Relikvie, ale dnes to vážně moc nedrželo. Těšíme se na další sešnu, dnes nakonec a opět dobré polezeníčko.
6.10. Sněžník. Dne šlapeme do kopce ve třech. Je nádherný podzimní den, bereme to jako výlet s malou, ale s plnou polní. Hned dopoledne se zavrtám pod Krtka, holky jdou zatím vegetit k rozhledně. V Krtkovi nic, klíčový krok z léta nějak ztěžkl, zbytek si umím představit. Kolem jedničky malá uvadá, běžím tedy pro matici a štelujeme spaní k Barevné planetě, která je v chládku a parádně suchá. Malá po chvíli odpadá ve spacáku, můžeme luštit. Bohužel během hodiny nepřicházíme téměř na nic, chyty mizerný, navíc otočené naopak, na osmáčko docela kotel. Přenášíme tedy kemp i se spící Ivčou k Respektu, kde jí odhodíme do borůvek.
Myšička
Zkouším Otroky, ale chce to kosu a kůži, If na chvilku zasedne pod Tsim fuckis, ale po včerejšku to nejde. Přeběhneme tedy ještě o patro výš, kde si aspoň po letech dolezu Šengčou či jak se to jmenuje a tím to dnes zakončuji ( https://www.youtube.com/watch?v=zox_1AN5Ok8 ). Ivka ještě sáhne do Ko fana, kde je druhý lezecký den na konci schopna podržet lišty i sáhnout cca 20cm pod hranu.
Natejkačka :)
Že by další projekt? Po cestě k autu se ještě pokocháme nádhernou přírodou, v Děčíně mrknene na špinavé Labe a skoro za tmy domů.
Holky na kopci

Krása přírody
 A od příštího týdne zase vše jinak. Malá jde poprvé do školky, nové dojmy, režim, děti, rýmičky. Jsme na to zvědaví, co a jak bude. Hrozně to letí.
9.10. Žitava. V úterý mám v plánu zajet jen na dopoledne do Žitavy. Nečekaně se přidává Zákoř, což je fajn. Ještě tu nebyl, tak bude čumět. A čumí, jdeme rovnou k Bouři, ještě tu nesvítí, fouká a drží to! Po půlhodině jdu na pokusy, lišta na pravou dnes nekouše, úpon drží, druhým a s mírnou rezervou vylezeno
( https://www.youtube.com/watch?v=2UE7KEvSZQY ). Opravdu nádherný bouldr, pohybovka, délka řeší crux, díky Norovi za další parádní linku. Tom postupně odbourává psychické zábrany, podřadí a konečně pochopí klíčovou pasáž. Pauza, jdeme k TSV, opět na nic nepřicházím, ale nevzdávám to. Zpátky na vyhlídku, Tom dává parádní pokus s pádem ala Mlejnis úplně na konci, dalším se štěstím, ale s bojovnou přelézá. Super, máme radost, dva dědci dnes zapisují! Přesun k TSV, kde mě konečně osvítí ten nahoře a já, přísahám - nekecám, krokuji celou klíčovou pasáž!
A opět TSV
Po dlouhé době radost jak sviň, je to těžký, hodně převislý, nádherný, je to za barákem, další ušitý bič na starý tělo. Dnes super půlden v pohodové společnosti.
11.10. Polsko. Ve čtvrtek další obléhací Polsko. Dopo v Liberci uragán, Noo noo hlásí z místa, že dobrý + smajlík, což znamená, že se přelézá. Dorážíme v půl třetí, bezvětří, vedro, jalovo. Já to vzdávám hned, jsem ještě utavený ze Žitavy a poslední co potřebuji je si to ještě ztěžovat. If klasicky silná, rozlez dobrý, bohužel dnes jí zlobí úvodní skok. Když skočí, nedrží pravý stisk uprostřed. Kolo odpočinků a pokusů, nedrží to, až najednou skočí, leze, drží madlo a - padá ze svislé spárky, kde už by mělo být posekáno. To nepotěší, to hodně zamrzí, na druhou stranu rekordní pokus se počítá. Doráží odhodlaný Kadej, ale také uvadá poměrně brzy, dnes zase nic.
14.10. Modřín. V neděli brzy ráno jedu s Džanglíkem na novou top věc na Modřák. Před desátou zírám na konečně suchou a nabílenou medvědici ve staré oblasti.
Nová hvězda Severu
Naprostý úlet - světový bouldr a v Čechách hodinu od baráku!
Chyty, strop, komprese, vytrvalost a vypečený výlez. Uff. Džangli po rozlezu hned zhurta pokusy, v jednom dolézá až do plotny, kde padá v kroku do topu. Trošku (víc) si zakleje, bylo to blízko.
Pražská šlechta
Já se peru dlouho s koncem, jeden krok zlobí, jdu tedy začátek. Kroky velkoparádní, téměř všechny musím jít trochu jinak, ale všechny nějak jdou. Délka jako skoro vždy - neuškodí. Džangli mezitím přezouvá botu a fakt moc pěkně přelézá. Navíc tření by mohlo být určitě lepší, do oblin svítí a jen silný vítr trochu pomáhá. Paráda, je to parchant silná ušatá. Já konečně udělám i blbý krok na konci, takže v podstatě zkrokováno, na pokusy to ale bude chtít pořádně naběhat. Máme toho dost, jdeme tedy na starý rest Musculus, který opět odolal. Přichází Nunyč, jdeme ho tedy ještě podpořit. Kroky dělá všechny hned, ale od začátku je vždycky něco špatně, nasází možná pět šest pokusů, ale bez úspěchu. Odpočinek, nepochybuji, že to ještě dnes domlátí. Pro dnešek stačilo, s hlavou plnou emocí a dojmů finito. Dnes to bylo něco. T.

pondělí 8. října 2018

Září v rytmu skal, pokusování, bolesti a nepřelezů

Myšička na vyhlídce
 5.9. Ve středu jedeme po dlouhé době s If na odpolední do Poreby. V Liberci 26C, na místě také teplo, ale dá se. Ivča krokuje Gejtu, vše už si zdá se sedlo do finální verze. U mě to dnes na pokusy nevypadá, zkouším tedy CS I a napojení do neskokové verze. Otočení ruky ve spoďáku zlobí, zkouším tedy skákat jako před lety v Čekstáře. Ani po dvou hodinách krok neudělám - slabota, menší stup, hlava? If se připojuje a jde jí to lépe - 2x trefí. Přesouvám se na Relikvii a špička dnes trochu zafunguje. Po čtyřech hodinách toho máme plné kecky, dnes to dost bavilo, těšíme se na příště.
Mrož bodnul
 8.9. V sobotu dopoledne opět na místě. Je chladněji, dvě hodiny to i docela drží. Rozlez v Gejtě, lišty drží. Mě zlobí opět otočení ruky ve spoďáku, kašlu na to a jdu na první ostrý. Dolézám do přídrže před škudlinu, opět jsem blbě nabral spoďák. Zkouším tedy opět skákat, je to lepší, ale žádná jistota, ach jo. Ivka mezitím poprvé vyleze Gejtu ze dvou oblých za škudlinou - super ona! Jde zkusit začátek a krok do škudliny jí dnes jde fajně. Pauza, dávám další pokus v celé Gejtě a opět pád z přídrže. Sakra, tohle se musí zlehčit, zkouším něco měnit a nakonec měním stup na levou při kroku do přídrže, který udělám skoro pokaždé. I tak jsem ale v kroku do škudliny roztažený na max, navíc skoro trhám dlaň. If jde mezitím na ostráče do Gejty, skok udělá na druhý třetí pokus, v traverzu nečekaně silná a padá v posledním kroku!
Projekt
Uff, navíc chybělo fakt málo, docela čumím. Je jasné, že to půjde vylézt, je v tom silná. Jdu do Relikvie, špička dnes funguje zatím nejlíp, jsem schopný dvakrát udělat klíčovou pasáž, ale na vývlaj už chybí power. If ještě jeden slušný pokus v Gejtě, ale padá někde ve střední pasáži. Kolem čtyřky to vyždímaní balíme, další parádní akční super den.
 9.9. A hned v neděli zavelím na výlet s malou někam do lesa, třeba za Žitavu. Samozřejmě bereme matice i kočárek. Dostat kočár k Jakobovi je neskutečná pakárna, to ještě netušíme, že ho budeme potřebovat ještě o pořádný kus cesty výše. Jdeme omrknout novinky, Magnusovo ajdo na vyhlídce vypadá parádně, Pavučina ještě lépe.
Tekuťák a Pavučina
Hned pod ní sedám a zjišťuji, že nemám ani sílu, ani úzké dlouhé boty, ani rozpětí kondora. Navíc je dost teplo, nejde ani výlezové béplusko. Každopádně super počin a parádní bouldr. Přesun k TSV, kde je aspoň dobrý dopad a chyty blíže u sebe. Už na pohled totální pecka, strop, velké chyty, prostě ÚLET!!! 
TSV!!!
Ivča je také nadšená, nejprve ale musíme dotáhnout kočár od Jakoba, malá že by si jako schrupla a my mohli společně prubnout. Druhé kolo neskutečné tortury, malá spokojeně usíná a my jdeme na věc. Postupně krokujeme, každý krok buď těžký, nebo psycho. Docela bolavé chyty, ale super lezení. If zkouší na půl plynu, mně to docela chutná a čerstvý si umím představit dolézt při troše štěstí pravou do velké brambory. Následný krok do již dobrého chytu jsme dnes bohužel nevymysleli. Každopádně tu rozhodně nejsem naposledy, tohle je vážně velká paráda, která stojí za pořádné pozkoušení. Po strastiplné cestě k autu jsme rádi, že minimálně do středy restujeme.
Fuck off kopec!
EU hřiště
 12.9. Ve středu ráno jedeme s Mlejniskem za Žitavu, sice vedro jako prase, ale co už. Mlejnis chce zpráskat ajdo na vyhlídce, první štace tedy tam. Mladej je akční, nejdříve font výlez, pak ostatní kroky. Nevydržím a připojuji se. Opět délka výhodou, ale naštěstí kroky jdou i s mírnou změnou udělat i mně. Mlejnis dává tři pěkné pokusy, kdy ho zastavuje až poslední krok ve výlezu. No ono je určitě kolem 25C, s podmínkou to zlehkne. Další týrání nemá smysl, přesunujeme se tedy k TSV. Tady je stín i vítr profukuje, spodní kroky udělám všechny, bohužel vrchní dva pohyby zatím odolaly. Rýsuje se více variant, tak snad něco příště zafunguje. Musíme brzy zpátky, tak zase příště.
 15.9. V sobotu ráno opět do Porebského roofu. Teplota na místě kolem patnácti, od ideálu není daleko, drží to, baví to, navíc doráží polský přítel Kadej, takže je i veselo.
Tom po pokusu
 If dává během dne další dva parádní pokusy v Gejtě s pádem v posledním kroku, Kadejko tři pokusy v celé Gejtě s pády někde tři čtyři kroky před vylezeným, já se stále peru s napojením. Zase malý progres, ale v kuse těžký, těžký. Relikvie šla dobře, ale vývlaj musím ještě doladit začerstva. Super den.
  16.9. Druhý den v neděli mi to nedá a jedu na dvě hoďky odpoledne do Žitavy. Těžký dva kroky v TSV bych konečně rád udělal.
TSV
Je pětadvacet, ale v ďouře stín a dá se. Nejprve zkouším Magnusovu betu, ale jsem na to slabej i krátkej. Moje varianta s nohama vpravo je hrozná, pravá kozí noha, která smekne vždy, když už chci pravou chytnout velký chyt. A to bolí. Takhle by to asi šlo, ale je to hrozně nejisté a hlavně nevím, co by bylo dál. Zkouším tedy podšpičkovat až z brambory pravou, to jde docela dobře, jednou i tečnu velký chyt, ale jsem na strunu a špička už skoro nevyjde. Z této pozice bych si to už uměl představit. Pocity tedy spíše záporné, ale šance tu ještě je. Kdyby to nebyla taková pecka, asi bych to nechal plavat. Ještě seběhnu dolů na Sputnika, ale první krok rozpažka jako obrovská kráva, trochu výsměch. Tady se také nic nezměnilo.
Aix je všude
  19.9. Ve středu odpoledne jedeme opět s If do Poreby a byla to chyba. Vedro jako prase, navíc bezvětří, marnost a zbytečná cesta. V podstatě nic pozitivního se neudálo. Shodli jsme se, že letos určitě nejhorší Poreba. Ach jo.
 22.9. V sobotu není moc času, tak jedeme v komplet sestavě do Žitavy. Opět dvě matice, kočár, ale dnes to bolí o něco míň. Teplota slušná, chtěl bych vylézt Bouři. Kočár necháme u Jacoba, nahoře na vyhlídce je parádně, výhled, dřívka, mešky, prostě nádherné místo s parádním bouldrem. Kroky jdou dobře, po chvíli i výlez zlehkne, zlobí jen jediný - dlouhý a klíčový krok. Pravá lišta dnes navíc brutálně kouše a demoluje pravý prostředník. Krok udělám bohužel přes bolest jen dvakrát, v kuse chyt jen pohladím. Škoda, myslel jsem, že to dnes zlehkne víc, ale taky je pravda, že tření nebylo bůhvíjaké.
Bjutyfl plejs
Přesun dolu, malá usíná, If oživuje kroky v Treibjagdu. Kroky jdou, kupodivu nás oba školí začátek, pravý chyt ve stropě dnes neskutečně kouše. Ještě kroknu přímý výlez Treibjagda
( bude to díky fintě o stupeň lehčí než originál ), dnes to balíme a matice necháváme do zítra.
 23.9. Druhý den repete ve třech, já jsem bohužel out, včerejší sraz gymplu po 25 letech a plzní bylo pět. Hlava bolí, kopec dnes byl na max. Aspoň s malou projdeme a objevíme pár hodně zajímavých směrů, potenciál tu je ještě obrovský. If hlásí, že není kůže, naladěno snad je, před obědem to dnes balíme.
Na koni je nejlíp
 26.9. Ve středu se jedu vyvětrat odpoledne do Saska. Je krásně, skoro podmínka ve vzduchu, úpon v prdeli. Jdu hned na Imannenz, zestoje to půlhoďky nejde, pak lehce, čas zkusit klíčovou patu.
Bohužel někdo ( už víme) urval část stupu, pata je horší a skoro vůbec mi nefunguje.
Krok dnes neudělám, což nepotěší. Tím pádem zavřeno a nezkrokováno, super. U Shivy dlouho zlobí dvě pravé paty, později se to zlepší. Podmínka luxusní, konec drží parádně, jen jaksi fyzická zdatnost není odpovídající. Úpon cítím pořád, hýbat se dá, ale pravá půlka zad jaksi zaostává. Nějak snad bude... T.
  27.9. Tak a teď jdu brečet já. Ve čtvrtek se dovleču z práce a chci vyjet co nejdříve což nejde, jelikož naše dítě se rozhodlo nespat. Vypadá to ale nadějně a přemluvím jí usnout, a protože zákon schválnosti funguje vždy, když to nepotřebuješ, tak cestou potkávám neuvěřitelné šneky, traktor a jednoho pána v klobouku. Na místo dorážím lehce nasraná. Pod převisem se povalují lanaři, čistí si nové cesty, házejí dolů stromy a bahno, trochu je tam nebezpečno. Po vybudování dopadiště si dávám oraz, matrace jsou těžké. Rozlézám se ve výlezu Gejty a CS, závěrečný skok to madla v Gejtě udělám hned, drží to. Jdu se rozeskákat do škudliny, trvá mi to tak hodinu, než se trefím - psychicky mi to moc nepomáhá. Po orazu jdu na pokus, být tu sama je psychárna! První náskok vyšel a lezu dál, docela lehce se dostávám do krystalů a sjedu z konečného madla. To mě sere, cítila jsem se silně, vůbec mne to necuclo. Dalším pokusem se dostávám do krystalů, ale při odrazu do madla mi střelí pravý krystal a mrda na záda, trochu se vyválím, ale nevadí, síly a kůže je dost a taky odhodlání. Třetí pokus vypadá podobně jako ten první. Další pokus už naštěstí neskočím do škudliny, tak to skoro balím, je už dost hodin. Vlezu ještě pod celou CS, jednička jde dobře, poskok do madla horší...mezitím přijíždí partyja mocnego uderzenia Kadej a spol. s.r.o. Vyhecují mne ještě do posledního pokusu a krásně opět tečnu madlo, což je super ale úplně mě to sejmulo. Jsem hotová, vyřízená, naštvaná, protože je to další sešna, kde se nic zásadního neudálo, pořád stejně. Kluci mne ještě hecnou do jednoho pokusu, ale už se netrefuju do ďurky a tak s hlavou dolů raději mizím. Nevím jak ten konec udělat jinak, Tomova beta mi absolutně nevyhovuje, zastaví mne to v pohybu a je to pak ještě dál a skok odděleně lehký, ale v kuse nejde dotáhnout....tak nevím, asi by pomohlo ještě natrénovat, jak jinak ;). Cestou domů opět spěchám, protože jsem to trochu protáhla. Je to ale v podobném stylu jako cesta sem, akorát stojím asi 35 minut v koloně. V Harrachově se vymázl motorkář, tak asi R.I.P.KA.... no jezděte opatrně! Lezení zdar! I.
 28.9. V pátek jedu pro změnu sám já, psal Korba, že je na Severu a že by zkusil Shivu. I přes mírnou rozsekanost a bolavej loket jedu, před dvanáctou jsme v noře. Po minulé návštěvě vůbec nevím, co čekat, ruka bolí, podmínka velice slušná. Na rozlez klasicky konec, který jde dobře. Později s malou rezervou dolezu ze dvou boulí, což mě hodně příjemně překvapí. Korba ladí konec, který mu nejprve vůbec nejde, později se to trochu zlepší. O hodinu později dávám dobrý pokus v celé, vcelku lehce udělám kumite, bohužel nedotáhnu krok do dírky. Škoda, síla na jeden pokus byla, jen ten úpon ztížil tento krok a další, nikdy jsem tu neměl problém. Krok udělám opět až za hodinu přes bolest. Korbovi jde tato pasáž slušně, v dírce je silnej. Zbytek dne prokecáme a lezeme pasáže. Dnes to bylo jak na houpačce, dvě hoďky super, pak hrůza, ke konci dne zase slušný. Bohužel je potřeba vzít věci realisticky tak, jak jsou. To, co by chtěla chtěla lézt hlava a to, co je zkrokované ještě neznamená, že člověk lehce nebo někdy vyleze. Pořád je něco špatně, k tomu teď ten úpon, tak to skoro ve 44 letech prostě je. No nic, nakonec další pěkně strávený den venku. T.
30.9. Mocná sešna s polskýma lezcema Kadej a spol...Dnes by mohla padnout Gejta, je zima, drží to, kůže trochu dorostla. Tom má v plánu se napojit do celé Gejty, bolí ho úpon, ale kluci ho hecují! Kadej dává pokusy v celé Gejtě, ale dnes nedolézá ani do posledního kroku smeká mu pata. Mladý Kuba se projde v celé CS, hrozně těžký program, ale když je síla, tak to nevadí. Je vysoký jako já a do škudliny jde staticky, což je dobré vědět. Prostě mi chybí ten shyb na ruce, zůstanu teda u toho skoku :). Tomovi se nechce skákat, ale vypadá to, že bude muset, staticky s přídrží je to v kuse moc silové. Nakonec se mu to podaří skočit ze spoďáku přímo do škudliny, super. Se mnou to vypadá podobně, přemlouvám staré tělo se rozeskákat do škudliny, no trvá to opět cca hodinu, než se trefím, jestli nakonec fakt není lepší povyrůst, nebo se natahovat na skřipec. A jedeme, stojíme frontu na pokusy. Kuba vylezeno, ladí Gejtu, Tom dává pokus, Kadej dává pokus a nakonec já dávám taky pokus...a nula (rozuměj pád v posledním kroku). Nevadí. Odpočinky jsou delší než by člověk chtěl a tak zevlujeme. Probíráme všechno, všechny, dobrá nálada, zase dobrý pokus, buch, nevadí, dnes to balíme. Zase těsně nic, je to blízko, další parádní zábavné odpoledne. Září uteklo nějak rychle. I.
Pro písek