středa 28. září 2016

Bor 26.9.

V neděli je krásně a tak restujeme v Českém ráji u Kobyly. If je stále dost nakřapaná a tak dává v pondělí jen trénink a hlásí Sílu. Já jedu sám na Bor, na podmínku. Jednak tu mám spousty restů a
odpoledne má dorazit Martin, kterého už jsem dlouho neviděl. Plán je vcelku jasný a tak ve dvanáct stojím u Raidena. Pod kopcem bylo 18 stupňů, ale přijde mi, že to drží dobře, nebo?
Hned při rozlezu cítím lišty a vcelku lehce dávám všechny kroky. Ještě měním doskokovou lištu za menší ostřejší levou, z které je lehčí krok do hrany. Jediné, co mě trápí, je načatý ukazovák z Hříchu. Říkám si : " Tome, vylez to hned, blbče, nebo protrhneš. Máš tři pokusy". Po půlhoďce a smekání v prvním kroku dávám dva slušné pokusy, ale bohužel netrefuji levou lištu dobře. Mám poslední pokus, přesně jak jsem předpověděl. V kroku do lišty brutálně otevírám pravý ukazovák,
jako snad naposledy v Zomigu před dvěma lety. Bezva. Po zhubnutí o deci krve zkouším tejp a kupodivu hned dělám poslední krok. Hmm, Raiden mi dává naději. Následují dvě hodiny a deset pokusů na max, kdy padám v kroku do lišty (tu několikrát měním) nebo do hrany se špatně doskočenou lištou. Jsem na hadry, Raiden mně dnes ukázal, že ještě ne. Po třetí hodině doráží Martin, tak kecáme o všem možném a přesunujeme se k Polárce. Tady jsme mu vymysleli pěkný kotel doleva,
takže ladí a já zkouším s tejpou kroky v Záři.
S ní žádná hitparáda, ale snad to někdy půjde. I přes tři matice, které máme, trefuji při nácviku třetího kroku prdelí pařez a to teda doost bolelo. Balíme na další projekty, já shořím ve dvou morfech od Magnuse a v sedm večer za totální tmy valím za holkama. T.
Nejlepší dětské hračky vozí Aix

Myšička

Ta naše Kobyla česká

Ještě jsme neskončili...

Sedmá večer na Boru




sobota 24. září 2016

Tanvald 24.9.

Dneska jedu po dlouhé době sám. Původní plán vyrazit někam na vícero dní padá, malá chytla rýmu, If má knedlík v krku a já měl včera totální únavu a žravou. Ještě v osm večer jsem (If) sežral celou čokoládu, což se mi nestalo už hodně dlouho. Tělo si zkrátka řekne a dělá, co chce.
Do Tanvaldu dorážím kolem jedenácté. Po dlouhé době super podmínka, 16 stupňů, trochu vlhko a fouká. Chyty dobře drží, dva dny restu, vcelku zabijácká nálada, dnes by se mělo zabrat. Nejsem fit, ale tělo docela poslouchá už při rozlezu. Po dvaceti minutách dávám první ostrej a padám při nákopu paty, pak dva horší a potom po boji posílám ( https://www.youtube.com/watch?v=FmGOxqiJ7l0 ). Konečně!!! Takže Hřích 8A+, dost mě potrápil a přišel jako docela hard. Kroky samostatně jdou, ale je jich poměrně dost a spadnout se dá téměř všude. Parádní silové lezení ve velkém převisu, mám radost. Po dlouhé době větší rybka.T.

středa 21. září 2016

Tanvald + Oybín 20-21.9.

Konečně se po dešti trochu ochladilo. Nemáme moc času, nálada nic moc a tak jedeme jen s If
zase do Tanvaldu. Den restu je znát, ale dva by byly lepší. Na místě je kosa, odhadem pod patnáct stupňů a poměrně dlouho se aktivujeme. Mně se na rozlez podaří hned udrolit kus předposlední lišty a hned se válím v bahně. Naštěstí jsem hned nerozřízl, i když bych se vůbec nedivil. If hned obléhá Inferno, ale na to, jaká je relativně podmínka, to vážně moc nedrží. Divný. Já klasicky zestoje, pak zkouším první krok a rovnou pokusy. Dávám tři slušné, ale díra nedrží a dost dneska kouše. Nicméně pocitově slušný, přijde mně to těžký, člověk tu pořád něco řeší. Hřích zase odolal. If se statečně pere s vývlajem, ale dnes krom pořádný boty chybí i třendo a Síla. Navíc oba máme z desky takovou divnou hroší kůži, která moc nekamarádí se skálou. Shodli jsme se na tom, že tady je jedno, jestli je 12 nebo dvacet stupňů. Rozhoduje tělová síla, dobrá kůže, delší rest a asi i vlhká skála či co.
Ještě máme hoďku času a tak přejíždím dolů na Ivin rest, Jasná karta za dnes už jen 7B+
( https://www.youtube.com/watch?v=uo6pukmP_oQ ). Dost se oteplilo a svítí do toho, ale i tak se If docela rychle prokousává ke správné přelezové betě. Je tu zapotřebí poctivost, lézt co nejníže a nohama po cestě nic netrefovat ani netečovat. Takže nakonec dvě matice taháme zbytečně, péřovka na začátku musí stačit. Po půlhoďce je hotovo a tradá za malou.
Ráno jsme docela rozbití, ale přesto kolem oběda zavelím a jedeme zkusit zase Žitavu. Tentokrát ve třech, jen s jednou maticí, bez tříkolky, ale za to s kočárem. Dobrá volba, až na závěrečnou pasáž pod skály. To zas bylo kurev. Teplota slušná, ale docela vlhko a bezvětří. Zapíchneme to u Jacoba, If uspává a já ladím Treibjagda k dokonalosti. Hodně kroků, mezikroků a fint. Síly není dnes nazbyt a tak by byl dnes lepší jeden pokus než deset. První nález dolejzám s bandaskama těsně pod lištu, druhým s rezervou až do topového lesíka. Takový lehčí ajdo, ale moc pěkný kroky
 ( https://www.youtube.com/watch?v=I3weeUYUv88 ). If překonává bolest a ladí Jacoba mojí betou, kde jí bohužel schází trochu hrubice a hlavně výšky. Nicméně padlo kolem deseti pokusů, celkem slušný trénink. Já ještě odbíhám zkratkou přes vrchní sektory na Sputnika, kde se bohužel nekoná téměř nic. Po dlouhé době opět pěkné dva dny ve skalách.
Zítra má If narozky, pak se uvidí, co kdy kam a hlavně proč.T.
Zátiší s hydrantem

Na jiném místě snad už ani nefotíme

pondělí 12. září 2016

Trénink 9.9,11.9,13.9.,15.9.a 18.9.

Venku vedro jako prase a tak alespoň jakoby sílíme. V sobotu jsme byli na leteckém dni v Liberci na letišti, malá celé dopoledne nezavřela údivem pusu. Dobrá akce. Dopoledne čekáme, až Bobina usne a jdeme na zteč. V pátek testuji pochroumanou ruku (co to zase proboha je?), naštěstí viset se dá a shybovat také. If čerstvá a silná, i když lišty v tom teple jedou jako Rybí tuk. Ještě stihneme břicho, není to zlé.
V neděli opět po usnutí malé, tentokrát i se slušivými vestičkami. Příjemná dopolední hodinka zakončená nepříjemným břichem a shyby na kruzích.
V úterý jedu na otočku do Německa a tak ráno opět visy, shyby, břicho, pořád dokola.
Alespoň nezebou prsty.
Čtvrtek další kolo, Shyby na lištách, čtyři stanoviště, visy, břicho a hurá s malou k Jizeře.
Sobotní ranní hodinové protažení, vysoká vlhkost, lišty nedrží, za mě špatný pocit.
A hurá na nákupy do Prahy.
Čekání na podzimní podmínku pokračuje. T.
Křídla rostou...
Éro čtyřmo

Bléé

Selfije ve vestičkách

Však on jí ten humor u Slaných přejde...

Horké háčkování

Zamkni a vis!!

Nebeč!!!

Rosťa by měl radost.
Méďa za stosedmlitrů

Mřenky

Kačky




středa 7. září 2016

Tanvald 6.9.2016

Po maratónu veder přišlo deštivo a ochlazení, tudíž máme v plánu vyrazit lézt. Nejdříve špekulujeme jet někam na 2 dny, ale po probdělé noci se rozhodujeme vyrazit jen někam poblíž, navíc docela dost pršelo. Nakonec máme hlídání, a tak malého satánka necháváme s babičkou a vyrážíme na půl dne do Tanvaldu.

Žáby v televizi i na Norech hlásí 17 °C, no to už vypadá slibně. Prd bylo, hned dopoledne 20 °C! Vyjeli jsme, třeba to půjde. Máme rozlezeno z minula, po tréninku je i síla, prsty jsou v poho, tělo drží a cosi snad i vydrží. Po hodinovém rozlezu, kdy je člověk pořád nerozlezený jsme se každý jali ladit to své.
Tom ladí Hřích, ale nějak mu šklhají paty, štřídá jednu levou botu za druhou a nadává jak špaček, po odpočinku dává dobrý pokus. Začíná být teplo, černají lišty, no uvidíme. Tom si nasadil rumovou dietu a je to znát, hlavně v koordinaci :D....nic dobré, dobré! Ještě lehce vyleze projekt Inferno spodem doprava a ladí zase Hřích. Z dírky doleze do topu, takže rumová forma.
Zato moje lezení je pořád stejné, nejsem schopná v Infernu udělat vývlaj, teda vývlaj udělám, ale letím do křoví. Takže zkoušíme možnosti mého rozpětí a tuhost mojí paty, protože by bylo dobé zůstat v cestě a neválet se po lese. Posunuji patu až na hranici prasknutí šlach, v ruce už nedržím madlo, ale řezku, zadržím dech a ejhle, jde to, super! Takže po 2 hodinové zlé betě to celé překopáváme a dostávám se už bez síly do menšího vývlaje! Ty vole Tome, to půjde! S dobrým pocitem a vyřízená se pomalu balíme.
Tom ještě pro kluky z Makaku odkudsi kamsi skočí a jedeme dom
 ( https://www.youtube.com/watch?v=dGdJfbZszJE ).

Dobrá sešna, škoda vedra, ale na to ladění to zase stačí. Těžce na cvičišti, lehce na bojišti.

Lezení nazdar!
I.

neděle 4. září 2016

Opět Žitava + trénink 4.9.

S tučňákama
A protože nejen lezením je člověk živ a zdráv, hlavně když má dítě, tak jsme se vypravili opět do Zittau, ale tentokrát do místní malé zoo. V plné rodinné sestavě i s kočárem. Tahle zoo je výborná pro nechodce jako jsme my tři. Toma bolí kolena, malá If ještě nechodí a mně se už nechce trajdat. Pokud máte stejný problém jako my, tak tohle je výborná volba, zabijete půl dne, dítě nadšené, vy můžete ještě po tom normálně fungovat a odškrtnete si rodinnou akci :). Zoo je hezky upravená, nenáročná, můžete mezi zvířata. Mezi zvířata jsme vlezli také my,  beran mě 3x natrtkal, asi si bránil seno a ovci. Dopadlo to dobře, jen má m už nedůvěru k přežvýkavcům.
Po zoo jedeme domů, cestou Ivča usíná v autě, což nám krásně vyšlo na trénink na desce, takže paráda. Co jiného chcete v tom vedru dělat. Někdo nemusí trénovat, je silný, jako třeba někteří závodníci, ale my slabí máme pořád rezervy, takže jsme se do toho obuli. Po minulém fiasku, kdy byl Tom pokroucený jako paragraf, trochu zvolníme.
Odfuníme shyby na lištách, proženeme vánočku, pár kliků,  protáhneme. Myslím, že trénink dnes super, takže zase čekáme na tu podmínku.
Podmínko pojď!!! I.

S andulkami
Není nad to se pověsit
Papoušek prcá holuba




pátek 2. září 2016

Oybín 31.8 a 2.9.

 Po avizované rodinné oslavě, rumových večerech a po dlouhé době třídenním restu dáváme v pondělí trénink doma. Moc se necítím, chci jen trochu poviset a poshybovat na malých. Plány zhatí If otázkou "S vestou?". Fajn, ješitnost vítězí, má to mít. Takže vesta, 30sérií shybů, 3 série těžkých visů, břicho.Výsledek? Jsem totálně zablokovaný (ješitný a neponaučitelný starý debil),
If jako že dobré a že cítí sílu.
 Ve středu máme hlídání a tak razíme směr Německo. Je teplo, na trénink není síla ani nálada a hlavně chceme být venku. U Jacoba zjistíme, že chyty vůbec nedrží a tak stoupáme vzhůru. Zaujme nás parádní převislý traverz za 7C+(?), s jedním přelezem. Začátek po malých ostrých, potom slez po lepších ostrých, následuje psycho poskok do špatné oblé díry s krystaly, odsud silovými kroky dalších pět metrů na vrchol. If ladí a mezitím přichází náš starý známý domovník Marko s kámošem a přidávají se k nám. Všichni vymýšlíme, ladíme, je pohoda. Kroky tak nějak (jakoby) jdou, ale chyty jsou strašně bolavé, k tomu teplo, no uvidíme v podmínce. I tak bych to spíš viděl na pěkně ostré áčko.
If ještě zkouší na fleš další jedovatost, sedmbéčko ze sedu uprostřed stěny, ale bohužel padá už v lehčím nahoře a další pokusy už není kůže a síla. Já chci zkusit na fleš další velkou místní pecku,
velký převislý kýl s názvem Shark attack a klasou za 7B+. Je dost teplo a dnes nemám vůbec šanci. Bohužel i další pokusy stojí za prd, v nejlepším pokusu zouvám patu na Pythoně, ruce mokré, pro dnešek stačilo.
Místní pecka.

Schein oder sein? 

V pátek má být relativně slušně, víkend vedro a tak rušíme plánovaný Kras a jedeme v plné sestavě zase za Žitavu. Po strastiplném výšlapu v plné polní (dvě matice, houpačka, tříkolka, nosítko, hračky, žrádlo) rozbalujeme cikánský kemp pod traverzem. V hlavě jsem měl dnešní ostré pokusy, ale bohužel to drží hůř než minule. A síla + kůže také moc není. Alespoň naladím druhou půlku, která by mohla být za 7B+. If zkouší nejdříve béčko z minula, ale dnes to vážně nedrží. Mezitím se přesunujeme nahoru k mému restu. Už v prvním pokusu cítím, že to dneska půjde. Chyty na rozdíl od traverzu drží o něco lépe a také pata od Ocúnky funguje dobře. Po dvaceti minutách je vylezeno. Nááádherný bouldr ( https://www.youtube.com/watch?v=sABKD5ObLzo ). Ještě pokukuju po projektu zprava do výlezu a s možným pokračováním dál až do madla a nahoru, to bude myslím docela pecka. Snad někdy příště při nějaké větší session. 
If si vybírá novinku za 7B+ hned pod traverzem. Nástup ve stropě a převislou hranou na vrchol. Během hodinky skvěle naladí, chce to lepší třendo a čerstvou hrubici. Paráda!!!
Jsme docela hotoví a tak balíme a jdeme dolů, kde se ještě na chvilku zastavíme u Jacoba. Mně se daří přelez, trochu se už ochladilo a je to znát. Další super bouldr. Lezl jsem to jinak než kluci
 ( https://www.youtube.com/watch?v=3NKvElxPMvg ). Malá byla celý den skvělá, stává se z ní výborný parťák a společník. Další pěkný i když náročný den ve skalách T.
Zátiší s tříkolkou
Papa
If zvládá vše.

Trádá domů přes Kaufland....
v akci je rum