středa 21. září 2016

Tanvald + Oybín 20-21.9.

Konečně se po dešti trochu ochladilo. Nemáme moc času, nálada nic moc a tak jedeme jen s If
zase do Tanvaldu. Den restu je znát, ale dva by byly lepší. Na místě je kosa, odhadem pod patnáct stupňů a poměrně dlouho se aktivujeme. Mně se na rozlez podaří hned udrolit kus předposlední lišty a hned se válím v bahně. Naštěstí jsem hned nerozřízl, i když bych se vůbec nedivil. If hned obléhá Inferno, ale na to, jaká je relativně podmínka, to vážně moc nedrží. Divný. Já klasicky zestoje, pak zkouším první krok a rovnou pokusy. Dávám tři slušné, ale díra nedrží a dost dneska kouše. Nicméně pocitově slušný, přijde mně to těžký, člověk tu pořád něco řeší. Hřích zase odolal. If se statečně pere s vývlajem, ale dnes krom pořádný boty chybí i třendo a Síla. Navíc oba máme z desky takovou divnou hroší kůži, která moc nekamarádí se skálou. Shodli jsme se na tom, že tady je jedno, jestli je 12 nebo dvacet stupňů. Rozhoduje tělová síla, dobrá kůže, delší rest a asi i vlhká skála či co.
Ještě máme hoďku času a tak přejíždím dolů na Ivin rest, Jasná karta za dnes už jen 7B+
( https://www.youtube.com/watch?v=uo6pukmP_oQ ). Dost se oteplilo a svítí do toho, ale i tak se If docela rychle prokousává ke správné přelezové betě. Je tu zapotřebí poctivost, lézt co nejníže a nohama po cestě nic netrefovat ani netečovat. Takže nakonec dvě matice taháme zbytečně, péřovka na začátku musí stačit. Po půlhoďce je hotovo a tradá za malou.
Ráno jsme docela rozbití, ale přesto kolem oběda zavelím a jedeme zkusit zase Žitavu. Tentokrát ve třech, jen s jednou maticí, bez tříkolky, ale za to s kočárem. Dobrá volba, až na závěrečnou pasáž pod skály. To zas bylo kurev. Teplota slušná, ale docela vlhko a bezvětří. Zapíchneme to u Jacoba, If uspává a já ladím Treibjagda k dokonalosti. Hodně kroků, mezikroků a fint. Síly není dnes nazbyt a tak by byl dnes lepší jeden pokus než deset. První nález dolejzám s bandaskama těsně pod lištu, druhým s rezervou až do topového lesíka. Takový lehčí ajdo, ale moc pěkný kroky
 ( https://www.youtube.com/watch?v=I3weeUYUv88 ). If překonává bolest a ladí Jacoba mojí betou, kde jí bohužel schází trochu hrubice a hlavně výšky. Nicméně padlo kolem deseti pokusů, celkem slušný trénink. Já ještě odbíhám zkratkou přes vrchní sektory na Sputnika, kde se bohužel nekoná téměř nic. Po dlouhé době opět pěkné dva dny ve skalách.
Zítra má If narozky, pak se uvidí, co kdy kam a hlavně proč.T.
Zátiší s hydrantem

Na jiném místě snad už ani nefotíme

Žádné komentáře:

Okomentovat